Landbrugsstyrelsens Augustenborg-chef: - Vi er lykkedes

Jacob Lund-Larsen 09-06-2018 08:00:18
- Da vi skulle flytte herned, så skal jeg lige love for, vi virkelig blev en del af et stærkt fællesskab, fastslog chefen for Landbrugsstyrelsen, Jette Petersen, i sin dyrskuetale, hvor hun slog fast, at flytningen til Augustenborg med fælles hjælp er lykkedes.
Chefen for Landbrugsstyrelsen, Jette Petersen, pointerede i sin tale under dyrskuefrokosten på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, at flytningen af styrelsen til Augustenborg fra begyndelsen blev mødt med en del skepsis. Men at man er trådt ind i et fællesskab i det sønderjyske, som har betydet, at opgaven er lykkedes.
Men dog ikke uden at man i starten skulle se hinanden lidt an, påpegede hun i sin tale:
- Der blev oprettet en støttegruppe i Sønderborg, hvor man fortalte, at der var også café latte i Sønderborg. Kan I huske det? Man mærkede det, mindede Jette Petersen dyrskuefrokostens gæster om.
- Der var mange fortællinger om, hvad vi alle sammen var for nogen, uanset hvor vi kom fra. Det fyldte faktisk rigtigt meget for mig personligt dengang. Jeg er selv fra Fyn, men har boet 30 år på Amager, men det gør mig ikke til »amar‘ kaner«. Jeg er fynbo, understregede Jette Petersen og fortsatte:
- Når vi er lykkedes, er det fordi vi fra hele landet er rykket sammen, og har sagt, at det her vil vi fandeme have til at lykkedes.
 

Stærkt fællesskab

Noget af det, der virkelig gjorde, at flytningen er lykkedes, er ifølge chefen, at alle har hjulpet til, og der har været fællesskab om opgaven på tværs af hele landet, hvor styrelsen har afdelinger.
- Men vi har ikke kunnet gøre det alene, forklarede Jette Petersen, der gjorde opmærksom på, at styrelsen er synlig i sønderjydernes øjne – modsat en placering i hovedstaden.
- Hvis man går ned af Nyropsgade i København på Vesterbro, er der ingen der spørger, hvordan går det, Jette, og skal vi ikke lige hjælpe jer. De ved slet ikke, hvem jeg er og hvem vi er.
- Men da vi skulle flytte herned, så skal jeg lige love for, vi virkelig blev en del af et stærkt fællesskab; kommunerne har bakket op og hjulpet os, lokale foreninger har opsat »københavnerbænke« på Augustenborg, så vi kunne føle os hjemme. Og folk skrev til os, at de havde et gæsteværelse og en seng, hvis vi kunne bruge det. Det har hjulpet os med at lykkes. Det har givet os energi.


Takkede Gråsten og landboforeninger

Hun takkede også Gråsten Landbrugsskole, som stiller op ved introduktionsdag for nye medarbejdere, og som underviser styrelsens nye medarbejdere i at møde landmændene.
- Det er også fantastisk med opbakningen fra de sønderjyske landboforeninger. Der har været masser af hårdt arbejde, men det har også været en stor fornøjelse at blive del af det her sønderjyske fællesskab, som for os i styrelsen har været med til at løfte opgaven, fastslog Jette Petersen.
 • Nu er der plantet læhegn uden tilskud i Vendsyssel

  Hjørring Læplantningslaug har gennemført en kollektiv læplantning i den vestlige del af Hjørring kommune – uden tilskud. Næste år kommer samme mulighed for lodsejere i den østlige del af kommunen.

 • Kommune jubler over hurtige til husdyrgodkendelser

  Vejen Kommune er rigtig godt tilfreds med, at den igen en af landets fem hurtigste sagsbehandlingstider på husdyrgodkendelser.

 • Trump blæser handelskrigen på afgrøder i gang på ny

  Netop som der var faldet lidt ro på råvare- og især afgrødemarkederne og netop som Kina havde været på besøg i USA for at stoppe handelskrigen mellem de to lande, så puster Trump sig endnu en gang op og truer med ekstra straftold på kinesiske varer. Det giver på ny afgrødepriserne et drag over nakken.

 • Socialdemokraterne er indstillet på forhandlinger om at lempe ammoniakreglerne

  Såvel Venstre og Dansk Folkeparti som Socialdemokratiet vil have forhandlinger i gang straks efter sommerferien.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer