Overskud hos KHL før generalforsamling

Henning K. Andersen 13-03-2018 14:57:34
Onsdag den 14. marts holder Kolding Herreds Landbrugsfornening generalforsamling. Og det kommer efter alt at dømme til at foregå i en positiv atmosfære. For det går godt blandt foreningens medlemmer, og samtidig er der også sorte tal på bundlinjen hos KHL.
Der er stor efterspørgsel på KHL’s rådgivningsforretning, og omsætningen steg med 7 procent i 2017 til 49 millioner kroner. Foreningen kan på generalforsamlingen præsentere et resultat på 846.000 kroner. Dermed har KHL nået sit mål om, at overskuddet skal være mellem 1 og 2 procent af omsætningen.
 
- Vi kan absolut være tilfredse med regnskabet, og det var i det hele taget en positiv oplevelse af være landmand i 2017. Landbrugspakken gjorde det muligt at gødske optimalt, det smittede af på væksten, og de fleste landmænd i KHL’s område fik trods en våd sommer høsten i hus på fornuftig vis.
 
Både svine- og mælkeproducenter oplevede spiselige afregningspriser, og selvom kreditgiverne er flittige til at tage deres del af kagen, var 2017 et godt år, siger formand for KHL, Hans Damgaard.
 
Tilpasning til virkeligheden
 
Alt er dog ikke 100 procent rosenrødt, fortsætter han.
 
- Vi er traditionelt udfordret på flere fronter. Vejret har været en barsk modstander det seneste halve års tid, og vi oplevede sidste år, hvordan medier forsøgte at splitte landbrugsproduktionen og dermed landmændene i to skarpt adskilte grupper – »økologi« og »konventionel«. Heldigvis forstår vi at holde sammen i landbruget, og i KHL er vi på forkant, når det gælder tilpasning, siger Hans Damgaard og hentyder til, at KHL’s bestyrelse efter generalforsamlingen onsdag d. 14. marts hos KHL vil være reduceret med ét medlem. Det er en følge af vedtægtsændringen på sidste års generalforsamling, da det blev besluttet af reducere bestyrelsen fra 12 til nu ti medlemmer.
 
- Vi må erkende, at der bliver stadig færre og færre landmænd. Den udvikling skal vi naturligvis tilpasse os, og det afspejler sig nu i en mindre bestyrelse, siger Hans Damgaard.
 
 • Nu er der plantet læhegn uden tilskud i Vendsyssel

  Hjørring Læplantningslaug har gennemført en kollektiv læplantning i den vestlige del af Hjørring kommune – uden tilskud. Næste år kommer samme mulighed for lodsejere i den østlige del af kommunen.

 • Kommune jubler over hurtige til husdyrgodkendelser

  Vejen Kommune er rigtig godt tilfreds med, at den igen en af landets fem hurtigste sagsbehandlingstider på husdyrgodkendelser.

 • Trump blæser handelskrigen på afgrøder i gang på ny

  Netop som der var faldet lidt ro på råvare- og især afgrødemarkederne og netop som Kina havde været på besøg i USA for at stoppe handelskrigen mellem de to lande, så puster Trump sig endnu en gang op og truer med ekstra straftold på kinesiske varer. Det giver på ny afgrødepriserne et drag over nakken.

 • Socialdemokraterne er indstillet på forhandlinger om at lempe ammoniakreglerne

  Såvel Venstre og Dansk Folkeparti som Socialdemokratiet vil have forhandlinger i gang straks efter sommerferien.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer