Overskud hos KHL før generalforsamling

Henning K. Andersen 13-03-2018 14:57:34
Onsdag den 14. marts holder Kolding Herreds Landbrugsfornening generalforsamling. Og det kommer efter alt at dømme til at foregå i en positiv atmosfære. For det går godt blandt foreningens medlemmer, og samtidig er der også sorte tal på bundlinjen hos KHL.
Der er stor efterspørgsel på KHL’s rådgivningsforretning, og omsætningen steg med 7 procent i 2017 til 49 millioner kroner. Foreningen kan på generalforsamlingen præsentere et resultat på 846.000 kroner. Dermed har KHL nået sit mål om, at overskuddet skal være mellem 1 og 2 procent af omsætningen.
 
- Vi kan absolut være tilfredse med regnskabet, og det var i det hele taget en positiv oplevelse af være landmand i 2017. Landbrugspakken gjorde det muligt at gødske optimalt, det smittede af på væksten, og de fleste landmænd i KHL’s område fik trods en våd sommer høsten i hus på fornuftig vis.
 
Både svine- og mælkeproducenter oplevede spiselige afregningspriser, og selvom kreditgiverne er flittige til at tage deres del af kagen, var 2017 et godt år, siger formand for KHL, Hans Damgaard.
 
Tilpasning til virkeligheden
 
Alt er dog ikke 100 procent rosenrødt, fortsætter han.
 
- Vi er traditionelt udfordret på flere fronter. Vejret har været en barsk modstander det seneste halve års tid, og vi oplevede sidste år, hvordan medier forsøgte at splitte landbrugsproduktionen og dermed landmændene i to skarpt adskilte grupper – »økologi« og »konventionel«. Heldigvis forstår vi at holde sammen i landbruget, og i KHL er vi på forkant, når det gælder tilpasning, siger Hans Damgaard og hentyder til, at KHL’s bestyrelse efter generalforsamlingen onsdag d. 14. marts hos KHL vil være reduceret med ét medlem. Det er en følge af vedtægtsændringen på sidste års generalforsamling, da det blev besluttet af reducere bestyrelsen fra 12 til nu ti medlemmer.
 
- Vi må erkende, at der bliver stadig færre og færre landmænd. Den udvikling skal vi naturligvis tilpasse os, og det afspejler sig nu i en mindre bestyrelse, siger Hans Damgaard.
 
 • Landmand blev kendt radiostemme

  En tilfældighed gjorde, at Peter Nielsen fra Vesthimmerland blev radiokanalen P4’s »gennemsnitsdansker«.

 • Husk bag-landet, Mette

 • Fokus på image og sammenhold i Kronjylland

  Formand Christian Jensen lagde stor vægt på landbrugets behov for image-pleje i sin beretning på Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling.

 • BL-kritik af ny bekendtgørelse er hørt på Christiansborg

  Udvidelsen af KO-kravene for fuglebeskyttelse til også at omfatte områder uden for Natura 2000 i en ny bekendtgørelse, har i de seneste uger modtaget heftig kritik fra Bæredygtigt Landbrug. Liberal Alliances ordfører tager nu sagen op internt i regeringspartierne, fortæller han.

 • Efterspørgslen efter korn vil ingen ende tage

  Uge efter uge viser opgørelsen over eksporten af afgrøder ud af USA, at der er en glubende appetit efter korn. Men prisen for majs og afgrøder generelt set har lige nu lidt svært ved at holde fast i de prispositive takter, grundet profithjemtagning af de spekulative kapitalfonde.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.