Skoventreprenør markerer 50 års jubilæum

John Ankersen 03-08-2018 08:00:49
Frede Andersen, (th), og Niels Peter Jensen, (tv), ejer og driver i fællesskab virksomheden. Fra nytår overtager Niels Peter hele virksomheden som et led i et generationsskifte.
I år er det 50 år siden, at Frede Andersen startede op med egen virksomhed – først som maskinstation – siden som Skoventreprenør Frede Andersen A/S. Et jubilæum der markeres den 10. august, der samtidig også markerer et igangværende generationsskifte

Skoventreprenør Frede Andersen A/S markerer den fredag den 10. august sit 50 års forretningsjubilæum. Og der er sket en del siden 1968, hvor en noget yngre Frede Andersen, sammen med brødrene Aksel og Jørgen, startede op som grøn maskinstation med mobilt græstørreri.

-  Det var dog problemfyldt, da det mobile græstørreri var nyudviklet, så vi købte mejetærsker og møgspreder i stedet, husker Frede Andersen.

Det var dog orkanen tilbage i 1999, der for alvor betød en ændring af fokusområder og forretningsområde i virksomheden.

-  Der blev bud efter træknusning, og vi manglede at få vores store traktorer i arbejde i vinterhalvåret, forklarer Frede Andersen om skiftet, der i dag har udviklet sig til en solid skoventreprenørvirksomhed, med mange kompetencer inden for grenknusning og neddeling af krat, ranker, skov, læhegn, juletræer  m.v. – for både private kunder som offentlige institutioner og virksomheder.

Skoventreprenør Frede Andersen i dag en landsdækkende virksomhed, med hovedvægten af kunderne i den sydlige del af Jylland fra Herning og ned til grænsen, samt afstikkere til Tyskland også.

Generationsskifte i gang

Der er fuld gang i generationsskiftet hos Skoventreprenør Frede Andersen A/S. I 2014 vendte Niels Peter Jensen nemlig tilbage og købte sig ind i virksomheden, som han allerede kendte rigtig godt – han var nemlig ansat dér i  17 år forinden i perioden 1980 – 1997.

Og som medejer er både han og Frede Andersen ved at gøre sig klar til næste skridt, hvor Niels Peter Jensen overtager hele virksomheden, som han i dag ejer 50 procent af.

Overtagelsen er planlagt til at ske fra nytår. Frede Andersen går dog ikke på pension endnu, men vil fortsat have sin daglige gang i virksomheden. Dog med mere fritid, hvor der vil blandt andet vil blive brugt på hans helt store fritidsinteresse – jagt.

Selv beskriver han det som at blive freelance, hvor han blandt andet vil stå for kundebesøg, mens Niels Peter Jensen vil stå for den daglige drift af virksomheden, der foruden Frede og ham selv tæller syv ansatte.

Klar til åbent hus

Både Frede Andersen og Niels Peter Jensen vil stå klar til at møde kunder, familie, forretningsforbindelser m.fl, når der fredag den 10. august 2018 inviteres til 50 års jubilæum med åbent hus fra kl. 11.00 – 16.00 på virksomhedsadressen Lintrupvej 40, 6660 Lintrup.

 

 • Agromek har næsten fyldte haller

  Blandt udstillerne på Agromek 2018 vil både være helt nye som Sip fra Slovenien og meget erfarne som danske BM Silo.

 • Fodring med reduceret grovfodermængde

  Mange mælkeproducenter står i en situation, hvor de enten allerede er i gang eller skal til at fodre med en lavere grovfodermængde og en reduceret fordøjelighed. En konsulent giver her et bud på, hvordan det kan løses.

 • Effekten af ammoniakbehandlet halm er lav og dyr

  Sommerens tørke har i år givet grønt lys til at ammoniakbehandle halm, men det skal gøres med omtanke, da den tørre halm i forvejen har en højere foderværdi. Samtidig er effekten af at ammoniakbehandle meget tør halm lavere end halm fra et »normalt« år.

 • Det ser godt ud for amerikansk korn

  Hvede og majs står godt i USA. Afgrødesituationen i USA er dermed den modsatte af her i Nordeuropa. Derfor er der en god grund til, at de amerikanske afgrødepriser fortsat er forholdsvis lave set i forhold til de europæiske afgrødepriser.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer