Ny formand for LandboUngdom

John Ankersen 17-04-2018 08:00:23
LandboUngdoms årsmøde på Gråsten Landbrugsskole var velbesøgt med over 150 deltagere. De kunne opleve Mathias Hansen, Gerbrig Postma, Søren Fønsskov og Jes Kjærgaard blive valgt til LandboUngdoms ledelse, der også består af Esben Tanghus og Anders Bach.
LandboUngdoms nye formand Thorbjørn Westh Koefoed er stolt over nu at stå i spidsen for den ungdomsorganisation, hans hjerte banker for.

Unge på landet har fået en ny frontfigur. 25-årige Thorbjørn Westh Koefoed blev på LandboUngdoms årsmøde på Gråsten Landbrugsskole uden modkandidat valgt til posten som formand.

- Jeg er virkelig glad og stolt over nu at være formand for LandboUngdom. Mit hjerte banker for den her organisation, og jeg glæder mig helt vildt til nu at stå i spidsen for den, siger Thorbjørn Westh Koefoed.

 Thorbjørn afløser Peter Kock, der valgte ikke at genopstille, fordi han er blevet headhuntet til jobbet som forsøgsleder hos Agrolab A/S i Middelfart på Fyn.

LandboUngdom har det seneste år iværksat et strategisk arbejde, hvor organisationen fokuserer på at få flere medlemmer ved blandt andet at udvikle lokalforeningerne, lave nogle fede events og være skarpere inden for kommunikation.

-  Jeg kommer ikke til at ændre på den retning, som LandboUngdom har. Vi er på vej et rigtig godt sted hen, og jeg mærker vildt meget positiv energi i vores organisation,” siger Thorbjørn Westh Koefoed.

Fortsætter hjemme på gården

Thorbjørn Westh Koefoed fortsætter med at være driftsleder for svineproduktionen på familiegården Langemyregaard på Bornholm, og hans formandskab vil være en deltidsstilling, hvor den nuværende formand Peter Kock var fuldtidsformand. Der vil i konstitutionen udpeges to næstformænd, som vil have flere arbejdsopgaver end tidligere.

 Thorbjørn har overvejet konsekvensen af afstanden mellem ham og møderne og arrangementerne i resten af Danmark, og han er overbevist om, at det nok skal løse sig.

-  Der er langt fra resten af Danmark til Bornholm, men heldigvis er der ikke så langt fra Bornholm til resten af Danmark. Og vi har jo også mulighed for at holde møder over Skype, som vi allerede gør i dag, siger Thorbjørn Westh Koefoed, der før årsmødet var næstformand.

Udover beretning, prisuddelinger og valghandlinger havde man i år som indspark udefra besøg af tv-vært og iværksætter Emil Thorup.
 

Han fortalte om udfordringerne og drømmene inden for iværksætteri, og hans pointer blev taget vel imod af LandboUngdoms medlemmer.

    Thorbjørn Westh Koefoed
    Alder: 25 år
    Job: Driftsleder på familiegården Langemyregaard
    Tid i LandboUngdom: 10 år
    Uddannelse: Agrarøkonom fra Jordbrugets UddannelsesCenter Århus og faglært fra Gråsten Landbrugsskole
 • Ulve til debat i LandboNord

  Skal nordjysk landbrug drives med en ulv i baghaven – eller skal ulven overhovedet være her? LandboNord holder debatmøde med et panel af fagfolk.

 • Vær klar til at vækstregulere

  Vinterafgrøderne har nu så meget fart på, at det er tid at tænke på vækstregulering. – Og vi er ikke engang færdige med at hjælpe folk med at vurdere marker til omsåning, siger planteavlschef fra KHL.

 • Dropper nu rapsen helt

  Den vanskelige kabale med en afgrødeplan uden raps og kun med 1. års hvede løses på Haastrupgaard ved hjælp af lige dele frøgræs og hestebønner samt vårbyg og havre for resten.

 • Afslutter såningen i dag

  Det har været travle dage på Haastrupgaard, siden forårssåningen blev indledt for knapt to uger siden.

 • Hvedeprisen siver, men dårligt US-vejr kan støtte prisen langsigtet

  Der er ikke de voldsomme prisudsving på afgrødebørserne i denne uge, og det ser ud til, at afgrødepriserne ligger ved et stabilt leje, der indkalkulerer den aktuelle forsyningssituation. Nu bliver vejrudviklingen i USA og Europa afgørende for om stilheden skal veksles til nu op eller nedtur frem mod sommerens høst.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer