Ny formand for LandboUngdom

John Ankersen 17-04-2018 08:00:23
LandboUngdoms årsmøde på Gråsten Landbrugsskole var velbesøgt med over 150 deltagere. De kunne opleve Mathias Hansen, Gerbrig Postma, Søren Fønsskov og Jes Kjærgaard blive valgt til LandboUngdoms ledelse, der også består af Esben Tanghus og Anders Bach.
LandboUngdoms nye formand Thorbjørn Westh Koefoed er stolt over nu at stå i spidsen for den ungdomsorganisation, hans hjerte banker for.

Unge på landet har fået en ny frontfigur. 25-årige Thorbjørn Westh Koefoed blev på LandboUngdoms årsmøde på Gråsten Landbrugsskole uden modkandidat valgt til posten som formand.

- Jeg er virkelig glad og stolt over nu at være formand for LandboUngdom. Mit hjerte banker for den her organisation, og jeg glæder mig helt vildt til nu at stå i spidsen for den, siger Thorbjørn Westh Koefoed.

 Thorbjørn afløser Peter Kock, der valgte ikke at genopstille, fordi han er blevet headhuntet til jobbet som forsøgsleder hos Agrolab A/S i Middelfart på Fyn.

LandboUngdom har det seneste år iværksat et strategisk arbejde, hvor organisationen fokuserer på at få flere medlemmer ved blandt andet at udvikle lokalforeningerne, lave nogle fede events og være skarpere inden for kommunikation.

-  Jeg kommer ikke til at ændre på den retning, som LandboUngdom har. Vi er på vej et rigtig godt sted hen, og jeg mærker vildt meget positiv energi i vores organisation,” siger Thorbjørn Westh Koefoed.

Fortsætter hjemme på gården

Thorbjørn Westh Koefoed fortsætter med at være driftsleder for svineproduktionen på familiegården Langemyregaard på Bornholm, og hans formandskab vil være en deltidsstilling, hvor den nuværende formand Peter Kock var fuldtidsformand. Der vil i konstitutionen udpeges to næstformænd, som vil have flere arbejdsopgaver end tidligere.

 Thorbjørn har overvejet konsekvensen af afstanden mellem ham og møderne og arrangementerne i resten af Danmark, og han er overbevist om, at det nok skal løse sig.

-  Der er langt fra resten af Danmark til Bornholm, men heldigvis er der ikke så langt fra Bornholm til resten af Danmark. Og vi har jo også mulighed for at holde møder over Skype, som vi allerede gør i dag, siger Thorbjørn Westh Koefoed, der før årsmødet var næstformand.

Udover beretning, prisuddelinger og valghandlinger havde man i år som indspark udefra besøg af tv-vært og iværksætter Emil Thorup.
 

Han fortalte om udfordringerne og drømmene inden for iværksætteri, og hans pointer blev taget vel imod af LandboUngdoms medlemmer.

    Thorbjørn Westh Koefoed
    Alder: 25 år
    Job: Driftsleder på familiegården Langemyregaard
    Tid i LandboUngdom: 10 år
    Uddannelse: Agrarøkonom fra Jordbrugets UddannelsesCenter Århus og faglært fra Gråsten Landbrugsskole
 • - Dødsulykke må mane til ekstra opmærksomhed i landbruget

  Torsdag mistede en brandmand livet, da han var i færd med at slukke en markbrand ved Tåstrup sydvest for Aarhus.

 • Statistik: Rekordlavt niveau på vinterafgrøder

  Arealet i Danmark med vinterafgrøder er på det laveste niveau i dette århundrede, viser tal fra Danmarks Statistik.

 • Standardløsninger sænker ikke antibiotikaforbruget

  Hvis antibiotikaforbruget skal minimeres, så handler det om godt management, hvor smittepresset minimeres og sygdomme forebygges.

 • Prisen for foderbyg kan stige markant på europæisk tørke

  Afgrøderne i Europa er hårdt ramt af den tørre sommer. Det er ikke kun hveden der oplever svære vejrforhold i Europa, det samme gør sig gældende for foderbyg, der efter to års prishandel på et næsten historisk lavt niveau, nu er gået ind i en stigende pris­tendens.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer