600 til møde om midtjysk motorvej

Henning K. Andersen 13-04-2018 12:53:05
Den endelige linjeføring af den nye midtjyske motorvejsforbindelse mellem Give og Haderslev er endnu ikke på plads.
Kolding Kommune holdt onsdag informationsmøde om den kommende midtjyske motorvej, der skal strække sig fra Give over Billund til Haderslev. Repræsentanter fra SLF var med, da motorvejen berører flere landmænd i området
Næsten 600 borgere mødte frem til informationsmødet om den midtjyske motorvej, hvor mange var kritiske overfor Vejdirektoratet.
Det førte til mange spørgsmål, specielt omkring det mest vestlige forslag til motorvej, hvor mange sent har opdaget, at de kan blive ramt og ikke har fået givet høringssvar til oplægget.
 
Stregen eller linjeføringen ned over Stepping og Vamdrup eksisterede ikke på det kort, der var med som bilag, da motorvejsplanen var ude i en indledende høring sidste efterår.
 
Boost for kommunen og for landbruget
Bestyrelsesmedlem i SLF og formand for Haderslev Erhvervsråd, Johan Schmidt, deltog i mødet. Han er samtidig også landmand og bliver som borger i Sommersted selv berørt af projektet.
 
- Det er naturligt, at et projekt som det her skaber usikkerhed blandt borgerne. Derfor er det klart at foretrække, at afgørelsen sker så hurtigt som muligt. Og det er vigtigt, at alle føler sig hørt og får en fair behandling. Samtidig vil jeg også sige, at motorvejen med tilkørsel fra Haderslev Nord vil være et stort boost til Haderslev kommune og erhvervslivet generelt. Herunder også landbruget. Så derfor skal vi også se det som et positivt tiltag for os alle i området, pointerede Johan Schmidt under mødet.
 
SLF vil hjælpe berørte landmænd
De landmænd, som bliver ramt, skal selvfølgelig behandles godt, og der skal samtidig foretages en jordfordeling, som kan blive til gavn for alle.
 
SLF følger sagen og vil hjælpe med at sikre, at landmænd får den rette hjælp og behandling. Det er kunder specielt i Vamdrup, Frørup, Farris, Lerte, Sommersted, Simmersted og Maugstrup, der kan blive involveret.
 
Vejdirektoratet gav udtryk for, at alle vil blive hørt, og er der flere, som vil indsende svar til høring, vil de stadig blive taget i betragtning. Også selvom de først bliver indsendt nu.
 
Der vil sandsynligvis indenfor det næste år blive taget beslutning om, hvilken strækning man vil prioritere. Herefter vil der igen komme en høring, såfremt man går videre med projektet.
 
Forundersøgelser på ejendommen er kun vejledende. Først senere skal det besluttes, hvor den endelige linjeføring skal være.
 
 • Ulve til debat i LandboNord

  Skal nordjysk landbrug drives med en ulv i baghaven – eller skal ulven overhovedet være her? LandboNord holder debatmøde med et panel af fagfolk.

 • Vær klar til at vækstregulere

  Vinterafgrøderne har nu så meget fart på, at det er tid at tænke på vækstregulering. – Og vi er ikke engang færdige med at hjælpe folk med at vurdere marker til omsåning, siger planteavlschef fra KHL.

 • Dropper nu rapsen helt

  Den vanskelige kabale med en afgrødeplan uden raps og kun med 1. års hvede løses på Haastrupgaard ved hjælp af lige dele frøgræs og hestebønner samt vårbyg og havre for resten.

 • Afslutter såningen i dag

  Det har været travle dage på Haastrupgaard, siden forårssåningen blev indledt for knapt to uger siden.

 • Hvedeprisen siver, men dårligt US-vejr kan støtte prisen langsigtet

  Der er ikke de voldsomme prisudsving på afgrødebørserne i denne uge, og det ser ud til, at afgrødepriserne ligger ved et stabilt leje, der indkalkulerer den aktuelle forsyningssituation. Nu bliver vejrudviklingen i USA og Europa afgørende for om stilheden skal veksles til nu op eller nedtur frem mod sommerens høst.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer