600 til møde om midtjysk motorvej

Henning K. Andersen 13-04-2018 12:53:05
Den endelige linjeføring af den nye midtjyske motorvejsforbindelse mellem Give og Haderslev er endnu ikke på plads.
Kolding Kommune holdt onsdag informationsmøde om den kommende midtjyske motorvej, der skal strække sig fra Give over Billund til Haderslev. Repræsentanter fra SLF var med, da motorvejen berører flere landmænd i området
Næsten 600 borgere mødte frem til informationsmødet om den midtjyske motorvej, hvor mange var kritiske overfor Vejdirektoratet.
Det førte til mange spørgsmål, specielt omkring det mest vestlige forslag til motorvej, hvor mange sent har opdaget, at de kan blive ramt og ikke har fået givet høringssvar til oplægget.
 
Stregen eller linjeføringen ned over Stepping og Vamdrup eksisterede ikke på det kort, der var med som bilag, da motorvejsplanen var ude i en indledende høring sidste efterår.
 
Boost for kommunen og for landbruget
Bestyrelsesmedlem i SLF og formand for Haderslev Erhvervsråd, Johan Schmidt, deltog i mødet. Han er samtidig også landmand og bliver som borger i Sommersted selv berørt af projektet.
 
- Det er naturligt, at et projekt som det her skaber usikkerhed blandt borgerne. Derfor er det klart at foretrække, at afgørelsen sker så hurtigt som muligt. Og det er vigtigt, at alle føler sig hørt og får en fair behandling. Samtidig vil jeg også sige, at motorvejen med tilkørsel fra Haderslev Nord vil være et stort boost til Haderslev kommune og erhvervslivet generelt. Herunder også landbruget. Så derfor skal vi også se det som et positivt tiltag for os alle i området, pointerede Johan Schmidt under mødet.
 
SLF vil hjælpe berørte landmænd
De landmænd, som bliver ramt, skal selvfølgelig behandles godt, og der skal samtidig foretages en jordfordeling, som kan blive til gavn for alle.
 
SLF følger sagen og vil hjælpe med at sikre, at landmænd får den rette hjælp og behandling. Det er kunder specielt i Vamdrup, Frørup, Farris, Lerte, Sommersted, Simmersted og Maugstrup, der kan blive involveret.
 
Vejdirektoratet gav udtryk for, at alle vil blive hørt, og er der flere, som vil indsende svar til høring, vil de stadig blive taget i betragtning. Også selvom de først bliver indsendt nu.
 
Der vil sandsynligvis indenfor det næste år blive taget beslutning om, hvilken strækning man vil prioritere. Herefter vil der igen komme en høring, såfremt man går videre med projektet.
 
Forundersøgelser på ejendommen er kun vejledende. Først senere skal det besluttes, hvor den endelige linjeføring skal være.
 
 • - Dødsulykke må mane til ekstra opmærksomhed i landbruget

  Torsdag mistede en brandmand livet, da han var i færd med at slukke en markbrand ved Tåstrup sydvest for Aarhus.

 • Statistik: Rekordlavt niveau på vinterafgrøder

  Arealet i Danmark med vinterafgrøder er på det laveste niveau i dette århundrede, viser tal fra Danmarks Statistik.

 • Standardløsninger sænker ikke antibiotikaforbruget

  Hvis antibiotikaforbruget skal minimeres, så handler det om godt management, hvor smittepresset minimeres og sygdomme forebygges.

 • Prisen for foderbyg kan stige markant på europæisk tørke

  Afgrøderne i Europa er hårdt ramt af den tørre sommer. Det er ikke kun hveden der oplever svære vejrforhold i Europa, det samme gør sig gældende for foderbyg, der efter to års prishandel på et næsten historisk lavt niveau, nu er gået ind i en stigende pris­tendens.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer