Husdyrformidling fusionerer og forynger i toppen

Redaktionen 28-03-2017 08:00:00
Husdyrformidling Syd og den mangeårige samarbejdspartner, firmaet Vagn Schelde, er gået sammen i ét nyt selskab – Husdyrformidlingen ApS. I spidsen står 2. generation fra de to hidtidige firmaer i form af Gitte Lorenzen og Søren Schelde.

Strukturudviklingen i landbruget går rigtig stærkt i disse år, med både sammenlægninger og store udvidelser af landbrugsbedrifter. Og her er kvægsektoren heller ingen undtagelse – både bedrifterne inden for mælkeproduktion og slagtekalveproduktion vokser i størrelse.

-  Samme udvikling gennemlever vi også i Husdyrformidling Syd. Vi har i de seneste år øget vores omsætning af kalve, køer og kvier, både på hjemmemarkedet og til eksport, lyder det Gitte Lorenzen, der sammen Søren Schelde har dannet det nye selskab, Husdyrformidlingen ApS, som de hver ejer 50 procent af.

Et selskab, der er blevet en realitet, efter at Husdyrformidling Syd i Rødekro med stifter og indehaver Frederik Clausen i spidsen, og den mangeårige samarbejdspartner Vagn Schelde i Lyne i Vestjylland, har valgt at lade næste generation komme til.

Frederiks datter, Gitte Lorenzen, og Vagns søn, Søren Schelde, har sammen dannet det nye selskab, der slet og ret hedder Husdyrformidlingen ApS.

Begge har et solidt kendskab til branchen – Gitte Lorenzen, der har flere års kontor-og salgserfaring bag sig, har de seneste fem år været ansat på kontoret i Husdyrformidling Syd. Søren Schelde, der er uddannet landmand, og har flere års udenlandsophold bag sig i blandt andet Australien og Canada, har de seneste to år kørt som chauffør både i sin fars virksomhed og hos Husdyrformidling Syd, og er bestemt heller ikke ny i faget:

- Jeg er jo nærmest født og opvokset ind i min fars virksomhed, forklarer Søren Schelde.

 • - Dødsulykke må mane til ekstra opmærksomhed i landbruget

  Torsdag mistede en brandmand livet, da han var i færd med at slukke en markbrand ved Tåstrup sydvest for Aarhus.

 • Statistik: Rekordlavt niveau på vinterafgrøder

  Arealet i Danmark med vinterafgrøder er på det laveste niveau i dette århundrede, viser tal fra Danmarks Statistik.

 • Standardløsninger sænker ikke antibiotikaforbruget

  Hvis antibiotikaforbruget skal minimeres, så handler det om godt management, hvor smittepresset minimeres og sygdomme forebygges.

 • Prisen for foderbyg kan stige markant på europæisk tørke

  Afgrøderne i Europa er hårdt ramt af den tørre sommer. Det er ikke kun hveden der oplever svære vejrforhold i Europa, det samme gør sig gældende for foderbyg, der efter to års prishandel på et næsten historisk lavt niveau, nu er gået ind i en stigende pris­tendens.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer