Biogasanlæg til 200 millioner på vej til Kolding

Per Jørgensen 06-03-2018 09:11:06
Danmarks største producent af biogas, Nature Energy, har i dag ansøgt Kolding Kommune om at etablere et biogasanlæg. Såfremt ansøgningen bliver godkendt, vil anlægget være en investering på 200 mio. kr. Det kan skabe mere end 220 job i byggefasen og reducere udledningen af CO2 svarende til 9 pct. af CO2-udledningen fra Kolding Kommune.
Danmarks største producent af biogas, Nature Energy, har i dag ansøgt Kolding Kommune om at etablere et biogasanlæg. Såfremt ansøgningen bliver godkendt vil anlægget være en investering på 200 mio. kr. Det kan skabe mere end 220 job i byggefasen og reducere udledningen af CO2 svarende til 9 pct. af CO2-udledningen fra Kolding Kommune.

Der er god energi i gylletankene og i affaldscontainerne i Kolding og omegn. Derfor har Nature Energy sammen med leverandørforeningen Trekantområdets forening for biomasseejere i dag ansøgt Kolding Kommune om at etablere et biogasanlæg til 200 mio. kr. Såfremt Kolding Kommune godkender ansøgningen kan anlægget hvert år omdanne 450.000 ton organisk affald til grøn biogas og dermed bidrage til den grønne omstilling af gasnettet:

- Vi har gennem en længere periode arbejdet på at bygge et biogasanlæg i Kolding Kommune, og jeg er glad for, at vi i dag har sendt ansøgningen afsted. Det kan blive et rigtigt godt projekt, der kan bidrage markant til den grønne omstilling af gasnettet, siger adm.dir. Ole Hvelplund, Nature Energy.

Ved årsskiftet var 6 pct. af gassen i gasnettet grøn, og en analyse fra Grøn Gas Danmark viser, at det er muligt allerede i 2035 at dække Danmarks gasforbrug med grøn gas.

Anlægget etableres i samarbejde med leverandørforeningen Trekantområdets forening for biomasseejere, og her ser man frem til den videre proces: 

- Et biogasanlæg i den størrelse vil uden tvivl være en fordel for såvel klimaet, miljøet og ikke mindst landbruget. Vi håber derfor, at Kolding Kommune vil se positivt på ansøgningen, så vi kan få sat spaden i jorden, siger Nis Hjort, formand for Trekantområdets forening for biomasseejere. 

Positive lokale effekter

Såfremt Nature Energys ansøgning om at etablere et biogasanlæg i Kolding Kommune godkendes, kan det få en række positive lokale effekter:

- Biogas har været et erklæret mål i Kolding Kommune i otte år, og nu får vi tal på alle gevinsterne. Det giver mange arbejdspladser lokalt, uden at genere landsbyerne og det er særdeles positivt for klimaregnskabet. Samtidig har Nature Energy taget ideerne fra dialogen med borgerne til sig, så de får ledt trafikken den rigtige vej, uden at genere livet i landsbyerne, siger borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune.

Modelberegninger fra Damvad Analytics viser, at etableringen af biogasanlægget kan skabe mere end 220 job i anlægsperioden og en beskæftigelseseffekt på mere end 70 faste arbejdspladser, når det er i drift.

Samtidig vil behandlingen af ca. 450.000 ton organisk affald have en markant positiv effekt på udledningen af CO2.

 • Nu er der plantet læhegn uden tilskud i Vendsyssel

  Hjørring Læplantningslaug har gennemført en kollektiv læplantning i den vestlige del af Hjørring kommune – uden tilskud. Næste år kommer samme mulighed for lodsejere i den østlige del af kommunen.

 • Kommune jubler over hurtige til husdyrgodkendelser

  Vejen Kommune er rigtig godt tilfreds med, at den igen en af landets fem hurtigste sagsbehandlingstider på husdyrgodkendelser.

 • Trump blæser handelskrigen på afgrøder i gang på ny

  Netop som der var faldet lidt ro på råvare- og især afgrødemarkederne og netop som Kina havde været på besøg i USA for at stoppe handelskrigen mellem de to lande, så puster Trump sig endnu en gang op og truer med ekstra straftold på kinesiske varer. Det giver på ny afgrødepriserne et drag over nakken.

 • Socialdemokraterne er indstillet på forhandlinger om at lempe ammoniakreglerne

  Såvel Venstre og Dansk Folkeparti som Socialdemokratiet vil have forhandlinger i gang straks efter sommerferien.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer