LandboSyd og AG Precision i samarbejde

Redaktionen 10-01-2018 11:41:08
AG Leaders udstyr kan monteres og fungere på alle mærker. Man kan indlæse data fra traktorer, redskaber og høstmaskiner og få et overblik.
Den nyeste teknologi til præcisions-markarbejde skal i arbejde, og LandboSyd står nu klar med daglig support til planteavlerne.

LandboSyd indgår nu et samarbejde med AG Precision i Ikast, som forhandler GPS-teknologien fra AG Leader, om daglig support til brugerne.

Det oplyser planteavlschef Jette Erichsen, LandboSyd, og Anders Fynbo Stefansen, AG Precision.

Aftalen betyder, at planteavlsrådgiver Morten Steg, som er LandboSyds ekspert på den nye markteknologi, er klar til at bistå AG Precisions kunder, så de får mest muligt udbytte af den nye teknologi. Morten Steg kan kontaktes via AG Precisions hovednummer eller via LandboSyd.

Skarpe planteavlere

- I LandboSyd har vi gennem længere tid været meget aktive med rådgivning om præcisionsjordbrug og arbejder blandt andet med en erfa-gruppe, hvor nogle af de skarpeste planteavlere videndeler erfaringer på området. Mange landmænd har teknologien til rådighed, men den er så avanceret, at det kan være svært i dagligdagen at få fuldt udbytte af mulighederne. Det hjælper vi med, siger planteavlschef Jette Erichsen.

- Fremtiden i planteavlen er at bruge de nye digitale muligheder. Det gavner både økonomien på bedrifterne, ressourceforbrug og miljøet, tilføjer hun.

Fjerne stopklodser

Morten Steg mener, teknologien kan optimere arbejdet i marken:

- Det handler om at udbrede teknikken og fjerne stopklodser. Teknologien er til rådighed, og mange er interesseret i at udnytte den. Så jeg er godt tilfreds med at kunne hjælpe landmænd i gang og udvikle muligheder på bedrifterne, siger planteavlsrådgiver Morten Steg.

Et bredt program

Anders Fynbo Stefansen, AG Precision, forklarer, at AG Leaders udstyr kan monteres og fungere på alle mærker. AG Leader har et bredt program af styringer og software til stort set alt inden for maskineri i markbruget, blandt andet tildelingskort, udstyr til såning, gødning både fast og flydende, N-sensorer, sprøjtning, udbyttemåling, ISOBUS, drænplovstyring, mark management og ombygning af ældre sprøjter til Isobus.

- Vi er godt tilfredse med at få en support-aftale med LandboSyd. Mange landmænd kan få stor glæde af de nye muligheder, hvis de får hjælp til at komme i gang og udvikle teknologien hjemme på bedriften, siger Anders Fynbo Stefansen.

Med systemet kan man indlæse data fra traktorer, redskaber og høstmaskiner og få et overblik samt samle viden. Dermed bliver det nemt eksempelvis at håndtere No Till-dyrkning og faste kørespor. Alle oplysningerne ligger allerede i systemet, som taler trådløst sammen, forklarer Anders Fynbo Stefansen.

 

 • Droner kan levere rovmider med præcision

  Perspektiverne med hyperspektrale kameraer, der kan se meget mere end det menneskelige øje, er enorme. Præcisionskortlægning og præcisionsbehandling på planteniveau er nu en mulighed.

 • Forskere afviser at være blevet presset til at skyde DN-analyse ned

  Vi har ikke ændret holdning, lyder det fra seniorrådgiver Gitte Blicher-Mathiesen fra Aarhus Universitet. Hun og hendes forskerkolleger er blevet kritiseret for at tilgodese universitetsledelsen og regeringen i sag om beregninger bag Landbrugspakken. Men hun kalder kritikken for helt uhørt.

 • Frøet holder ploven inde i varmen

  I en absolut kynisk og ganske objektiv analyse af omkostningsstrukturen ved pløjning og pløjefri dyrkning viser der sig først markante besparelser, når der praktiseres direkte såning. 33 procent pløjefrit er lige så dyrt som et pløjesystem.

 • Esben Lunde Larsen: Historisk stor udlægning af urørt skov giver naturen førsteprioritet

  Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggør i dag, hvor danskerne fremover får mere urørt skov og anden biodiversitetsskov. Samlet set får naturen førsteprioritet i et område, der svarer til fire gange Gribskov.

 • Rapsprisen forsøger at finde en ny bund

  Man kan efterhånden tale om et decideret nedbrud i den europæiske rapspris, der siden november måned har været inde i det, der nærmest kan betegnes som frit fald. Lige nu forsøger rapsprisen dog på at finde sig en ny bund.

 • Masser af korn på verdensmarkedet

  Som beskrevet i går var der tale om en overraskende nedskrivning af den amerikanske sojaproduktion, hvilket giver lidt tiltrængt prisstøtte til de olierelaterede afgrøder. Derimod viste månedsrapporten fra USDA en overraskende god forsyningssituation for korn.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.