LandboSyd og AG Precision i samarbejde

Redaktionen 10-01-2018 11:41:08
AG Leaders udstyr kan monteres og fungere på alle mærker. Man kan indlæse data fra traktorer, redskaber og høstmaskiner og få et overblik.
Den nyeste teknologi til præcisions-markarbejde skal i arbejde, og LandboSyd står nu klar med daglig support til planteavlerne.

LandboSyd indgår nu et samarbejde med AG Precision i Ikast, som forhandler GPS-teknologien fra AG Leader, om daglig support til brugerne.

Det oplyser planteavlschef Jette Erichsen, LandboSyd, og Anders Fynbo Stefansen, AG Precision.

Aftalen betyder, at planteavlsrådgiver Morten Steg, som er LandboSyds ekspert på den nye markteknologi, er klar til at bistå AG Precisions kunder, så de får mest muligt udbytte af den nye teknologi. Morten Steg kan kontaktes via AG Precisions hovednummer eller via LandboSyd.

Skarpe planteavlere

- I LandboSyd har vi gennem længere tid været meget aktive med rådgivning om præcisionsjordbrug og arbejder blandt andet med en erfa-gruppe, hvor nogle af de skarpeste planteavlere videndeler erfaringer på området. Mange landmænd har teknologien til rådighed, men den er så avanceret, at det kan være svært i dagligdagen at få fuldt udbytte af mulighederne. Det hjælper vi med, siger planteavlschef Jette Erichsen.

- Fremtiden i planteavlen er at bruge de nye digitale muligheder. Det gavner både økonomien på bedrifterne, ressourceforbrug og miljøet, tilføjer hun.

Fjerne stopklodser

Morten Steg mener, teknologien kan optimere arbejdet i marken:

- Det handler om at udbrede teknikken og fjerne stopklodser. Teknologien er til rådighed, og mange er interesseret i at udnytte den. Så jeg er godt tilfreds med at kunne hjælpe landmænd i gang og udvikle muligheder på bedrifterne, siger planteavlsrådgiver Morten Steg.

Et bredt program

Anders Fynbo Stefansen, AG Precision, forklarer, at AG Leaders udstyr kan monteres og fungere på alle mærker. AG Leader har et bredt program af styringer og software til stort set alt inden for maskineri i markbruget, blandt andet tildelingskort, udstyr til såning, gødning både fast og flydende, N-sensorer, sprøjtning, udbyttemåling, ISOBUS, drænplovstyring, mark management og ombygning af ældre sprøjter til Isobus.

- Vi er godt tilfredse med at få en support-aftale med LandboSyd. Mange landmænd kan få stor glæde af de nye muligheder, hvis de får hjælp til at komme i gang og udvikle teknologien hjemme på bedriften, siger Anders Fynbo Stefansen.

Med systemet kan man indlæse data fra traktorer, redskaber og høstmaskiner og få et overblik samt samle viden. Dermed bliver det nemt eksempelvis at håndtere No Till-dyrkning og faste kørespor. Alle oplysningerne ligger allerede i systemet, som taler trådløst sammen, forklarer Anders Fynbo Stefansen.

 

 • Ulve til debat i LandboNord

  Skal nordjysk landbrug drives med en ulv i baghaven – eller skal ulven overhovedet være her? LandboNord holder debatmøde med et panel af fagfolk.

 • Vær klar til at vækstregulere

  Vinterafgrøderne har nu så meget fart på, at det er tid at tænke på vækstregulering. – Og vi er ikke engang færdige med at hjælpe folk med at vurdere marker til omsåning, siger planteavlschef fra KHL.

 • Dropper nu rapsen helt

  Den vanskelige kabale med en afgrødeplan uden raps og kun med 1. års hvede løses på Haastrupgaard ved hjælp af lige dele frøgræs og hestebønner samt vårbyg og havre for resten.

 • Afslutter såningen i dag

  Det har været travle dage på Haastrupgaard, siden forårssåningen blev indledt for knapt to uger siden.

 • Hvedeprisen siver, men dårligt US-vejr kan støtte prisen langsigtet

  Der er ikke de voldsomme prisudsving på afgrødebørserne i denne uge, og det ser ud til, at afgrødepriserne ligger ved et stabilt leje, der indkalkulerer den aktuelle forsyningssituation. Nu bliver vejrudviklingen i USA og Europa afgørende for om stilheden skal veksles til nu op eller nedtur frem mod sommerens høst.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer