SLF leverer solidt regnskab efter et år med omlægninger og mange aktiviteter

Henning K. Andersen 28-02-2018 15:20:33
Erik Lydiksen forklarer, at den strategiske udvikling af SLF som rådgivningsvirksomhed tager udgangspunkt i »full line« konceptet. Det betyder, at SLF tilbyder langt de fleste serviceydelser i eget hus og i et stærkt fagligt set-up.
Med nye specialer, nye samarbejdsaftaler og omlægning af organisationen er SLF klar til endnu et travlt år. SLF fremlægger årsregnskabet på generalforsamlingen 8. marts
Sønderjysk Landboforening, SLF,  har i løbet af 2017 trimmet organisationen ved at omlægge forretningen og ved at indgå i nye samarbejdsrelationer. Organisationen har haft et travlt år, hvor SLF har formået at udvikle sig samtidig med, at daglige opgaver blev løst til gavn for kunder og medlemmer.
 
- På trods af de mange forandringer er det lykkedes os at komme ud med et solidt overskud. Forretningsmæssige dispositioner har medført en mindre omsætningsnedgang, men vi har i løbet af hele året haft fokus på at tilpasse organisationen til vores omkostningsstruktur, siger Erik Lydiksen.
 
SLFs resultat 2017 udgør 923.000 kr. med en samlet omsætning på tkr. 77.882. Hele koncernens omsætning endte i 2017 på 89,5 mio. kr. 
 
Imødekommer kunder og medlemmer
 
Direktør Erik Lydiksen ser fortrøstningsfuldt fremtiden i møde: Med omlægning af forretningen, nye servicetilbud, en øget digitalisering og med en fortsat tæt relation til kunden, er SLF klar til endnu en tørn.
 
For at komme medlemmer i møde, har SLF indført nye medlemsfordele, hvor telefonrådgivning i et vist omfang er gratis, ligesom kørselsgebyret er fjernet, uanset hvor i landsdelen medlemmet bor.
 
- Kunder og medlemmer har været irriterede over priserne på kørsel og telefonrådgivning. Det har vi lyttet til og gjort noget ved. Vi lytter til kundernes behov og bestræber os på at efterleve vores værdier – så det at ”vi kæmper for dig” og ”et godt sted at være” også reelt giver mening, siger Erik Lydiksen.
 
Lydiksen pointerer, at der i 2018 i øvrigt vil være uændrede timepriser for al rådgivning.
 
Flere samarbejdsrelationer
 
Et samarbejde med SLF skal give værdi for begge parter og sætte aftryk, pointerer Erik Lydiksen.
 
- Vi er klar over, at kunden ikke handler det hele hos os, og det er heller ikke afgørende. Vi sidder gerne med ved bordet, selvom kunden også har rådgivere fra andre leverandører. Det vigtigste er, at vi deltager i et rådgivningsfællesskab, for det giver de bedste resultater for den enkelte kunde eller medlem. Vi gør en forskel ved at sidde ved bordet, og vi vil gøre os fortjent til mere, hvis det er en mulighed, siger Erik Lydiksen.
 
SLF holder generalforsamling på Billundvej 3 i Vojens, torsdag 8. marts kl. 19.00.
 
 • Landmand blev kendt radiostemme

  En tilfældighed gjorde, at Peter Nielsen fra Vesthimmerland blev radiokanalen P4’s »gennemsnitsdansker«.

 • Husk bag-landet, Mette

 • Fokus på image og sammenhold i Kronjylland

  Formand Christian Jensen lagde stor vægt på landbrugets behov for image-pleje i sin beretning på Landboforeningen Kronjyllands generalforsamling.

 • BL-kritik af ny bekendtgørelse er hørt på Christiansborg

  Udvidelsen af KO-kravene for fuglebeskyttelse til også at omfatte områder uden for Natura 2000 i en ny bekendtgørelse, har i de seneste uger modtaget heftig kritik fra Bæredygtigt Landbrug. Liberal Alliances ordfører tager nu sagen op internt i regeringspartierne, fortæller han.

 • Efterspørgslen efter korn vil ingen ende tage

  Uge efter uge viser opgørelsen over eksporten af afgrøder ud af USA, at der er en glubende appetit efter korn. Men prisen for majs og afgrøder generelt set har lige nu lidt svært ved at holde fast i de prispositive takter, grundet profithjemtagning af de spekulative kapitalfonde.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.