Ny ejerstruktur styrker

John Ankersen 16-05-2018 07:00:29
Sagro repræsenteres i bestyrelsen af direktør Bjarke Poulsen. Den øvrige bestyrelse består af Esben Skøtt, SLF, Hans Christian Carstensen, KHL, Hans Christian Tylvad, Vestjysk Landboforening og medarbejderrepræsentant Bjarne Knudsen. Formand er Bent Graversen, Lemvigegnens Landboforening.
Rådgivningsselskabet Sagro indtræder i ejerkredsen og styrker den i SvineRådgivningen.
Sagro er indtrådt som medejer af Svinerådgivningen og bliver dermed medejer sammen med Vestjysk Landboforening, Sønderjysk LF, Lemvigegnens Landboforening og Kolding Herreds Landbrugsforening.
- Med en stor ejerkreds kan vi i rådgivningen sikre de helt rigtige kompetencer, siger formand for Svinerådgivningen, Bent Graversen, der også er formand for Lemvigegnens Landboforening.
SvineRådgivningen har 20 ansatte, der har til huse i Herning, Vojens og Kolding. Rådgivningen har haft en pæn vækst over de seneste år, hvor det ikke mindst er avl og kernestyring, foder- optimering og handel samt coaching, der har været i fokus.
 

Større krav til rådgivning

- Der er nok et fald i antallet af svinebrug, men til gengæld bliver de større, hvilket betyder, at vi oplever, at kunderne stiller større krav til rådgivning om den optimale fodring, ligesom coaching på staldgangen bliver fortsat mere almindelig, siger direktør i SvineRådgivningen, Kjeld Askjær.
SvineRådgivningen er desuden præget af, at arbejdet i staldene i høj udføres af udenlandske medarbejdere. I den forbindelse drives omkring 25 ERFA grupper og staldskoler. Dermed dækker SvineRådgivningen alle niveauer, lige fra medhjælper over driftsleder til ejere.
- Vores rådgivning på det felt flytter sig til at handle temmelig meget om ledelse af medarbejdere på staldgangen, og om hvordan man uddanner og fastholder de ansatte, siger Kjeld Askjær.
Ud over ejerkredsen samarbejder SvineRådgivningen med en række øvrige landboforeninger og dyrlæger.
 

Med tilbagevirkende kraft

Lemvigegnens Landboforening, Vestjysk Landboforening, Holstebro-Struer Landboforening og Herning Ikast Landboforeningen har indtil nu ejet en del af Svinerådgivningen sammen med KHL og SLF.
Med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2018 er Sagro trådt ind i stedet for Herning-Ikast og Holstebro Struer Landboforening
 • L&F har fået dialog i stand med Folketinget om nye ammoniakkrav

  Miljø- og Fødevareudvalget vil vide mere om de erhvervsøkonomiske konsekvenser af at skærpe ammoniakkravene.

 • Paradokser i planteavlen

  Spinatfrø må ikke bejdses, men kakaoflis – der indeholder store mængder for insekter giftigt koffein – må gerne sælges til haveejere, men ikke anvendes i landbruget. Det undrer planteavlskonsulent Søren Holmgren, som orienterede planteavlere på Stevns.

 • Nye regler for persondata fra i morgen

  I morgen træder EU’s nye persondataforordning i kraft. Dermed kan alle virksomheder, der opbevarer og behandler persondata, få bøder på op til fire procent af omsætningen, hvis ikke de følger reglerne.

 • Kina fjerner straftold på amerikansk soja

  Handelskrigen mellem USA og Kina spiller åbenbart på sidste vers, inden den for alvor er kommet i gang. Kinas straftold på amerikansk svinekød og soja er nu taget af bordet, og det giver fornyet styrke til afgrødepriserne i ikke kun USA, men også her i Europa.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer