Landmand blev kendt radiostemme

Tenna Bang 17-03-2018 10:13:11
Peter Nielsen (tv) fra Vesthimmerland blev ved en tilfældighed en kendt stemme i radioen med titlen gennemsnitsdanskeren.
En tilfældighed gjorde, at Peter Nielsen fra Vesthimmerland blev radiokanalen P4’s »gennemsnitsdansker«.

At mælkeproducenten Peter Nielsen, med de 300 røde køer i Vesthimmerland, blev en kendt stemme på P4, var en ren tilfældighed.

Kasper Harboe og Julie Bertelsen fra radiokanalen P4 arbejdede med tilfældigheder, og skæbnen ville, at de manglede en gennemsnitsdansker, som de kunne ringe til for at høre, hvordan gennemsnittet af den danske befolkning ville gøre eller mente om et givent spørgsmål.

- Hvis man skal finde ud af, hvor mange penge en gennemsnitsdansker bruger på julegaver, får man et analyseinstitut til at ringe ud til måske 100.000 danskere og stille dem det samme spørgsmål. Bagefter finder man gennemsnittet af deres svar og så får man overskriften »Gennemsnitsdanskeren bruger flere penge på julegaver«, fortæller Kasper Harboe.

Det mente de to værter kunne gøres smartere. Så ved lidt research fandt de ud af, at en gennemsnitlig dansker hedder Peter Nielsen, er mellem 40 og 45 år og har to børn.

Herefter gik de i gang med at lede efter en mand, som passede på alle kriterierne.

Gennemsnitsdanskeren på festival

Eftersøgningen stoppede næsten, inden den var kommet i gang, for en dame ringede ind til radioen og fortalte at hendes nabo hed Peter Nielsen, var 43 år gammel og havde to børn.

- Så kunne vi ringe til Peter og for eksempel spørge; hvor køber du dine julegaver? Peter svarede »på nettet« og så havde vi en overskrift der lød; Gennemsnitsdanskeren køber sine julegaver på nettet, fortalte Kasper Harboe.

I første omgang blev Peter Nielsen, som nu var kendt som »gennemsnitsdanskeren«, ringet op og spurgt om forskellige ting, samtidig fortalte han altid hvad han lavede, om end det var at malke, gå på staldgangen eller køre i marken.

- Så ringede de og spurgte om gennemsnitsdanskeren havde været på festival, men sådan noget havde jeg aldrig prøvet, men det kom jeg, endda med ølbong og det hele – det var godt nok, sagde Peter Nielsen, som sammen med Kasper Harboe og Julie Bertelsen blev inviteret med på festival i Skanderborg.

Gennemsnitsdanskeren laver et mandemagasin

I januar og februar var Peter Nielsen fast i radioen fem fredage i træk i programmet Kasper og gennemsnitsdanskeren - et mandemagasin.

Programmerne handlede blandt andet om gennemsnitsdanskerens gadgets – gadgets, som måske var lidt anderledes end dem, som bliver præsenteret i diverse tv-programmer.

- Det var blandt andet en barbermaskine og en kuglepen, sagde Peter Nielsen til et grinende publikum til Kvægkongres i Herning.

- Jeg har lavet radio i mange år, men det har aldrig handlet om kuglepenne, fortalte Kasper.

Gennemsnitsdanskeren blander drinks

De fem programmer sluttede altid med at Peter Nielsen skulle blande en drink.

- Jeg har lavet en brandbil, en abekat og en flyversjus og så kan jeg ikke lige huske de andre, sagde Peter Nielsen.

En fremtid som fast mand i radioen bliver det alligevel ikke til for den himmerlandske mælkeproducent. Det lader han Kasper Harboe om, for der er alt for mange knapper i radiostudiet.

- Nej gi´ mig en PG25 og en 400-hestes John Deere, så skal jeg vise ham, sagde Peter Nielsen.

Gennemsnitsdanskeren på andenpladsen

De fem programmer »Kasper og gennemsnitsdanskeren« nåede en andenplads i listen af programmer med flest lyttere på P4.

- Det er det største, man kan opnå efter at »Mads og monopolet« er flyttet fra P3 til P4. De har omkring to millioner lyttere. Vi havde 804.000, fortalte Kasper Harboe.

Gennemsnitsdanskeren brander dansk landbrug

Salen i Herning var enige om, at det Peter Nielsen har gjort i radioen, ikke kun har været sjov og ballade.

- Jeg har venner og familie, som ikke har noget med landbrug at gøre, de ringer og siger, at nu har de hørt Gennemsnitsdanskeren og er meget positive over så pænt han taler om dansk landbrug, sagde en af tilhørerne.

For hende var, hvad der startede som et sjovt radiopåfund blevet til en branding af dansk landbrug.

 • - Dødsulykke må mane til ekstra opmærksomhed i landbruget

  Torsdag mistede en brandmand livet, da han var i færd med at slukke en markbrand ved Tåstrup sydvest for Aarhus.

 • Statistik: Rekordlavt niveau på vinterafgrøder

  Arealet i Danmark med vinterafgrøder er på det laveste niveau i dette århundrede, viser tal fra Danmarks Statistik.

 • Standardløsninger sænker ikke antibiotikaforbruget

  Hvis antibiotikaforbruget skal minimeres, så handler det om godt management, hvor smittepresset minimeres og sygdomme forebygges.

 • Prisen for foderbyg kan stige markant på europæisk tørke

  Afgrøderne i Europa er hårdt ramt af den tørre sommer. Det er ikke kun hveden der oplever svære vejrforhold i Europa, det samme gør sig gældende for foderbyg, der efter to års prishandel på et næsten historisk lavt niveau, nu er gået ind i en stigende pris­tendens.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer