Holdbare græsmarker og urterige græsfrøblandinger

Keld Jakobsen 08-01-2018 08:00:08
Alle græsarter i RoBusta blandinger er valgt med det formål at de giver et højt udbytte i foråret, lyder budskabet fra RB Farm Supply, der er blandt udstillerne på NutriFair

Landmænd er mere og mere interesseret i græsfrøblandinger som giver holdbare græsmarker i 4 - 5 år og giver grovfoder af høj kvalitet. Man har nemlig aldrig nok af god kvalitet græsensilage! I udlandet vurderes græsarter på Totaludbytte og udbyttet i foråret.  Totaludbyttet er for os ikke så relevant, siger Ron Bon, indehaver af RB FarmSupply.  

Store mængde græs produceret i efteråret bidrager ikke til markens økonomi. Ofte har dette græs faktisk en negativ værdi og foræres væk eller bliver afgræsset af får, men man har aldrig nok af god kvalitet forårsgræs!  Derfor skifter vi i år en rigtig god sort ’Arsenal’ delvist ud i vores græsfrøblandinger med supersort ARELIO.  Arelio er en topsort  for græsvækst i foråret.  RoBusta blandinger produceres i øvrigt i Danmark.  

- Vi vælger bevidst de mest holdbare sorter i vores blandinger, og jeg kan godt lide at have 12-18 procent Thimote med i vores RoBusta blandinger, siger Ron Bon, der tilføjer, at denne græsart har en god smag og en god foderværdi, desuden er den meget slidstærk. 

Til gengæld bruger vi kun en begrænset andel  Rajsvingel,  da vores erfaring er at dette græs bliver hurtigt for groft, og så falder fordøjeligheden markant. Kvægavlere som har brugt de sidste par år græsfrøblandinger med en høj andel rajsvingel kontakter os, da de leder efter græsfrø med en bedre fordøjelighed og bedre sukkerindhold.  

Salatbuffeten er en serie frøblandinger til græsmarker i omdrift, som er holdbart i minimum 5 år.  Til det formål tilbyder RB FarmSupply helt nye blandinger på det danske marked under navnet ”Pure Graze” - salatbuffet-blandinger indeholder en balanceret blanding af 6 græsarter, 8 kløverarter og 8 urter. 

Grundet denne unikke sammensætning kræver salatbuffeten ingen kunstgødning.  2 - 3 gange gylle er nok til at forsyne salatbuffeten med de nødvendige næringsstoffer. Diversiteten af planter i salatbuffet-blandinger supplerer hinanden i deres tilvækst. Udover et højt udbytte bliver der også produceret meget mere rodmateriale, og dette er grunden til at der oplagres mere organisk materiale i jorden. Mere organisk materiale sørger for mere mikroliv i jorden og hermed omsætning af (mikro-) mineraler. 

Idet salatbuffet-blandinger indeholder en del planter med dybe rødder resulterer dette, sammen med øget mikroliv i jorden, i mere tørkeresistente marker og mindre  udvaskning af næringsstoffer.    

For 2018 kan  RB FarmSupply tilbyde mange blandinger til det danske marked - Mere info fås på Nutrifair standnummer 1222 hos RB FarmSupply,

 • Ulve til debat i LandboNord

  Skal nordjysk landbrug drives med en ulv i baghaven – eller skal ulven overhovedet være her? LandboNord holder debatmøde med et panel af fagfolk.

 • Vær klar til at vækstregulere

  Vinterafgrøderne har nu så meget fart på, at det er tid at tænke på vækstregulering. – Og vi er ikke engang færdige med at hjælpe folk med at vurdere marker til omsåning, siger planteavlschef fra KHL.

 • Dropper nu rapsen helt

  Den vanskelige kabale med en afgrødeplan uden raps og kun med 1. års hvede løses på Haastrupgaard ved hjælp af lige dele frøgræs og hestebønner samt vårbyg og havre for resten.

 • Afslutter såningen i dag

  Det har været travle dage på Haastrupgaard, siden forårssåningen blev indledt for knapt to uger siden.

 • Hvedeprisen siver, men dårligt US-vejr kan støtte prisen langsigtet

  Der er ikke de voldsomme prisudsving på afgrødebørserne i denne uge, og det ser ud til, at afgrødepriserne ligger ved et stabilt leje, der indkalkulerer den aktuelle forsyningssituation. Nu bliver vejrudviklingen i USA og Europa afgørende for om stilheden skal veksles til nu op eller nedtur frem mod sommerens høst.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer