Ulv dræbte seks lam ved Esbjerg

John Ankersen 10-06-2018 08:00:58
De grønne prikker på kortet viser de steder på egnen, hvor Jesper Schytte i perioden december 2017 til maj 2018 har fået meldinger fra lokale jægere og borgere.
Ulve fortsætter deres hærgen i Jylland – senest er det gået ud over en fårebesætning ved Esbjerg – seks lam dræbt
En ulv har i april dræbt seks lam i en fårebesætning syd for Esbjerg. Det oplyser Miljøstyrelsen efter DNA-analyse af prøver fra lammene.
Efter Miljøstyrelsens vurdering er der tale om en enlig, strejfende ulv, men husdyrholderen vil, som det er tilfældet ved ulveangreb generelt, blive tilbudt udlån af akutte afværgemidler samt råd og vejledning om mere permanente afværgeforanstaltninger.
Yderligere test skal vise, om der er tale om en ny ulv i Danmark eller en af hvalpene fra Stråsø-koblet. Miljøstyrelsen må således mene, at det ikke er en af forældreulvene fra den vestjyske ulvezone.
Ifølge Miljøstyrelsen er der ikke tidligere dokumenteret ulv i området, og man vurderer som nævnt, at det er "en enlig, strejfende ulv", der står bag angrebet på de seks lam. Ifølge ulvejægeren Jesper Schytte har der dog været en lang stribe observationer af mulige ulve sammen i området gennem det seneste halve år. Herunder muligvis ynglende ulve.
 

Mange meldinger om ulve

De grønne prikker på kortet i denne artikel viser de steder på egnen, hvor Jesper Schytte i perioden december 2017 til maj 2018 har fået meldinger fra lokale jægere og borgere.
-  Det er jo temmelig massivt. Jeg har en enkelt melding fra Blåvand, der går ud på en synsobservation af fire ulve, og så har jeg to observationer på fire ulve lige nord for Esbjerg, samt to synsobservationer af fire ulve i ådalen syd for Ribe, siger Jesper Schytte, og fortsætter:
- Jeg tolker det som om, at sidste års hvalpe er trukket sydpå fra Blåvand/Vejers-området, og at de gamle er i gang med nye hvalpe deroppe. Det er en ret lige linie oppe fra Vejers med observation af tre ulve i december 17 og så ned til observation af fire ulve i ådalen ved Ribe den 14. maj", oplyser Jesper Schytte til facebooksiden 'Her er ulven i Danmark.
 
 
 • Nu er der plantet læhegn uden tilskud i Vendsyssel

  Hjørring Læplantningslaug har gennemført en kollektiv læplantning i den vestlige del af Hjørring kommune – uden tilskud. Næste år kommer samme mulighed for lodsejere i den østlige del af kommunen.

 • Kommune jubler over hurtige til husdyrgodkendelser

  Vejen Kommune er rigtig godt tilfreds med, at den igen en af landets fem hurtigste sagsbehandlingstider på husdyrgodkendelser.

 • Trump blæser handelskrigen på afgrøder i gang på ny

  Netop som der var faldet lidt ro på råvare- og især afgrødemarkederne og netop som Kina havde været på besøg i USA for at stoppe handelskrigen mellem de to lande, så puster Trump sig endnu en gang op og truer med ekstra straftold på kinesiske varer. Det giver på ny afgrødepriserne et drag over nakken.

 • Socialdemokraterne er indstillet på forhandlinger om at lempe ammoniakreglerne

  Såvel Venstre og Dansk Folkeparti som Socialdemokratiet vil have forhandlinger i gang straks efter sommerferien.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer