Øko-forsøg vises frem

Lis Agerbæk Jørgensen 14-06-2018 07:00:51
Forsøg med sorter af solsikker til modenhed er noget af det, man kan høre om på øko-dagen. Arkivfoto
Blandt andet med nyt om hestebønner og solsikker.

Alle interesserede kan møde op, når Syddansk Økologi i samarbejde med Seges byder på rundvisning i de økologiske forsøgsmarker i Sønderjylland.
Økologichef Poul Erik Nielsen, LandboSyd, fortæller, at der er tale om en række spændende forsøg med en række traditionelle afgrøder, men også med blandt andet hestebønner og solsikker, og konsulenter og rådgivere fra Seges vil fortælle om baggrunden for forsøgene samt om den aktuelle udvikling i markerne.
Det er Seges, som står for forsøgene, og LandboSyds forsøgsafdeling tager sig af det praktiske arbejde i det daglige.
Markvandringen gennemføres på onsdag den 20. juni med start fra Hydevadvej 20, 6230 Rødekro klokken 10.
Deltagerne vil opleve sortsforsøg i vårbyg, havre, vårhvede, hestebønner og solsikker. Der vil desuden være præsentation af forsøg med eftervirkning af rødkløver i vårbyg.
Dagen sluttes af med en sandwich klokken 13, og i den forbindelse vil der blive orienteret om et projekt om højere udbytter i økologisk raps.
 

Markvandring – øko-forsøg i Sønderjylland
Onsdag 20. juni kl. 10-13 på Hydevadvej 48, 6230 Rødekro
Arrangør: Syddansk Økologi og Seges
Sortsforsøg med vårbyg, havre og vårhvede ved Tove Pedersen
Forsøg med hestebønnesorter i GUDP-projektet Fabares ved Inger Bertelsen
Eftervirkning af rødkløver i vårbyg ved Maja E. Petersen
Forsøg med sorter af solsikke til modenhed ved Maja E. Petersen
Kl. 13 med sandwich og oplæg om højere udbytter i raps.
Tilmelding senest den 18. juni til Gerco A.K. Wassink, 7436 5125 eller gkw@landbosyd.dk
 

 

 

 • Nu er der plantet læhegn uden tilskud i Vendsyssel

  Hjørring Læplantningslaug har gennemført en kollektiv læplantning i den vestlige del af Hjørring kommune – uden tilskud. Næste år kommer samme mulighed for lodsejere i den østlige del af kommunen.

 • Kommune jubler over hurtige til husdyrgodkendelser

  Vejen Kommune er rigtig godt tilfreds med, at den igen en af landets fem hurtigste sagsbehandlingstider på husdyrgodkendelser.

 • Trump blæser handelskrigen på afgrøder i gang på ny

  Netop som der var faldet lidt ro på råvare- og især afgrødemarkederne og netop som Kina havde været på besøg i USA for at stoppe handelskrigen mellem de to lande, så puster Trump sig endnu en gang op og truer med ekstra straftold på kinesiske varer. Det giver på ny afgrødepriserne et drag over nakken.

 • Socialdemokraterne er indstillet på forhandlinger om at lempe ammoniakreglerne

  Såvel Venstre og Dansk Folkeparti som Socialdemokratiet vil have forhandlinger i gang straks efter sommerferien.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer