Spot på kommende EU-landbrugsreform

Per Jørgensen 06-03-2018 08:53:19
- Vi vil to ting med konferencen, siger LHN’s formand Jørgen Popp Petersen. - Vi vil gerne debattere bl.a. den kommende landbrugsreform med EU kommissæren og de øvrige indbudte indlægsholdere og dagen skal gøre os klogere på EU og dets betydning for os som landmænd og borgere.
LHN og Bauernverband Schleswig-Holstein afholder i samarbejde med EU Kommissionen tirs-dag den 20. marts konferencen »Udfordringer for EU og dets landmænd – Brexit, finansiering og landbrugsreform«. Der sættes bl.a. spot på den kommende EU landbrugsreform og der er mu-lighed for direkte debat i en borgerdialog med bl.a. EU Kommissær Phil Hogan.

- Vi vil to ting med konferencen, siger LHN’s formand Jørgen Popp Petersen. - Vi vil gerne debattere bl.a. den kommende landbrugsreform med EU kommissæren og de øvrige indbudte indlægsholdere og dagen skal gøre os klogere på EU og dets betydning for os som landmænd og borgere.

- Generelt er de danske og tyske landmænd positivt stemt overfor EU og denne pro-holdning skal vi gøre alt for at bevare og styrke i et Europa, som bliver stadig mere EU-skeptisk og nationalt orienteret, således LHN formanden.

- At konferencen er et tysk-dansk samarbejde gør, at vi kan sætte fokus på, at der blandt de helt almindelige landmænd ikke er de store nationale forskelle i synet på den europæiske landbrugspolitik, men at der på det politiske niveau er stor forskel på, hvordan de fælles EU-krav og –retningslinjer implementeres i de enkelte lande, siger Popp Petersen. – Phil Hogan foreslår at lægge flere beslutninger tilbage i de enkelte lande – tættere på borgeren. Dette nærhedsprincip er som udgangspunkt godt, men vi har desværre i Danmark gang på gang set en overimplementering af rammer og regler for landbruget til skade for de danske landmænd og vores konkurrenceevne, og den besked skal Hogan have med tilbage til Bruxelles, fastslår Jørgen Popp.

- Vi er stolte og taknemmelige over, at en række betydende personer og beslutningstagere har valgt at takke ja til at deltage i Tønder. Vi glæder os til at byde velkommen til EU-kommissær Phil Hogan, minister Robert Habeck, Copa præsident Joachim Rukwied, L&F formand Martin Merrild og Venstres Erling Bonnesen, som alle er en del af eftermiddagens program. Formiddagen byder på introduktion og baggrundsviden til temaet i form af indlæg fra en række tyske og danske eksperter på området, siger Popp Petersen.

- Vi håber at rigtigt mange -først og fremmest landmænd – udnytter deres mulighed for medindflydelse og for at blive klogere på noget, som betyder rigtigt meget for deres erhverv, deres hverdag og liv. Sproget er ingen hindring, da vores simultantolke oversætter det hele og alle er velkomne, men det er nødvendigt at tilmelde sig til LHN, slutter Jørgen Popp Petersen.

 • Nu er der plantet læhegn uden tilskud i Vendsyssel

  Hjørring Læplantningslaug har gennemført en kollektiv læplantning i den vestlige del af Hjørring kommune – uden tilskud. Næste år kommer samme mulighed for lodsejere i den østlige del af kommunen.

 • Kommune jubler over hurtige til husdyrgodkendelser

  Vejen Kommune er rigtig godt tilfreds med, at den igen en af landets fem hurtigste sagsbehandlingstider på husdyrgodkendelser.

 • Trump blæser handelskrigen på afgrøder i gang på ny

  Netop som der var faldet lidt ro på råvare- og især afgrødemarkederne og netop som Kina havde været på besøg i USA for at stoppe handelskrigen mellem de to lande, så puster Trump sig endnu en gang op og truer med ekstra straftold på kinesiske varer. Det giver på ny afgrødepriserne et drag over nakken.

 • Socialdemokraterne er indstillet på forhandlinger om at lempe ammoniakreglerne

  Såvel Venstre og Dansk Folkeparti som Socialdemokratiet vil have forhandlinger i gang straks efter sommerferien.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer