Vestager charmerede over 800 landmænd

Lasse Ege Pedersen 08-01-2018 23:56:41
Margrehte Vestager var hovedtaleren mandag aften i Agerskov til SLF's nytårskur.
EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager fik flere klapsalver og grin, da hun mandag aften talte til over 800 landmænd i Agerskovhallen i Sønderjylland.

Der var godt fyldt op i Agerskovhallen, da EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) mandag aften stod på scenen til SLF’s nytårskur.

Og den tidligere radikale formand og minister fik en positiv modtagelse i den cirka 1,5 time hun var på foran de over 800 fremmødte i hallen, hvor hun stort set ikke blev mødt af et eneste kritisk spørgsmål.

Udover spørgsmål om EU, som mødet naturligvis primært handlede om, blev hun også spurgt ind til, om hun overhovedet sover om natten, når hun sådan lægger sig ud med Google og Apple i store konkurrencesager.

En anden af de fremmødte roste Vestager for at have ben i næsen.

Fra både Christian Lund, formand for SLF og fra Jan Toft Nørgaard, næstformand for Arla lød det, at de begge gerne ser, at Margrethe Vestager ender som formand for hele EU-Kommissionen.

Det sker med henvisning til, at det i november var fremme, at den franske præsident Emmanuel Macron ifølge det internationale medie Politico, har ytret ønske om, at han vil have Vestager til at afløse den nuværende formand Jean Claude Juncker i 2019. Det undlod Vestager dog behændigt at svare på.

Læs mere om Margrethe Vestagers møde i Agerskov her på Effektivtlandbrug.dk tirsdag  (for abonnenter) eller i den trykte udgave onsdag.

Margrethe Vestager sluttede i øvirgt mandag aftens tale af med en beretning omkring, hvordan hun har lært at tilpasse sig forhandlinger i EU-systemet. Hun fortalte til forsamlingen, at de blandt andet godt kan lære af, hvordan man syd for grænsen starter med høflighed, når der er ting, som man gerne vil have lavet om  Se det her.

 • - Dødsulykke må mane til ekstra opmærksomhed i landbruget

  Torsdag mistede en brandmand livet, da han var i færd med at slukke en markbrand ved Tåstrup sydvest for Aarhus.

 • Statistik: Rekordlavt niveau på vinterafgrøder

  Arealet i Danmark med vinterafgrøder er på det laveste niveau i dette århundrede, viser tal fra Danmarks Statistik.

 • Standardløsninger sænker ikke antibiotikaforbruget

  Hvis antibiotikaforbruget skal minimeres, så handler det om godt management, hvor smittepresset minimeres og sygdomme forebygges.

 • Prisen for foderbyg kan stige markant på europæisk tørke

  Afgrøderne i Europa er hårdt ramt af den tørre sommer. Det er ikke kun hveden der oplever svære vejrforhold i Europa, det samme gør sig gældende for foderbyg, der efter to års prishandel på et næsten historisk lavt niveau, nu er gået ind i en stigende pris­tendens.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer