Vestager charmerede over 800 landmænd

Lasse Ege Pedersen 08-01-2018 23:56:41
Margrehte Vestager var hovedtaleren mandag aften i Agerskov til SLF's nytårskur.
EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager fik flere klapsalver og grin, da hun mandag aften talte til over 800 landmænd i Agerskovhallen i Sønderjylland.

Der var godt fyldt op i Agerskovhallen, da EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) mandag aften stod på scenen til SLF’s nytårskur.

Og den tidligere radikale formand og minister fik en positiv modtagelse i den cirka 1,5 time hun var på foran de over 800 fremmødte i hallen, hvor hun stort set ikke blev mødt af et eneste kritisk spørgsmål.

Udover spørgsmål om EU, som mødet naturligvis primært handlede om, blev hun også spurgt ind til, om hun overhovedet sover om natten, når hun sådan lægger sig ud med Google og Apple i store konkurrencesager.

En anden af de fremmødte roste Vestager for at have ben i næsen.

Fra både Christian Lund, formand for SLF og fra Jan Toft Nørgaard, næstformand for Arla lød det, at de begge gerne ser, at Margrethe Vestager ender som formand for hele EU-Kommissionen.

Det sker med henvisning til, at det i november var fremme, at den franske præsident Emmanuel Macron ifølge det internationale medie Politico, har ytret ønske om, at han vil have Vestager til at afløse den nuværende formand Jean Claude Juncker i 2019. Det undlod Vestager dog behændigt at svare på.

Læs mere om Margrethe Vestagers møde i Agerskov her på Effektivtlandbrug.dk tirsdag  (for abonnenter) eller i den trykte udgave onsdag.

Margrethe Vestager sluttede i øvirgt mandag aftens tale af med en beretning omkring, hvordan hun har lært at tilpasse sig forhandlinger i EU-systemet. Hun fortalte til forsamlingen, at de blandt andet godt kan lære af, hvordan man syd for grænsen starter med høflighed, når der er ting, som man gerne vil have lavet om  Se det her.

 • Droner kan levere rovmider med præcision

  Perspektiverne med hyperspektrale kameraer, der kan se meget mere end det menneskelige øje, er enorme. Præcisionskortlægning og præcisionsbehandling på planteniveau er nu en mulighed.

 • Forskere afviser at være blevet presset til at skyde DN-analyse ned

  Vi har ikke ændret holdning, lyder det fra seniorrådgiver Gitte Blicher-Mathiesen fra Aarhus Universitet. Hun og hendes forskerkolleger er blevet kritiseret for at tilgodese universitetsledelsen og regeringen i sag om beregninger bag Landbrugspakken. Men hun kalder kritikken for helt uhørt.

 • Frøet holder ploven inde i varmen

  I en absolut kynisk og ganske objektiv analyse af omkostningsstrukturen ved pløjning og pløjefri dyrkning viser der sig først markante besparelser, når der praktiseres direkte såning. 33 procent pløjefrit er lige så dyrt som et pløjesystem.

 • Esben Lunde Larsen: Historisk stor udlægning af urørt skov giver naturen førsteprioritet

  Regeringen og Dansk Folkeparti offentliggør i dag, hvor danskerne fremover får mere urørt skov og anden biodiversitetsskov. Samlet set får naturen førsteprioritet i et område, der svarer til fire gange Gribskov.

 • Rapsprisen forsøger at finde en ny bund

  Man kan efterhånden tale om et decideret nedbrud i den europæiske rapspris, der siden november måned har været inde i det, der nærmest kan betegnes som frit fald. Lige nu forsøger rapsprisen dog på at finde sig en ny bund.

 • Masser af korn på verdensmarkedet

  Som beskrevet i går var der tale om en overraskende nedskrivning af den amerikanske sojaproduktion, hvilket giver lidt tiltrængt prisstøtte til de olierelaterede afgrøder. Derimod viste månedsrapporten fra USDA en overraskende god forsyningssituation for korn.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.