Vestager charmerede over 800 landmænd

Lasse Ege Pedersen 08-01-2018 23:56:41
Margrehte Vestager var hovedtaleren mandag aften i Agerskov til SLF's nytårskur.
EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager fik flere klapsalver og grin, da hun mandag aften talte til over 800 landmænd i Agerskovhallen i Sønderjylland.

Der var godt fyldt op i Agerskovhallen, da EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) mandag aften stod på scenen til SLF’s nytårskur.

Og den tidligere radikale formand og minister fik en positiv modtagelse i den cirka 1,5 time hun var på foran de over 800 fremmødte i hallen, hvor hun stort set ikke blev mødt af et eneste kritisk spørgsmål.

Udover spørgsmål om EU, som mødet naturligvis primært handlede om, blev hun også spurgt ind til, om hun overhovedet sover om natten, når hun sådan lægger sig ud med Google og Apple i store konkurrencesager.

En anden af de fremmødte roste Vestager for at have ben i næsen.

Fra både Christian Lund, formand for SLF og fra Jan Toft Nørgaard, næstformand for Arla lød det, at de begge gerne ser, at Margrethe Vestager ender som formand for hele EU-Kommissionen.

Det sker med henvisning til, at det i november var fremme, at den franske præsident Emmanuel Macron ifølge det internationale medie Politico, har ytret ønske om, at han vil have Vestager til at afløse den nuværende formand Jean Claude Juncker i 2019. Det undlod Vestager dog behændigt at svare på.

Læs mere om Margrethe Vestagers møde i Agerskov her på Effektivtlandbrug.dk tirsdag  (for abonnenter) eller i den trykte udgave onsdag.

Margrethe Vestager sluttede i øvirgt mandag aftens tale af med en beretning omkring, hvordan hun har lært at tilpasse sig forhandlinger i EU-systemet. Hun fortalte til forsamlingen, at de blandt andet godt kan lære af, hvordan man syd for grænsen starter med høflighed, når der er ting, som man gerne vil have lavet om  Se det her.

 • Ulve til debat i LandboNord

  Skal nordjysk landbrug drives med en ulv i baghaven – eller skal ulven overhovedet være her? LandboNord holder debatmøde med et panel af fagfolk.

 • Vær klar til at vækstregulere

  Vinterafgrøderne har nu så meget fart på, at det er tid at tænke på vækstregulering. – Og vi er ikke engang færdige med at hjælpe folk med at vurdere marker til omsåning, siger planteavlschef fra KHL.

 • Dropper nu rapsen helt

  Den vanskelige kabale med en afgrødeplan uden raps og kun med 1. års hvede løses på Haastrupgaard ved hjælp af lige dele frøgræs og hestebønner samt vårbyg og havre for resten.

 • Afslutter såningen i dag

  Det har været travle dage på Haastrupgaard, siden forårssåningen blev indledt for knapt to uger siden.

 • Hvedeprisen siver, men dårligt US-vejr kan støtte prisen langsigtet

  Der er ikke de voldsomme prisudsving på afgrødebørserne i denne uge, og det ser ud til, at afgrødepriserne ligger ved et stabilt leje, der indkalkulerer den aktuelle forsyningssituation. Nu bliver vejrudviklingen i USA og Europa afgørende for om stilheden skal veksles til nu op eller nedtur frem mod sommerens høst.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer