Stor interesse for persondatapakker

John Ankersen 09-07-2018 07:00:42
Lisbeth Biltoft Hansen på Vester Kjærgård mellem Brande og Thyregod har fået styr på alle de personfølsomme oplysninger om for eksempel sine ansatte.
Lisbeth Biltoft Hansen på Vester Kjærgård mellem Brande og Thyregod har fået styr på alle de personfølsomme oplysninger om for eksempel sine ansatte. Nu kan kontrollen bare komme an.
DATA Jysk IT i Billund har nu en måneds ventetid for kunder, der bestiller den datasikkerhedspakke, som virksomheden udbyder i samarbejde med TELLUS Advokater. Flere af Jysk ITs medarbejdere har i et par måneder næsten udelukkende hjulpet landmænd og andre kunder med at få deres på det tørre - hvis der nu skulle komme kontrol.
Hvis en arbejdsgiver ikke overholder loven og beskytter persondata som foreskrevet, kan en kontrol udløse bøder på op til 4 procent af virksomhedens omsætning.
Også landbrugsbedrifter skal kunne dokumentere, hvordan der er taget hånd om personfølsomme oplysninger, hvis en kontrol ikke skal udløse en økonomisk katastrofe.
Lisbeth Biltoft Hansen, der driver en svineavlsbedrift med 4 ansatte, lovede tidligt sig selv, at den risiko ville hun ikke udsætte sig selv for. Men hun gruede da for, hvordan hun skulle magte opgaven, for medierne tegnede lidt af et skræmmebillede.
 

Klar på få timer

Og nu er alt så alligevel på plads og i orden - til tiden. I al væsentlighed blev det klaret på nogle få timer. Lisbeth Biltoft Hansen valgte nemlig at benytte sig af Jysk IT og TELLUS Advokaters datasikkerhedspakke.
- Det er bare fedt. Tom Jensen fra Jysk IT kom her og i løbet af tre timer gennemgik vi procedurer for alle de personfølsomme oplysninger på ansatte og på deres pårørende. I tilfælde af uheld eller ulykker har vi telefonnumre på pårørende hængende i stalden, og det skal de informeres om, fortæller Lisbeth.
- Man kan grine af meget af det her, men det er rart at vide, at alle nu er informeret og har accepteret, at vi har deres oplysninger. Da vi først gik i gang, var det let med de skabeloner, der er i datasikkerhedspakken. Alt ligger nu som en genvej på mit skrivebord. Her hentede jeg en skabelon, da der blev ansat nye medarbejdere 1. juni. Så var det bare at tilpasse oplysningerne, fortæller hun.
 

Alle ansatte er informeret

Alle ansatte har fået mails med besked om, hvordan deres oplysninger håndteres, og de har tilsvarende sendt deres accept til Lisbeth.
- Jeg aner ikke, hvordan jeg selv skulle have fået tid til at sætte mig ind i og klare det her. Jeg havde da for eksempel slet ikke tænkt på, at jeg også skal skrive til folk, der sender en uopfordret ansøgning, og bede om lov til at gemme ansøgningen. Nu kom der professionel hjælp fra Jysk IT herud, og jeg er blevet guidet igennem.
Nogle rutiner er ændret. Tidligere havde Lisbeth ikke lås og kode på sin computer, selvom der er personoplysninger på den.
- Det var en simpel ting, men det havde jeg ikke tænkt på, indrømmer hun.
- Jeg var heller ikke klar over, at kontrollen kan finde på at tjekke, om der er datastrømsanalyser både for oplysninger, der findes fysisk, og for dem, der ligger oppe i ”skyen”. Det er rart at vide, hvad der kræves af mig, siger Lisbeth.
Fra nu af gælder det mest om at få slettet oplysninger, der ikke længere er brug for - og så ellers at have sin dokumentation i orden.
Mere end 100 landbrug har fået Jysk ITs datasikkerhedspakke implementeret, men endnu flere kommer med i de kommende uger. Faktisk er der i øjeblikket ca. en måneds ventetid på et besøg af en af Jysk ITs datasikkerhedskonsulenter.
 
Datasikkerhed
-  Jysk IT, som er en del af SAGRO, udbyder datasikkerhedspakken i samarbejde med TELLUS Advokater. Prisen er 4.500 kr. inkl. kørsel, og på ca. 4 timer er håndteringen af persondata om ansatte, ansøgere, kunder, leverandører og lejere sat i system.
-  Datasikkerhedspakkens dokumenter installeres som en genvej på gårdejerens computer, så de er let tilgængelige.
-  Pakken indeholder også 12 gode, konkrete råd om, hvordan virksomheden til enhver tid har sin dokumentation om persondata på plads.
-  Den nye datasikkerhedsforordning trådte i kraft 25. maj i år.
 
 
 • - Dødsulykke må mane til ekstra opmærksomhed i landbruget

  Torsdag mistede en brandmand livet, da han var i færd med at slukke en markbrand ved Tåstrup sydvest for Aarhus.

 • Statistik: Rekordlavt niveau på vinterafgrøder

  Arealet i Danmark med vinterafgrøder er på det laveste niveau i dette århundrede, viser tal fra Danmarks Statistik.

 • Standardløsninger sænker ikke antibiotikaforbruget

  Hvis antibiotikaforbruget skal minimeres, så handler det om godt management, hvor smittepresset minimeres og sygdomme forebygges.

 • Prisen for foderbyg kan stige markant på europæisk tørke

  Afgrøderne i Europa er hårdt ramt af den tørre sommer. Det er ikke kun hveden der oplever svære vejrforhold i Europa, det samme gør sig gældende for foderbyg, der efter to års prishandel på et næsten historisk lavt niveau, nu er gået ind i en stigende pris­tendens.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

Se flere brochurer