Skoventreprenør med vokseværk

John Ankersen 10-08-2018 08:00:20
Martin Riggelsen tog i 2002 springet og blev selvstændig med MR Skovservice ApS, der i dag er en skoventreprenørvirksomhed med 14 ansatte. Foto: John Ankersen
MR Skovservice ApS ved Kelstrup nær Haderslev tilbyder en bred vifte af opgaveløsninger inden for skoventreprenøropgaver. I spidsen for det hele står Martin Riggelsen, der for 16 år siden skiftede fra landbrug til selvstændig i skoven med en virksomhed, der i dag tæller 14 ansatte. Senest er der blevet udvidet med tre nye skovmaskiner

Skovopgaver, plantager, rådgivning, salg af træ og flis. Paletten af områder og opgaveløsninger er både stor og varieret hos MR Skovservice ApS ved Kelstrup nær Haderslev. Bag virksomheden står Martin Riggelsen, der i 2002 tog springet og blev selvstændig.

For faktisk var det slet skoven, men landbruget, som den landmandsuddannede Martin oprindeligt satsede på.

-  En dag kom en skovfoged forbi og spurgte om jeg ikke ville være skovmand i stedet. To uger senere sagde jeg ja, husker Martin Riggelsen.

Skovfogeden var Preben Ravn hos Skovdyrkerforening Syd, der dog ikke kunne ansætte Martin Riggelsen, men til gengæld havde en anden løsning med:

-  Han rådede mig til at få et momsnummer. To uger senere sagde jeg ja, husker Martin, der fik sin første skovmaskine i 2006, der var en Silvatec udkørselsmaskine, og så ellers stille og roligt har udvidet sit firma løbende, til i dag med en omfattende maskinpark og 14 ansatte plus seks mere i sommerperioden.

Mange landbrugskunder

MR Skovservice’ kunder er i hele det syd- og sønderjyske område, hvor man har alene har over 1.700 hektar i pasningsaftale. Langt hovedparten af kunderne findes indenfor landbrugssektoren.

Og opgaverne er forskellige – fra læhegn til større skoventreprenøropgaver.

- Vi er de første i Sønderjylland, der er blevet certificerede som biomasseproducent, forklarer Martin Riggelsen.

Og træ og træflis er også en stor artikel for MR Skovservice, der har gode afsætningskanaler for træ og har egne kontrakter omkring flis til varmeværker i hele Sønderjylland.

Nye skovmaskiner

MR Skovservice oplever stigende efterspørgsel fra kunderne, og der er fuldt tryk på de ansatte og skovmaskinerne.

Virksomheden har netop investeret i tre nye skovmaskiner: - En Ponsse Dual kombi-maskine, der kan fælde træer og køre dem ud, - En Ponsse Elk, der er en ren udkørselsmaskine, og en Ponsse Elk, der ligeledes er en ren udkørselsmaskine.

De tre nye maskiner indgår i et i forvejen bredt og varieret maskinprogram hos MR Skovservice.

-  De nye maskiner med brede bælter er gode til blød jord, forklarer Martin Riggelsen.

 

 • Agromek har næsten fyldte haller

  Blandt udstillerne på Agromek 2018 vil både være helt nye som Sip fra Slovenien og meget erfarne som danske BM Silo.

 • Fodring med reduceret grovfodermængde

  Mange mælkeproducenter står i en situation, hvor de enten allerede er i gang eller skal til at fodre med en lavere grovfodermængde og en reduceret fordøjelighed. En konsulent giver her et bud på, hvordan det kan løses.

 • Effekten af ammoniakbehandlet halm er lav og dyr

  Sommerens tørke har i år givet grønt lys til at ammoniakbehandle halm, men det skal gøres med omtanke, da den tørre halm i forvejen har en højere foderværdi. Samtidig er effekten af at ammoniakbehandle meget tør halm lavere end halm fra et »normalt« år.

 • Det ser godt ud for amerikansk korn

  Hvede og majs står godt i USA. Afgrødesituationen i USA er dermed den modsatte af her i Nordeuropa. Derfor er der en god grund til, at de amerikanske afgrødepriser fortsat er forholdsvis lave set i forhold til de europæiske afgrødepriser.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer