Vildsvinehegn - en langvarig proces

Henning K. Andersen 11-04-2018 12:23:40
Hvis det vildsvinehegn, der er en del af den aftale, som regeringen og Dansk Folkeparti har indgået for at dæmme op for afrikansk svinepest, skal blive en realitet, vil det først sættes op efter en langvarig proces.

Når og hvis det meget omtalte hegn, der skal holde vildsvin ude af Danmark bliver politisk vedtaget, vil der gå en rum tid, før hegnet står klar ved grænsen til Tyskland. Forud vil der gå en længere proces, hvor forskellige interessenter skal konsulteres. Det skriver Jyske Vestkysten.

Avisen har talt med skovrider Bent Rasmussen fra Naturstyrelsen Vadehavet, om processen, der skal munde ud i et 68 kilometer langt hegn i Sønderjylland. Skovrideren udpensler fire faser i processen; EU-licitation, dialog med interessenter, ekspropriation og endelig en miljøvurdering.

Først skal projektet udbydes i EU-licitation. Projektet er nemlig af en sådan størrelse, af EU-reglerne kræver, at det bliver udbudt i andre lande end Danmark.

I den næste fase skal naturstyrelsen, der kommer til at varetage tilsynet med det praktiske arbejde, i dialog med kommunerne langs hegnet og andre myndigheder, om hvorvidt der er hensyn at tage i forhold til placeringen af hegnet. En lignende dialog skal også tages med lodsejere, grundejere og med Tyskland, i det omfang, at de bliver berørt af byggeriet.

I den tredje fase skal staten ekspropriere jord hos lods- og grundejere under paragraf 73 i grundloven. Cirka 100 lodsejere bliver i givet fald berørt af hegnet, og nogle steder vil hegnet også gå igennem private grundejeres baghave.

Endelig skal der foretages en vurdering af, om hegnet kommer til at påvirke naturen, og i givet fald hvor meget. Hegnet kommer nemlig til at gå igennem såkaldt Natura 2000-areal.

Det er endnu uvist, hvornår loven, der blandt andet indebærer hegnet, bliver vedtaget.

 • Ulve til debat i LandboNord

  Skal nordjysk landbrug drives med en ulv i baghaven – eller skal ulven overhovedet være her? LandboNord holder debatmøde med et panel af fagfolk.

 • Vær klar til at vækstregulere

  Vinterafgrøderne har nu så meget fart på, at det er tid at tænke på vækstregulering. – Og vi er ikke engang færdige med at hjælpe folk med at vurdere marker til omsåning, siger planteavlschef fra KHL.

 • Dropper nu rapsen helt

  Den vanskelige kabale med en afgrødeplan uden raps og kun med 1. års hvede løses på Haastrupgaard ved hjælp af lige dele frøgræs og hestebønner samt vårbyg og havre for resten.

 • Afslutter såningen i dag

  Det har været travle dage på Haastrupgaard, siden forårssåningen blev indledt for knapt to uger siden.

 • Hvedeprisen siver, men dårligt US-vejr kan støtte prisen langsigtet

  Der er ikke de voldsomme prisudsving på afgrødebørserne i denne uge, og det ser ud til, at afgrødepriserne ligger ved et stabilt leje, der indkalkulerer den aktuelle forsyningssituation. Nu bliver vejrudviklingen i USA og Europa afgørende for om stilheden skal veksles til nu op eller nedtur frem mod sommerens høst.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer