Danish Crown byder ind på fremtidens Danmark

Flemming Erhard 01-02-2018 12:57:42
Politikerne fra regeringens disruptionråd blev vist rundt på Danish Crown i Horsens af administrerende direktør i koncernen, Jais Valeur. Foto: Claus Petersen
Medlemmer af regeringens Disruptionråd har været på rundvisning hos Danish Crown i Horsens, som fik ros.

Der skal også i fremtiden regnes med Danish Crown som en del af dansk erhvervsliv.
Dén blåstempling tager slagterikoncernen regeringens Disruptionråd til indtægt for, efter at flere af rådsmedlemmerne med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille i spidsen mandag besøgte Danish Crowns slagteri i Horsens og fik en rundvisning.
Disruptionrådet har til formål at finde ud af, hvad Danmark skal leve af i fremtiden.
Besøget fandt sted i forlængelse af et todages møde i Disruptionrådet, som også Danish Crowns topchef, Jais Valeur, er medlem af. Han havde inviteret rådets medlemmer på besøg i Horsens, så de kunne få et førstehåndsindtryk af, hvordan et slagteri drives i år 2018.

Var begejstret

- Jeg synes, det er ekstremt vigtigt, at der også er produktionsvirksomheder i Danmark i fremtiden. Hele disruption-diskussionen handler jo ikke bare om de nye typer af virksomheder, men også om hvordan produktionen kan fortsætte med at være i Danmark, sagde Simon Emil Ammitzbøll-Bille efter besøget ifølge en pressemeddelelse fra Danish Crown.
På Disruptionrådets møde i Herning blev det blandt andet diskuteret, hvad der skal til for, at danske virksomheder i fremtiden har adgang til den arbejdskraft og de kompetencer, der er brug for.

Overrasket minister

I den sammenhæng har Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur ifølge pressemeddelelsen sporet en øget forståelse for, at det giver værdi for Danmark at have mange forskellige typer virksomheder, deriblandt produktionsvirksomheder som Danish Crown.
- Jeg synes aldrig, der har været mere brug for en virksomhed som Danish Crown, end der er nu. Der er behov for sunde fødevarer, der er produceret på en forsvarlig og bæredygtig måde, men det er helt afgørende, at vi kan få den arbejdskraft, som vi har brug for, og det fornemmer jeg også, politikkerne har forståelse for, sagde Jais Valeur,
Ud over at diskutere konkrete emner blev der under besøget også tid til et langt stop ved stalden. Simon Emil Ammitzbøll-Bille sagde:
- Jeg er overrasket over, hvor rolige grisene er før slagtningen, og jeg er imponeret over, at der er brugt dyrepsykologer til at planlægge hele den del af processen. Det tror jeg, at der er mange, der måske ville have godt af at se og høre lidt om.

Disruptionrådet
• »Disruptionrådet – Partnerskabet for Danmarks fremtid« skal frem til udgangen af 2018 komme med forslag til, hvordan Danmark sikrer, at danske virksomheder og danskerne er godt rustet til fremtiden og fremtidens arbejdsmarked
• Disruptionrådet skal have fokus på, hvordan Danmark udnytter mulighederne i den teknologiske og digitale udvikling bedst muligt
• Statsminister Lars Løkke Rasmussen er formand for Disruptionrådet. Rådet består af 32 faste medlemmer, der omfatter virksomheder, arbejdsmarkedets parter, eksperter samt en repræsentant for de unge i Danmark samt syv ministre
• Disruption er et engelsk udtryk for en teknologisk udvikling, hvor innovation grundlæggende ændrer en eksisterende branches forretningsmodeller
Kilde: Beskæftigelsesministeriet
 
 • Sidste år med store tilskudspuljer

  Projektkoordinator Ellen Friche Nielsen opfordrer landmænd til at ansøge om tilskud nu, hvis man har byggeplaner. 2018 bliver nemlig sidste år med store landdistriktspuljer.

 • Traktorklub køber jord for at bevare det årlige sommertræf

  Motor- og traktorklubben Jylland vil købe jorden i Kongensbro mellem Silkeborg og Bjerringbro, som hvert år danner rammen om deres sommertræf. Ind til videre har 300 mennesker spyttet penge i ideen og indsamlet 720.000 kroner for at bevare det årlige sommertræf.

 • Optræk til optur i afgrødepriserne?

  Foråret nærmer sig og det har fået køberne på afgrødemarkedet frem i lyset. Det fremgår af aktiviteten på eksportmarkedet, hvor efterspørgslen efter hvede, majs og soja overrasker. Derfor er der grund til at tro på lidt stigende afgrødepriser frem mod høst.

 • Bæredygtigt Landbrug blæser til kamp mod udkast til nye KO-regler

  Bæredygtigt Landbrug opfordrer sine medlemmer til at indsende høringssvar til Landbrugsstyrelsen, der er ved at ændre reglerne for krydsoverensstemmelse (KO). Reglerne risikerer at få store konsekvenser, mener foreningen, da der kan komme KO på §3-arealer.

 • Mest brændstofeffektive firecylindrede traktor

  Case IH kan – efter en test hos tyske DLG – nu kalde sin Maxxum 145 Multicontroller traktor for den mest brændstoføkonomiske firecylindrede traktor.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.