Danish Crown byder ind på fremtidens Danmark

Flemming Erhard 01-02-2018 12:57:42
Politikerne fra regeringens disruptionråd blev vist rundt på Danish Crown i Horsens af administrerende direktør i koncernen, Jais Valeur. Foto: Claus Petersen
Medlemmer af regeringens Disruptionråd har været på rundvisning hos Danish Crown i Horsens, som fik ros.

Der skal også i fremtiden regnes med Danish Crown som en del af dansk erhvervsliv.
Dén blåstempling tager slagterikoncernen regeringens Disruptionråd til indtægt for, efter at flere af rådsmedlemmerne med økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille i spidsen mandag besøgte Danish Crowns slagteri i Horsens og fik en rundvisning.
Disruptionrådet har til formål at finde ud af, hvad Danmark skal leve af i fremtiden.
Besøget fandt sted i forlængelse af et todages møde i Disruptionrådet, som også Danish Crowns topchef, Jais Valeur, er medlem af. Han havde inviteret rådets medlemmer på besøg i Horsens, så de kunne få et førstehåndsindtryk af, hvordan et slagteri drives i år 2018.

Var begejstret

- Jeg synes, det er ekstremt vigtigt, at der også er produktionsvirksomheder i Danmark i fremtiden. Hele disruption-diskussionen handler jo ikke bare om de nye typer af virksomheder, men også om hvordan produktionen kan fortsætte med at være i Danmark, sagde Simon Emil Ammitzbøll-Bille efter besøget ifølge en pressemeddelelse fra Danish Crown.
På Disruptionrådets møde i Herning blev det blandt andet diskuteret, hvad der skal til for, at danske virksomheder i fremtiden har adgang til den arbejdskraft og de kompetencer, der er brug for.

Overrasket minister

I den sammenhæng har Danish Crowns administrerende direktør Jais Valeur ifølge pressemeddelelsen sporet en øget forståelse for, at det giver værdi for Danmark at have mange forskellige typer virksomheder, deriblandt produktionsvirksomheder som Danish Crown.
- Jeg synes aldrig, der har været mere brug for en virksomhed som Danish Crown, end der er nu. Der er behov for sunde fødevarer, der er produceret på en forsvarlig og bæredygtig måde, men det er helt afgørende, at vi kan få den arbejdskraft, som vi har brug for, og det fornemmer jeg også, politikkerne har forståelse for, sagde Jais Valeur,
Ud over at diskutere konkrete emner blev der under besøget også tid til et langt stop ved stalden. Simon Emil Ammitzbøll-Bille sagde:
- Jeg er overrasket over, hvor rolige grisene er før slagtningen, og jeg er imponeret over, at der er brugt dyrepsykologer til at planlægge hele den del af processen. Det tror jeg, at der er mange, der måske ville have godt af at se og høre lidt om.

Disruptionrådet
• »Disruptionrådet – Partnerskabet for Danmarks fremtid« skal frem til udgangen af 2018 komme med forslag til, hvordan Danmark sikrer, at danske virksomheder og danskerne er godt rustet til fremtiden og fremtidens arbejdsmarked
• Disruptionrådet skal have fokus på, hvordan Danmark udnytter mulighederne i den teknologiske og digitale udvikling bedst muligt
• Statsminister Lars Løkke Rasmussen er formand for Disruptionrådet. Rådet består af 32 faste medlemmer, der omfatter virksomheder, arbejdsmarkedets parter, eksperter samt en repræsentant for de unge i Danmark samt syv ministre
• Disruption er et engelsk udtryk for en teknologisk udvikling, hvor innovation grundlæggende ændrer en eksisterende branches forretningsmodeller
Kilde: Beskæftigelsesministeriet
 
 • Agromek har næsten fyldte haller

  Blandt udstillerne på Agromek 2018 vil både være helt nye som Sip fra Slovenien og meget erfarne som danske BM Silo.

 • Fodring med reduceret grovfodermængde

  Mange mælkeproducenter står i en situation, hvor de enten allerede er i gang eller skal til at fodre med en lavere grovfodermængde og en reduceret fordøjelighed. En konsulent giver her et bud på, hvordan det kan løses.

 • Effekten af ammoniakbehandlet halm er lav og dyr

  Sommerens tørke har i år givet grønt lys til at ammoniakbehandle halm, men det skal gøres med omtanke, da den tørre halm i forvejen har en højere foderværdi. Samtidig er effekten af at ammoniakbehandle meget tør halm lavere end halm fra et »normalt« år.

 • Det ser godt ud for amerikansk korn

  Hvede og majs står godt i USA. Afgrødesituationen i USA er dermed den modsatte af her i Nordeuropa. Derfor er der en god grund til, at de amerikanske afgrødepriser fortsat er forholdsvis lave set i forhold til de europæiske afgrødepriser.

 • Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

  Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer