Epoxy på køkkengulvet

Tenna Bang 01-02-2018 08:00:14
Gulve belagt med epoxy har gennem en årrække været kendt i både landbrugs- og industribygninger. Nu er det slidstærke produkt rykket helt ind i stuehusene og bruges steder man ellers havde klinker.

Epoxymaling kan bruges steder man normalt ville have klinker. Det kan være både i køkkenet og på badeværelset. Den helt store fordel er, at man undgår fuger, som ofte har tendens til at blive mørke og til tider næsten ulækre – især i brusenichen.
En af de virksomheder, der har specialiseret sig i epoxymaling er Nordic Stald Kemi. De oplever flere og flere, som ikke bare vælger epoxy i servicebygningen, men også på badeværelset.
- Det er forholdsvis nyt, at man nu også bruger det i parcelhuse, fortæller indehaver Hans Erik Brink.

Forskellige farver

Produktet kan bruges i nybyggerier og på allerede eksisterende gulve, som slibes ned inden det males med epoxy.
Malingen kan fås i en lang række farver – både ensfarvet og med små nitter, som fås i forskellige størrelser, så det færdige gulv næsten ligner et gammeldags terrazzogulv.
Nitterne stryges ud, af ham som laver gulvet.
- Så der findes ikke to gulve der er ens, fortæller Hans Erik Brink, som udfører opgaver i hele Danmark, Norge og Sverige.

Billigere end klinker

Epoxyen fås med forskellige overfladebehandlinger, så man blandt andet kan vælge en skridsikker overflade til badeværelset eller en mat eller blank i entreen, alt efter smag.
Gulvet er slidstærkt og holder til både hundeklør og en tabt tallerken.
- Der gives otte års garanti, men sådan et gulv holder jo for evigt, konstaterer Hans Erik Brink.
Han fortæller at man rent prismæssigt kan forvente et gulv, som cirka er 100 kroner billigere pr. kvadratmeter i forhold til klinker.

 • Sidste år med store tilskudspuljer

  Projektkoordinator Ellen Friche Nielsen opfordrer landmænd til at ansøge om tilskud nu, hvis man har byggeplaner. 2018 bliver nemlig sidste år med store landdistriktspuljer.

 • Traktorklub køber jord for at bevare det årlige sommertræf

  Motor- og traktorklubben Jylland vil købe jorden i Kongensbro mellem Silkeborg og Bjerringbro, som hvert år danner rammen om deres sommertræf. Ind til videre har 300 mennesker spyttet penge i ideen og indsamlet 720.000 kroner for at bevare det årlige sommertræf.

 • Optræk til optur i afgrødepriserne?

  Foråret nærmer sig og det har fået køberne på afgrødemarkedet frem i lyset. Det fremgår af aktiviteten på eksportmarkedet, hvor efterspørgslen efter hvede, majs og soja overrasker. Derfor er der grund til at tro på lidt stigende afgrødepriser frem mod høst.

 • Bæredygtigt Landbrug blæser til kamp mod udkast til nye KO-regler

  Bæredygtigt Landbrug opfordrer sine medlemmer til at indsende høringssvar til Landbrugsstyrelsen, der er ved at ændre reglerne for krydsoverensstemmelse (KO). Reglerne risikerer at få store konsekvenser, mener foreningen, da der kan komme KO på §3-arealer.

 • Mest brændstofeffektive firecylindrede traktor

  Case IH kan – efter en test hos tyske DLG – nu kalde sin Maxxum 145 Multicontroller traktor for den mest brændstoføkonomiske firecylindrede traktor.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.