Generationsskifte hos PIT Hegn

Per Jørgensen 17-04-2018 09:45:04
Efter præcis 25 år har Lissi og Palle Ingemann solgt PIT Hegn og Østjysk Hegn til Thomas Bentsen. Her ses Palle Ingemann (tv) sammen med Thomas Bentsen.
Efter præcis 25 år har Lissi og Palle Ingemann solgt PIT Hegn og Østjysk Hegn til Thomas Bentsen.

Den 1. april var det 25 år siden firmaet åbnede i Gudme.

De første 9 år var det som franchisingtager i Poda Hegn, med arbejdsområde begrænset til Fyn. Det første år var det blot beskæftiget 1 til 2 mand. Privatboligen - en hyggelig lille landejendom - blev hurtigt omdannet til hegnslager, som fyldte alle udenom arealerne.

I 2002 forlod Lissi og Palle Ingemann Poda franchising og etablerede PIT Hegn. Herfra gik stærkt, og på trods af mange udvidelser og tilbygninger i Gudme, blev det alt for trangt, og tankerne om et nyt domicil fødtes.

I 2008 opførte PIT Hegn nyt lager og administration i Ringe. På trods af finanskrise og et Danmark i recession, vækstede vi fortsat meget, og måtte vi i 2010 – midt i krisen – udvide faciliteterne i Ringe, og en ny produktion- og lagerhal blev opført.

For fem år siden fik PIT Hegn en mulighed for at overtage Østjysk Hegn ved Århus. Et 30 år gammelt firma som havde sine spidskompetencer der, hvor vi i Ringe var svagest.

I 2015 udvidede vi aktiviteterne med købet af Odense Trådvarefabrik. I dag beskæftiger vi cirka 50 medarbejdere og foruden Østjysk Hegn, har PIT Hegn samarbejdspartnere over hele landet.

I 2013 påbegyndtes et glidende generationsskifte, hvilket desværre mislykkedes i 2017.Lissi og Palle Ingemann måtte således trodse alder og helbred, og vende tilbage som ledelse i firmaet.

- Vi er derfor utroligt glade for at Thomas Bentsen henvendte sig, og efter  8 måneders forhandlinger er vi blevet enige om at overlade nøglen og ansvaret til ham, siger Palle Ingemann.

Thomas Bentsen bor i Odense med sin familie og ser rigtig meget frem til, at overtage P.I.T Hegn og Østjysk Hegn for sammen med de ansatte, kunder og leverandører, at fortsætte og videreudvikle den succes der er skabt gennem de seneste 25 år af Lissi og Palle Ingemann og alle de ansatte i virksomheden.

Både Lissi og Palle Ingemann fortsætter i virksomheden og vil fremadrettet være med til at videreudvikle selskabet.

Thomas Bentsen har gennem sine stillinger som adm. direktør eller salgsmarketingdirektør opnået en bred vifte af kompetencer indenfor generel ledelse, salg og projektledelse i flere forskellige brancher, hvor fokus har været på at skabe vækst og udvikle organisationer.

Af virksomheder Thomas Bentsen har arbejdet for, kan nævnes firmaer som Ivarsson A/S, Fynske Medier og Kompan Norden.

Da muligheden bød sig for at komme i dialog med Palle og Lissi vedrørende en mulig overtagelse, var han ikke længe om at beslutte sig. Det har altid været en drøm at blive selvstændig og få foden under eget bord.

Det at man sammen med en stab af dedikerede medarbejdere kan skabe og se resultater af arbejdet er nok den bedste motivationsfaktor for ham. Og i P.I.T Hegn og Østjysk Hegn ser han gode muligheder for over de kommende år, at udvikle firmaet på flere fronter.

Samtidig ser han P.I.T Hegn og Østjysk Hegn som spændende virksomheder, med rigtige gode brands i markedet og en bred vifte af kvalitetsprodukter indenfor alle former for hegnsprodukter. Ydermere er der fokus på at levere en høj kvalitet i service og montage. Alt i alt et rigtig godt udgangspunkt for at bygge videre på den virksomhed P.I.T Hegn og Østjysk Hegn er i dag.

 • Ulve til debat i LandboNord

  Skal nordjysk landbrug drives med en ulv i baghaven – eller skal ulven overhovedet være her? LandboNord holder debatmøde med et panel af fagfolk.

 • Vær klar til at vækstregulere

  Vinterafgrøderne har nu så meget fart på, at det er tid at tænke på vækstregulering. – Og vi er ikke engang færdige med at hjælpe folk med at vurdere marker til omsåning, siger planteavlschef fra KHL.

 • Dropper nu rapsen helt

  Den vanskelige kabale med en afgrødeplan uden raps og kun med 1. års hvede løses på Haastrupgaard ved hjælp af lige dele frøgræs og hestebønner samt vårbyg og havre for resten.

 • Afslutter såningen i dag

  Det har været travle dage på Haastrupgaard, siden forårssåningen blev indledt for knapt to uger siden.

 • Hvedeprisen siver, men dårligt US-vejr kan støtte prisen langsigtet

  Der er ikke de voldsomme prisudsving på afgrødebørserne i denne uge, og det ser ud til, at afgrødepriserne ligger ved et stabilt leje, der indkalkulerer den aktuelle forsyningssituation. Nu bliver vejrudviklingen i USA og Europa afgørende for om stilheden skal veksles til nu op eller nedtur frem mod sommerens høst.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer