4Hs formand genvalgt på velbesøgt landsmøde

John Ankersen 17-04-2018 08:00:41
Henrik Dalum (yderst til venstre) og den nye ledelse i 4H Danmark bestående af Jesper Ingleby, Tina Ingleby (suppleant), Maiken Sødergreen Hansen, Ninna Bojesen, Rene Lauritsen, Stephenie Nielsen (suppleant), Lene Toftebæk og Nicolai Olsen. Foto: 4H Danmark
Henrik Dalum fortsætter som 4Hs formand, efter han blev genvalgt til posten på landsmødet, der havde mere aktivitet og flere deltagere end sædvanligt.

32-årige Henrik Dalum er ikke færdig med at styre og udvikle 4H. Derfor valgte han at genopstille til sin tredje periode som formand, og uden modkandidat blev han valgt til formandsposten på organisationens landsmøde på Dalum Landbrugsskole lørdag den 7. april.

- Jeg er rigtig glad for den tillid, man igen har vist mig. Jeg værdsætter virkelig den støtte, jeg har fået de seneste år og også fik i dag, siger Henrik Dalum, der noget bevæget takkede landsmødet for at have valgt ham.

- Hvis jeg havde haft mascara på, så havde den løbet, fortæller han.
Henrik Dalum blev valgt for en toårig periode, og han har ikke tænkt sig at spilde tiden.

- Vi er i gang med et meget spændende strategiarbejde, og der venter endnu et travlt år, for vi har mange ting i gang. Men jeg er klar til at tage arbejdshandskerne på, siger Henrik Dalum og fortsætter:

- 4H vil fortsætte med have fokus på vores kerneområder, der er dyr, natur og mad. Vi skal have flere aktiviteter spredt over hele landet, vi skal have flere klubber, og vi skal gøre det nemmere og mere attraktivt at være både klub og medlem i 4H.

Inspiration til klubberne

4Hs landsmøde havde i år 85 deltagere, hvilket er betydeligt flere end de normalt cirka 50 personer, der plejer at være med. Æren tilskrives, at landsmødet i år blev ”piftet op” med workshops, hvor klubberne inspirerede hinanden.

-  Der var mange nye 4Here med, og der var en summen af liv, da de først blev sluppet løs til workshops. Klubberne fik snakket med hinanden, og jeg synes det er vigtigt, at der er tid og plads til, at man kan lære af hinanden, siger Henrik Dalum.

4H er en landsdækkende børne- og ungdomsorganisation, der primært laver aktiviteter inden for dyr, natur og mad. 4H har 80 klubber, fem gårde og sammenlagt 3.700 medlemmer.

Formålet med 4H er, at skabe selvstændige, nysgerrige, ansvarlige og engagerede børn og unge. De fire H’er står for hånd, hoved, hjerte og helbred.

 • Ulve til debat i LandboNord

  Skal nordjysk landbrug drives med en ulv i baghaven – eller skal ulven overhovedet være her? LandboNord holder debatmøde med et panel af fagfolk.

 • Vær klar til at vækstregulere

  Vinterafgrøderne har nu så meget fart på, at det er tid at tænke på vækstregulering. – Og vi er ikke engang færdige med at hjælpe folk med at vurdere marker til omsåning, siger planteavlschef fra KHL.

 • Dropper nu rapsen helt

  Den vanskelige kabale med en afgrødeplan uden raps og kun med 1. års hvede løses på Haastrupgaard ved hjælp af lige dele frøgræs og hestebønner samt vårbyg og havre for resten.

 • Afslutter såningen i dag

  Det har været travle dage på Haastrupgaard, siden forårssåningen blev indledt for knapt to uger siden.

 • Hvedeprisen siver, men dårligt US-vejr kan støtte prisen langsigtet

  Der er ikke de voldsomme prisudsving på afgrødebørserne i denne uge, og det ser ud til, at afgrødepriserne ligger ved et stabilt leje, der indkalkulerer den aktuelle forsyningssituation. Nu bliver vejrudviklingen i USA og Europa afgørende for om stilheden skal veksles til nu op eller nedtur frem mod sommerens høst.

 • Sojaskrå tæt på nyt stort og langsigtet købssignal

  I sidste uge var prisen for sojaskrå på afgrødebørsen i Chicago oppe og teste det vigtige modstandsniveau i opadgående retning ved 350 dollar pr. short ton. Testen er i første omgang blevet afvist, men som det fremgår nedenfor, så signalerer de tekniske indikatorer, at der fortsat er tiltagende styrketegn i opadgående retning, og at et brud i opadgående retning kan være nært forestående.

 • De globale fødevarepriser falder

  Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder

 • Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

  Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.

 • Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

  Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.

 • Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

  Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.

Digitale brochurer

Perstrup Beton Industri er en betonelementfabrik, der sammen med ØSB, Byggebjerg Beton, Svinninge Beton Industri og Abeo udgør virksomhederne i Industri Beton Holding A/S. Perstrup Beton Industri beskæftiger pt. ca. 100 medarbejdere. Virksomhederne i Industri Beton Holding A/S leverer alle slags betonelementtyper til renovering, ombygning eller til helt nye projekter til byggeriet. Vi tilbyder totalleverancer af komplette råhuse - inkl. projektering og montage. Yderligere producerer vi elementer til infrastruktur, tanke og landbrug.

Vækstaktuelt er vores landbrugsmagasin. I denne udgave kan du læse om præcisionsgødskning og mange andre spændende emner.

SAMSON AGROLIZE har stor succes med at sælge PG II gyllevognsserien fra SAMSON AGRO. Det er en højkvalitets gyllevognsserie, der er udviklet til den professionelle bruger, og som udmærker sig ved at have en meget høj kapacitet, effektivitet, holdbarhed og driftssikkerhed. Den er udviklet i samarbejde med brugerne og har derfor en meget veludviklet optionsliste.

Bakkegård A/S er din professionelle serviceleverandør inden for affald og organisk materiale. Vi tilbyder alt fra neddeling af træ og affald til sortering af kompost og udlejning af maskiner

Se flere brochurer