bannerPos

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

: Niels Hansen Schmidt, Markus Gaedt Riis og Charlotte Delf.

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
13-09-2019 14:45
Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.
Masser af oplevelser venter hele familien, når Gråsten Landbrugsskole søndag 15. september inviterer til Åbent Landbrug. Det er syvende gang i træk, at skolen er vært, og traditionelt besøger omkring 5.000 gæster skolen i løbet af de seks timer, der er åbent.
På Gråsten Landbrugsskole er det muligt både at komme en tur i kostalden og i svinestalden, ligesom skolen byder på en lang række aktiviteter.
 
Sætter fokus på klima-træer
Åbent Landbrug på skolen gennemføres i samarbejde med LandboSyd, som deltager aktivt i begivenheden med en stand om klimatilpasning. LandboSyd følger op på en kampagne i TV2 aftenen før, hvor der arbejdes for at der plantes flere træer i Danmark.
”Vi opfordrer landmænd, som er interesseret i at plante træer, til at møde op og få en snak om mulighederne. Men alle andre er også velkommen, og vi laver bl.a. en hyggelig tegnekonkurrence for børn,” siger miljørådgiver Henriette Fries, LandboSyd.
På standen vil medlemmer af LandboSyds bestyrelse byde velkommen, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen vil gå forrest og plante træer ved Fiskbæk Naturskoles haver, som er en del af landbrugsskolen.
 
Byder på frokostretter
LandboSyd kan man træffe i den røde lade, hvor også en række gårdbutikker og cafeen Det Sønderjyske Køkken fra Sønderborg holder til.
Her serveres frokostretter, og indehaverne Jesper Kock og Sune Axelsen lægger vægt på, at cafeen byder på den sønderjyske ånd og bygger bro mellem det kulturhistoriske køkken og nutiden.
 
Masser af smagsprøver
Sidste år var Gråsten Landbrugsskole et af de mest besøgte landbrug i hele Danmark, og forstander Bjarne Ebbesen tror på, at det også bliver tilfældet i år:
”Der bliver masser af muligheder for at møde vores alsidige landbrug, og vi byder også på masser af smagsprøver, så vores mange gæster kan opleve, hvad dansk landbrug formår,” siger han.
 

Holstein rykker

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.

Plovmændene kom i jorden

På Hygum Hjemstavnsgård var der lejlighed til at opleve, hvordan der blev pløjet på bedstefars tid

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

Forening vil ruste landmænd til grundvandskamp

Agerskov i Sønderjylland er det andet stop, når Foreningen for Bæredygtig Grundvandbeskyttelse på en række møder vil lære landmænd de juridiske spilleregler, hvis deres jord bliver en del af en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.

Landmænd udnytter ikke støttetilsagn

Flere tilsagn om EU-støtte til miljøteknologi er gennem tiden ikke blevet udnyttet til at styrke dansk landbrug. Fødevareministeren og styrelsen lover, at nye løsningsmodeller er på vej.

L&F: Støtteordninger udfordres af bureaukrati

L&F og Seges mener, at reglerne for sagsbehandlingen af støtteordninger har været bøvlet. Landbrugsstyrelsen evaluerer løbende ordningerne, men holder fast i at have fokus på hurtig sagsbehandling.
Side 1 af 50 (993 artikler)Prev1234567484950Next