bannerPos

Ploeger udstiller selvkørende rive og gyllemaskine i Brørup

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
22-12-2019 07:26
Når Brørup Traktor- & Maskincenter mellem jul og nytår afholder deres traditionelle Åbent hus-arrangement, står den ikke kun på traktorer, redskaber, gode tilbud og varm suppe. I år kan gæsterne også se de store, avancerede specialmaskiner fra hollandske Ploeger.
”Der er sikkert en del, der har set billeder af og læst om den store selvkørende rive og de avancerede 3- eller 5-hjulede gyllemaskiner, men der er endnu ikke mange danskere der har haft lejlighed til ”at sparke dæk”. Det får de her,” siger Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- & Maskincenter.  Han er blevet lovet, at Ploeger i hvert fald kommer med deres store CM4240 Merger-rive med enorm stor kapacitet og en smidig, 3-hjulet gylle-maskine med modelnavnet Ploeger AT4103.
Årsagen til det iøjnefaldende besøg fra Ploeger er, at Brørup Traktor- & Maskincenter samarbejder med Ploeger om salg og service. Det er Ploeger selv, der forestår salgsarbejdet, mens folkene fra Brørup leverer reservedele fra lageret og first-line service i marken sammen med firmaet SR Agro & Last Aps fra Sindal.
Endnu er der ikke mange maskiner ude at køre på de danske marker, men det tror Svend Aage Jensen, kun er et spørgsmål om tid. ”Jeg kan godt huske reaktionen på de første selvkørende snittere. Dem var der ikke så mange, der troede på. Nu drøner de rundt alle steder. Sådan tror jeg også, det kommer til at gå med riverne om end i en lidt mindre skala.”
Han mener også, at gylle-maskinerne vil finde ind på de danske marker, for med lav egenvægt, stor dæk-montering og enorm kapacitet indfrier de mange maskinstationers krav om effektivitet og landmænds ønske om at slippe af med noget af det - efter manges mening - alt for tunge gyllegrej, man traditionelt kører med i Danmark.
 

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

Fælles EU-regler lægger bund under dyrevelfærden

Uden fælles EU-regler ville Danmark bare importere mere dårlig dyrevelfærd til lavpris, siger DDD’s formand, Hanne Knude Palshof.

Økologiens varemærke fylder 30 år i Danmark

Det røde ø-mærke fylder 30 år i år. Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen ved Landbrug & Fødevarer vurderer, at Ø-mærket har været altafgørende for udbredelsen af økologi i Danmark.

- Dyrevelfærd er rigtigt dilemmafyldt

Det er ikke altid indlysende, hvad der tjener dyrevelfærden bedst. Og den må ikke spolere økonomien, siger sjællandsk svineproducent om blandt andet halekupering og kastrektion.

Dyrevelfærd og økonomi går hånd i hånd

Nybygning og ombygning af farestalde vil forbedre både dyrevelfærd og bundlinje.
Side 1 af 55 (1095 artikler)Prev1234567535455Next