bannerPos

Ploeger udstiller selvkørende rive og gyllemaskine i Brørup

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
22-12-2019 07:26
Når Brørup Traktor- & Maskincenter mellem jul og nytår afholder deres traditionelle Åbent hus-arrangement, står den ikke kun på traktorer, redskaber, gode tilbud og varm suppe. I år kan gæsterne også se de store, avancerede specialmaskiner fra hollandske Ploeger.
”Der er sikkert en del, der har set billeder af og læst om den store selvkørende rive og de avancerede 3- eller 5-hjulede gyllemaskiner, men der er endnu ikke mange danskere der har haft lejlighed til ”at sparke dæk”. Det får de her,” siger Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor- & Maskincenter.  Han er blevet lovet, at Ploeger i hvert fald kommer med deres store CM4240 Merger-rive med enorm stor kapacitet og en smidig, 3-hjulet gylle-maskine med modelnavnet Ploeger AT4103.
Årsagen til det iøjnefaldende besøg fra Ploeger er, at Brørup Traktor- & Maskincenter samarbejder med Ploeger om salg og service. Det er Ploeger selv, der forestår salgsarbejdet, mens folkene fra Brørup leverer reservedele fra lageret og first-line service i marken sammen med firmaet SR Agro & Last Aps fra Sindal.
Endnu er der ikke mange maskiner ude at køre på de danske marker, men det tror Svend Aage Jensen, kun er et spørgsmål om tid. ”Jeg kan godt huske reaktionen på de første selvkørende snittere. Dem var der ikke så mange, der troede på. Nu drøner de rundt alle steder. Sådan tror jeg også, det kommer til at gå med riverne om end i en lidt mindre skala.”
Han mener også, at gylle-maskinerne vil finde ind på de danske marker, for med lav egenvægt, stor dæk-montering og enorm kapacitet indfrier de mange maskinstationers krav om effektivitet og landmænds ønske om at slippe af med noget af det - efter manges mening - alt for tunge gyllegrej, man traditionelt kører med i Danmark.
 
0

Forgiftninger kan stamme fra blanderen

Hvis du oplever køer med forgiftninger på trods af godt foder, generelt sunde køer og høj produktion kan problemet måske stamme fra foderblanderen. Særligt Seko-blandere har voldt problemer ved store mængde foder, oplyser Seges i deres nyhedsbrev.

Dyrlæger med speciale i kvæg

Sønderjysk Kvægpraksis i Løgumkloster var tidligere kendt under navnet Dyrlægecentralen Sydvest. Med det nye navn markeres, at man nu er gået ”all-in” på kvæg.

Kvægets fysik kan måles på bundlinjen

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. For hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der er er specialist og rådgiver indenfor aAa-metoden, der oprindeligt er udviklet i USA, og som bygger på det visuelle match mellem ko og tyr.

Maskinstation og landmænd oplevede ny rotorklipper

Hos Brørup Traktor- & Maskincenter noterer man en stor interesse for en ny model af de irske Major Cyclone rotorklippere, der især er populære til afpudsning af frøgræsmarker. Forleden havde den sydjyske maskinforretning inviteret til demo af rotorklipperen ved Augustenborg på Als, hvor den lokale Midtals Maskinstation fik den afprøvet for landmænd.

Stor interesse for fleksible kalvehytter

Hos Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle, har man udviklet og producerer sine helt egne typer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet. Og både interessen og efterspørgslen er stor – både blandt professionelle som hobby- og deltidslandbrug.

Græsprotein kan blive en grøn revolution for landbruget

Forleden klippede fødevareminister Mogens Jensen den i anledningen grønne snor til Danmarks første gårdanlæg til bioraffinering af græs. Dernæst blev han og de øvrige knap 100 gæster vist rundt på anlægget, som han mener kan blive en grøn revolution for landbruget.

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.
Side 1 af 68 (1343 artikler)Prev1234567666768Next