bannerPos

En lise for sjælen

Tidligere kvægbrugskonsulent hos Heden og Fjorden (red: I dag Sagro) Bjarke Billeskov, Skibbild, gik i år sin 30. Hærvejsmarch.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
31-07-2019 10:57
Tidligere kvægbrugskonsulent vandrer mellem 15 og 20 marcher om året. Og han har netop gennemført en af dem – Hærvejsmarchen – med start og slut i Viborg.

Lidt flere end 8.500 friske vandrere gennemførte sidste weekend i juni Hærvejsmarchen med start og slut i Viborg.
For 51. gang og med mere end 20 forskellige nationaliteter repræsenteret blev også dette års march en succes, hvor solen især søndag skinnede fra en skyfri himmel og gav vandrerne ikke bare kamp til stregen, men også en del sved på panden.
Blandt de deltagende var gårdejer og tidligere kvægbrugskonsulent hos Heden og Fjorden i Herning (red: I dag Sagro) Bjarke Billeskov fra Skibbild nordvest for Herning.

Jubilæumsmarch
- Ja, du fanger mig på en god dag. Jeg er i gang med at gå min 30. Hærvejsmarch, så jeg har jubilæum, smilte han, da avisens udsendte lettere anstrengt efter lørdagens første 30 kilometer spurgte ind til bevæggrundene for at marchere.
- For det første er det herligt at komme ud, sagde Bjarke Billeskov.
- Og så er det en god måde at møde andre mennesker på.
Bjarke Billeskov er medlem af marchforeningen Hosekræmmerne og kender en del af dem, der går Hærvejsmarchen, hjemmefra.
- Vi har et fantastisk sammenholdt og er bidt af det samme. Det giver meget at snakke om, siger han.
I hverdagen bevæger Bjarke Billeskov sig en del gennem sit arbejde, men egentlige gåture bliver det ikke så mange til i løbet af en almindelig uge.
- Sådan planlagte gåture ender kun på omkring 8-10 kilometer om ugen. Så det er jo ikke meget, når jeg – som her med Hærvejsmarchen - normalt tager dem, der er 40 kilometer lange og gerne gentager over flere dage.

Fortræning til hollandsk march
Bjarke Billeskov bruger Hærvejsmarchen som fortræning til »4-daagse» i Nijmegen i Holland, hvor der vandres fire dage med 30, 40 eller 50 kilometer om dagen inddelt efter alder og køn. De første 21 gange har han taget de 200 kilometer, men i år skal 40 kilometeren prøves.
- Hærvejsmarchen er stor i Danmark, men Nijmegen er enorm med godt 44.000 starter, 500.000 tilskuere og direkte TV de sidste ti kilometer, siger Bjarke Billeskov tydeligt imponeret, og viser sine ellers lidt kedelige sko frem, der er peppet op med farvede snørebånd, der på ingen måder er tilfældige.
- Det er farverne fra båndet på medaljen fra 4-daagse, Nijmegen, siger han.

15-20 marcher
- Jeg går vel en 15-20 marcher om året. Det er simpelthen en lise for sjælen.
- Når man først er kommet ud og kommet afsted, så glemmer man sorger og bekymringer. Tavlen bliver visket ren og man kan ikke andet end være glad, når man har været på sådan en gåtur med venner og gode oplevelser, fastslår Bjarke Billeskov.

0

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen

Intelligent bufferzone beskytter vandmiljøet

Ny kortfilm viser, hvordan Go-Gris I/S beskytter vandmiljøet ved Horsens. Det er sket med en såkaldt ”intelligent bufferzone” mellem mark og å.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

Mejetærsker på demo-tur til høsten er i hus

Heden Maskinforretning A/S og Massey Ferguson DK sender IDEAL 7 mejetærsker på demo-tur
Side 1 af 64 (1267 artikler)Prev1234567626364Next