bannerPos

Statsministeren er klar til landbrugsdebat i Agerskov

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil indtage talerstolen til SLF´s nytårskur den 14. januar. Det gjorde han også i 2016, hvor dette foto er taget. Arkivfoto.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
02-01-2019 12:00
SLF starter det nye år op med besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen til den traditionsrige nytårskur i Agerskov Hallen. Som hovedtaler vil statsministeren sammen med andre inviterede gæster debattere landbrugets fremtid og erhvervets muligheder og udfordringer i en tid med miljø- og klimadebat, hård kritik og Brexit.

Der kommer prominent besøg til Sønderjylland, når Sønderjysk Landboforening (SLF) inviterer til den normalt velbesøgte nytårskur i Agerskov Hallen med plads til 1000 gæster: Statsminister Lars Løkke Rasmussen har nemlig sagt ja til at være aftenens hovedtaler.

SLFs nytårskur i Agerskovhallen, der i år finder sted den 14. januar er efterhånden gået hen og blevet en tradition. For 5. gang vil landboforeningen starte det nye år op, ved at samle lokale samarbejdspartnere, politikere, medlemmer og kunder.

Sidste år var det EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager og direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, der trak knap 900 landmænd til Agerskov.

Det er heller ikke første gang, at statsministeren tager turen til Sønderjylland for at deltage i nytårskuren. I 2016 var statsministeren også hovedtaler – og formand for socialdemokratiet Mette Frederiksen har også tidligere besøgt nytårskuren.

 

Politisk landbrugsdebat

I år har SLF således opfordret statsministeren til at indtage scenen:
- Vi håber at kunne gentage succesen fra de seneste år, og mon ikke det lykkes? I år har vi nemlig fået statsministeren til Sønderjylland, oven i købet i et år med folketingsvalg, siger formand i SLF, Christian Lund, og tilføjer:
- Vi ser frem til at høre statsministerens tanker om vores landbrugserhverv, og vi vil gerne have en debat om, at vi ser os som en del af løsningen på mange af de udfordringer, Danmark står overfor. Landbruget er også en del af løsningen i forhold til fx klima og miljø,

 

Merrild ser fremad

Udover statsministeren vil formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, sætte fokus på fremtidens fødevareproduktion og give sit bud på landbrugets fremtidsperspektiver. SLF ønsker også at italesætte den kritik, som landbruget ofte bliver udsat for herhjemme, trods stor ros i udlandet.

I den forbindelse vil kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, Christian Hüttemeier, fortælle om medie- og omdømmekampagnen ”Noget af det bedste i verden”. 

SLF ser frem til en hyggelig aften med masser af landbrugsdebat. Se mere om tilmelding til nytårskuren på www.slf.dk.

 

0

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen

Intelligent bufferzone beskytter vandmiljøet

Ny kortfilm viser, hvordan Go-Gris I/S beskytter vandmiljøet ved Horsens. Det er sket med en såkaldt ”intelligent bufferzone” mellem mark og å.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

Mejetærsker på demo-tur til høsten er i hus

Heden Maskinforretning A/S og Massey Ferguson DK sender IDEAL 7 mejetærsker på demo-tur
Side 1 af 64 (1267 artikler)Prev1234567626364Next