bannerPos

Statsministeren er klar til landbrugsdebat i Agerskov

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil indtage talerstolen til SLF´s nytårskur den 14. januar. Det gjorde han også i 2016, hvor dette foto er taget. Arkivfoto.

John Ankersen

Journalist
02-01-2019 12:00
SLF starter det nye år op med besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen til den traditionsrige nytårskur i Agerskov Hallen. Som hovedtaler vil statsministeren sammen med andre inviterede gæster debattere landbrugets fremtid og erhvervets muligheder og udfordringer i en tid med miljø- og klimadebat, hård kritik og Brexit.

Der kommer prominent besøg til Sønderjylland, når Sønderjysk Landboforening (SLF) inviterer til den normalt velbesøgte nytårskur i Agerskov Hallen med plads til 1000 gæster: Statsminister Lars Løkke Rasmussen har nemlig sagt ja til at være aftenens hovedtaler.

SLFs nytårskur i Agerskovhallen, der i år finder sted den 14. januar er efterhånden gået hen og blevet en tradition. For 5. gang vil landboforeningen starte det nye år op, ved at samle lokale samarbejdspartnere, politikere, medlemmer og kunder.

Sidste år var det EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager og direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, der trak knap 900 landmænd til Agerskov.

Det er heller ikke første gang, at statsministeren tager turen til Sønderjylland for at deltage i nytårskuren. I 2016 var statsministeren også hovedtaler – og formand for socialdemokratiet Mette Frederiksen har også tidligere besøgt nytårskuren.

 

Politisk landbrugsdebat

I år har SLF således opfordret statsministeren til at indtage scenen:
- Vi håber at kunne gentage succesen fra de seneste år, og mon ikke det lykkes? I år har vi nemlig fået statsministeren til Sønderjylland, oven i købet i et år med folketingsvalg, siger formand i SLF, Christian Lund, og tilføjer:
- Vi ser frem til at høre statsministerens tanker om vores landbrugserhverv, og vi vil gerne have en debat om, at vi ser os som en del af løsningen på mange af de udfordringer, Danmark står overfor. Landbruget er også en del af løsningen i forhold til fx klima og miljø,

 

Merrild ser fremad

Udover statsministeren vil formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, sætte fokus på fremtidens fødevareproduktion og give sit bud på landbrugets fremtidsperspektiver. SLF ønsker også at italesætte den kritik, som landbruget ofte bliver udsat for herhjemme, trods stor ros i udlandet.

I den forbindelse vil kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, Christian Hüttemeier, fortælle om medie- og omdømmekampagnen ”Noget af det bedste i verden”. 

SLF ser frem til en hyggelig aften med masser af landbrugsdebat. Se mere om tilmelding til nytårskuren på www.slf.dk.

 

Skal landbruget udvikles eller afvikles?

Landbrugets økonomiske kvaler kommer endnu en gang i fokus, når Danske Halmleverandører afholder generalforsamling onsdag i denne uge.

Vandingsmaskiner og trafiksikkerhed

Vejtrafik og vandingsmaskiner kan være problematisk – og kan skabe farlige situationer

LMO slår omsætningsrekord

Siden fusionen mellem rådgivningsvirksomhederne Også årets indtjening er tilfredsstillende, og virksomheden har nu nået en størrelse, hvor det er muligt at udlodde en rekordstor del af overskuddet til ejerforeningerne.

Tørkesommer har givet stor interesse for vandingsanlæg

Sidste års ekstremt varme og tørre danske sommer, har øget interessen markant for markvanding

Klimafokus på landbrugets fremadrettede dagsorden

LHN så - på generalforsamlingen i Tinglev forleden - tilbage på udfordringsfyldt år i landbruget, og en dagsorden i befolkningen, og blandt politikerne, hvor klimaet får stadig større betydning og indflydelse

Familielandbrugs-formand savner fakta i debatten

Debatten om planteværn, natur og klima var i fokus, da Familielandbruget LRS i Vejle tirsdag holdt generalforsamling, hvor der var genvalg til formand Svend Aage Steenholdt.

Østjysk dyrskue med ny profil

Stort madmarked og børneland er blandt de nye friske tiltag på et anderledes dyrskue i Horsens, hvor visionen er at blive et stort jysk madevent kombineret med traditionelt dyrskue

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Limousiner indgår samarbejde med forsikringsselskab

Et nyt samarbejde mellem Dansk Limousine Forening og Topdanmark skaber både muligheder, fordele for medlemmerne og stor glæde hos begge parter.
Side 1 af 34 (669 artikler)Prev1234567323334Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer