bannerPos

Statsministeren er klar til landbrugsdebat i Agerskov

Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil indtage talerstolen til SLF´s nytårskur den 14. januar. Det gjorde han også i 2016, hvor dette foto er taget. Arkivfoto.

John Ankersen

Journalist
02-01-2019 12:00
SLF starter det nye år op med besøg af statsminister Lars Løkke Rasmussen til den traditionsrige nytårskur i Agerskov Hallen. Som hovedtaler vil statsministeren sammen med andre inviterede gæster debattere landbrugets fremtid og erhvervets muligheder og udfordringer i en tid med miljø- og klimadebat, hård kritik og Brexit.

Der kommer prominent besøg til Sønderjylland, når Sønderjysk Landboforening (SLF) inviterer til den normalt velbesøgte nytårskur i Agerskov Hallen med plads til 1000 gæster: Statsminister Lars Løkke Rasmussen har nemlig sagt ja til at være aftenens hovedtaler.

SLFs nytårskur i Agerskovhallen, der i år finder sted den 14. januar er efterhånden gået hen og blevet en tradition. For 5. gang vil landboforeningen starte det nye år op, ved at samle lokale samarbejdspartnere, politikere, medlemmer og kunder.

Sidste år var det EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager og direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, der trak knap 900 landmænd til Agerskov.

Det er heller ikke første gang, at statsministeren tager turen til Sønderjylland for at deltage i nytårskuren. I 2016 var statsministeren også hovedtaler – og formand for socialdemokratiet Mette Frederiksen har også tidligere besøgt nytårskuren.

 

Politisk landbrugsdebat

I år har SLF således opfordret statsministeren til at indtage scenen:
- Vi håber at kunne gentage succesen fra de seneste år, og mon ikke det lykkes? I år har vi nemlig fået statsministeren til Sønderjylland, oven i købet i et år med folketingsvalg, siger formand i SLF, Christian Lund, og tilføjer:
- Vi ser frem til at høre statsministerens tanker om vores landbrugserhverv, og vi vil gerne have en debat om, at vi ser os som en del af løsningen på mange af de udfordringer, Danmark står overfor. Landbruget er også en del af løsningen i forhold til fx klima og miljø,

 

Merrild ser fremad

Udover statsministeren vil formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, sætte fokus på fremtidens fødevareproduktion og give sit bud på landbrugets fremtidsperspektiver. SLF ønsker også at italesætte den kritik, som landbruget ofte bliver udsat for herhjemme, trods stor ros i udlandet.

I den forbindelse vil kommunikationsdirektør i Landbrug & Fødevarer, Christian Hüttemeier, fortælle om medie- og omdømmekampagnen ”Noget af det bedste i verden”. 

SLF ser frem til en hyggelig aften med masser af landbrugsdebat. Se mere om tilmelding til nytårskuren på www.slf.dk.

 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next