bannerPos

Besøg et minivådområde

Flere og flere minivådområder dukker op i landskabet som effektive virkemidler mod udledning af kvælstof og fosfor til søer og fjorde. Den 29. oktober bliver der åbent hus i 16 anlæg landet over.
16-10-2020 14:31

16 lodsejere over hele landet inviterer til »åbent minivådområde« den 29. oktober.

ARRANGEMENT Landmændene i hele landet har taget minivådområderne til sig som et virkemiddel. Gennem de seneste tre år søgt om tilskud til omkring 600 anlæg, som skal bidrage til at mindske udledningen af kvælstof og fosfor til søer og fjorde.

Der bliver nu chance for at se, hvordan 16 forskellige landmænd landet over har etableret eller er undervejs med et sådant minivådområde. Det sker ved et åbent hus arrangement torsdag den 29. oktober.

Her vil i alt fire anlæg i det midt-, øst- og sønderjyske område kunne ses og opleves.  De fire steder er hos Frydenslund v/Alex Hansen, Gl. Landevej, Almind, hos Martin Hansen, Øbeningvej, Rødekro, hos Bygholm Landbrugsskole, Horsens og hos Uffe Kristiansen, Nørremarksvej, Daugaard. Hos de to førstnævnte fra kl. 10.00 – 12.30 og igen fra 12.30 – 15.00. Hos de to sidstnævnte fra kl. 10.00 – 12.00.

Arrangementerne er ikke mindst for lodsejere, som overvejer at etablere et minivådområde, eller interesserede, som bare gerne se og høre mere om anlæggene.

Det er gratis at deltage, og man kan godt besøge flere forskellige områder på én dag. Vigtigt er det dog at tilmelde sig forinden på hjemmesiden »Åbent minivådområde«. Der er kun muligt at samle 50 personer, og derfor er tilmeldingen efter først-til-mølle princippet.

eh/jba

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next