Dyrskue med stort fokus på faglighed

Dyrskuepladsen i Horsens vil være fyldt med spændende udstillere i forbindelse med Det Østjyske Dyrskue. Arkivfoto
09-06-2018 07:00:33
Det Østjyske Dyrskue i Horsens har fokus på nyheder og begivenheder for den professionelle landmand
Dyrskuet i Horsens lægger vægt på, at der skal være høj faglighed samt nyheder, begivenheder og indslag af interesse for den professionelle landmand.

- Det er vigtigt, at vi har noget at byde på for den moderne og aktive landmand på dyrskuet, det er vi meget bevidste om, siger Peter Søgård Mortensen.
Han er formand for Foreningen Land & By ØSTjylland, der står bag Det Østjyske Dyrskue, som i år finder sted på Dyrskuepladsen i Horsens den 15. og 16. juni.
- Landbrugets Stand har aktiviteter af interesse for familier, men det er også her, at landmændene kan hente faglige nyheder og få ny viden om, hvad der rører sig. Det gælder inden for miljøområdet, vandplaner, fosforregler og meget andet. På standen kan landmændene mødes og udveksle erfaringer.
Peter Søgård Mortensen fremhæver ligeledes dyrskuefrokosten fredag middag som et sted, hvor landmændene mødes og drøfter aktuelle forhold inden for erhvervet. I år er det Bent Claudi Lassen, tidligere formand for Danske Slagterier, der holder årets dyrskuetale.

 

Professionelle kvægfolk

Det Østjyske Dyrskue er kendt for en stor og flot udstilling af malkekvæg, og det vil også være tilfældet i år.
- Vi har mange professionelle mælkeproducenter i området, som hvert år bakker op om dyrskuet og kommer og fremviser deres topdyr. Her kan man virkelig se, hvad nutidens professionelle malkekvægproducenter formår, siger skuets koordinator, Jørgen Skov Nielsen, der selv er kvægdommer og kommenterer kvægudstillingerne.

- Der er altid stor interesse, når dyrene bedømmes og de bedste besætningsgrupper og enkelt-individer kåres. Der bedømmes på både udseende og egenskaber, og det gælder inden for både Holstein, RDM og Jersey.

Jørgen Skov Nielsen fremhæver ligeledes kødkvæget, hvor udstillerne også møder talstærkt op.
I skrivende stund er tilmeldingsfristen ikke udløbet, men arrangørerne forventer en udstilling på niveau med sidste år, hvor der var udstillet ca. 110 malkekvæg, 130 kødkvæg, 70 heste og 30 får og geder.

 

Stor maskinudstilling

Skuet i Horsens har som de foregående år en stor standudstilling, som er en meget vigtig del af dyrskuet.

- På trods af strukturudviklingen inden for maskinhandlerbranchen kan vi igen mønstre en stor udstilling, hvor en række af områdets store maskinhandlere er til stede med nyheder, påpeger Jørgen Skov Nielsen.
- Der vil både være de helt store traktorer og maskiner, men også en stor udstilling inden for plæneklippere og forskellige andet tilbehør til landbruget. Samtidig vil udstillingen omfatte en lang række serviceydelser af interesse for landbruget.
I år har Danish Crown efter nogle års pause igen meldt sin ankomst.
Peter Søgård Mortensen har sammen med bestyrelse, udstillere og andre frivillige netop haft arbejdsweekend, for at gøre pladsen klar til det store ryk-ind den 15. og 16. juni.

Digitale brochurer

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

- DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL DYRENE – Problemer med Biofilm og Bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det miljøvenlige desinfektionsmiddel NEUTHOX - også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 30 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished!

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Til den professionelle bruger ved stat, amt, kommuner, kirkegårde, industri, parker, boligselskaber, golfbaner, forlystelsesparker og landbrug. Alle vogne og tankvogne er varmgalvaniseret. Spar tid og penge med Solus professionelle produkter, der kan komme hvor store og tunge maskiner ikke kan. Dansk kvalitet, robust solidt dansk håndværk der er produceret i Danmark. Vi har det DU skal bruge!

Se flere brochurer