bannerPos

Dyrskue afprøver teltstald

De gamle staldbygninger på dyrskuepladsen i Aabenraa er efter mange års brug, og slid fra vind og vejr, nu i så dårlig stand. Alle 14 bygninger rives ned inden dette års sønderjyske fællesdyrskue, hvor arrangørerne i stedet vil afprøve nye lejede teltstalde. Foto: Anita Osk Fastrup

John Ankersen

Journalist
11-04-2019 07:05
Arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa vil i år tilbyde dyrene læ og ly på en helt ny måde i form af teltstald

Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa, har i mange år ønsket at opgradere staldbygningerne på Dyrskuepladsen, da de er i meget dårlig stand. I år afprøves en ny løsning i form af en teltstald.

Inden dette års dyrskue rives alle de 14 staldbygninger på dyrskuepladsen ned. I stedet for staldbygningerne stilles der et telt op til malkekøerne, og et par telte op, som bruges til ponyer og heste i bokse, samt får og geder.

- Vi ser frem til, at afprøve teltstalden til dette års dyrskue. Efter dyrskuet evalueres løsningen og hvis det har fungeret godt, arbejder vi videre med denne løsning til dyrskue de næste mange år, oplyser Jørgen Popp Petersen, formand for dyrskuet i Aabenraa.

Det Sønderjyske Fællesdyrskue finder sted den 24. og 25. maj på dyrskuepladsen i Aabenraa.

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next