bannerPos

Færre til dyrskue i Ribe

Ekstremt varmt sommervejr med temperaturer over 30 grader har formentlig en del af skylden for at færre besøgte dette års Ribe Dyrskue.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
04-08-2018 08:00
6.300 gæster lagde vejen forbi Ribe Dyrskue. Et godt stykke under sidste år, hvor 9.000 gæster besøgte skuet

- Vi er godt tilfredse, taget i betragtning, at i år var ekstremt vejrmæssigt. Sådan lyder det fra tovholder for Ribe Dyrskue, Jens Christiansen, efter årets dyrskue, hvor 6.300 gæster lagde vejen forbi dyrskuepladsen i Ribe.

Færre end sidste år, hvor 9.000 gæster besøgte skuet, og Jens Christiansen tror da også, at det i høj grad var det ekstremt varme sommervejr, der toppede om eftermiddagen, der spillede ind på publikumsinteressen:

- Især om eftermiddagen kunne vi godt have brugt lidt flere gæster på pladsen. Til gengæld er mit indtryk, når jeg har talt med udstillerne, at det heldigvis var de »rigtige« gæster i form af landbrugsfagligt interesserede, der besøgte de mange stande på skuet.

Tørken blev håndteret

Det ekstremt varme sommervejr og den igangværende tørke kom også til at spille en vigtig rolle i forløbet af skuedagen.

- Vi havde på forhånd lavet en række tiltag omkring forebyggelse og håndtering af den brandfare, som tørken har givet. Heldigvis fik vi ikke brug for det. Alt forløb fredeligt, fortæller Jens Christiansen.

Der blev også taget hensyn til de mange udstillede dyr i forbindelse med det varme sommervejr, hvor temperaturen i løbet af eftermiddagen rundede 30 grader.

- Dyrene kom igennem dagen, og vi valgte også at slutte deres deltagelse i skuet en halv time før, så de kunne komme hjem hurtigt, slutter Jens Christiansen.

 

0

Forgiftninger kan stamme fra blanderen

Hvis du oplever køer med forgiftninger på trods af godt foder, generelt sunde køer og høj produktion kan problemet måske stamme fra foderblanderen. Særligt Seko-blandere har voldt problemer ved store mængde foder, oplyser Seges i deres nyhedsbrev.

Dyrlæger med speciale i kvæg

Sønderjysk Kvægpraksis i Løgumkloster var tidligere kendt under navnet Dyrlægecentralen Sydvest. Med det nye navn markeres, at man nu er gået ”all-in” på kvæg.

Kvægets fysik kan måles på bundlinjen

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. For hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der er er specialist og rådgiver indenfor aAa-metoden, der oprindeligt er udviklet i USA, og som bygger på det visuelle match mellem ko og tyr.

Maskinstation og landmænd oplevede ny rotorklipper

Hos Brørup Traktor- & Maskincenter noterer man en stor interesse for en ny model af de irske Major Cyclone rotorklippere, der især er populære til afpudsning af frøgræsmarker. Forleden havde den sydjyske maskinforretning inviteret til demo af rotorklipperen ved Augustenborg på Als, hvor den lokale Midtals Maskinstation fik den afprøvet for landmænd.

Stor interesse for fleksible kalvehytter

Hos Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle, har man udviklet og producerer sine helt egne typer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet. Og både interessen og efterspørgslen er stor – både blandt professionelle som hobby- og deltidslandbrug.

Græsprotein kan blive en grøn revolution for landbruget

Forleden klippede fødevareminister Mogens Jensen den i anledningen grønne snor til Danmarks første gårdanlæg til bioraffinering af græs. Dernæst blev han og de øvrige knap 100 gæster vist rundt på anlægget, som han mener kan blive en grøn revolution for landbruget.

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.
Side 1 af 68 (1343 artikler)Prev1234567666768Next