bannerPos

Færre til dyrskue i Ribe

Ekstremt varmt sommervejr med temperaturer over 30 grader har formentlig en del af skylden for at færre besøgte dette års Ribe Dyrskue.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
04-08-2018 08:00
6.300 gæster lagde vejen forbi Ribe Dyrskue. Et godt stykke under sidste år, hvor 9.000 gæster besøgte skuet

- Vi er godt tilfredse, taget i betragtning, at i år var ekstremt vejrmæssigt. Sådan lyder det fra tovholder for Ribe Dyrskue, Jens Christiansen, efter årets dyrskue, hvor 6.300 gæster lagde vejen forbi dyrskuepladsen i Ribe.

Færre end sidste år, hvor 9.000 gæster besøgte skuet, og Jens Christiansen tror da også, at det i høj grad var det ekstremt varme sommervejr, der toppede om eftermiddagen, der spillede ind på publikumsinteressen:

- Især om eftermiddagen kunne vi godt have brugt lidt flere gæster på pladsen. Til gengæld er mit indtryk, når jeg har talt med udstillerne, at det heldigvis var de »rigtige« gæster i form af landbrugsfagligt interesserede, der besøgte de mange stande på skuet.

Tørken blev håndteret

Det ekstremt varme sommervejr og den igangværende tørke kom også til at spille en vigtig rolle i forløbet af skuedagen.

- Vi havde på forhånd lavet en række tiltag omkring forebyggelse og håndtering af den brandfare, som tørken har givet. Heldigvis fik vi ikke brug for det. Alt forløb fredeligt, fortæller Jens Christiansen.

Der blev også taget hensyn til de mange udstillede dyr i forbindelse med det varme sommervejr, hvor temperaturen i løbet af eftermiddagen rundede 30 grader.

- Dyrene kom igennem dagen, og vi valgte også at slutte deres deltagelse i skuet en halv time før, så de kunne komme hjem hurtigt, slutter Jens Christiansen.

 

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

Fælles EU-regler lægger bund under dyrevelfærden

Uden fælles EU-regler ville Danmark bare importere mere dårlig dyrevelfærd til lavpris, siger DDD’s formand, Hanne Knude Palshof.

Økologiens varemærke fylder 30 år i Danmark

Det røde ø-mærke fylder 30 år i år. Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen ved Landbrug & Fødevarer vurderer, at Ø-mærket har været altafgørende for udbredelsen af økologi i Danmark.

- Dyrevelfærd er rigtigt dilemmafyldt

Det er ikke altid indlysende, hvad der tjener dyrevelfærden bedst. Og den må ikke spolere økonomien, siger sjællandsk svineproducent om blandt andet halekupering og kastrektion.

Dyrevelfærd og økonomi går hånd i hånd

Nybygning og ombygning af farestalde vil forbedre både dyrevelfærd og bundlinje.
Side 1 af 55 (1095 artikler)Prev1234567535455Next