bannerPos

Jubilæumsdyrskue i Horsens

Årets dyrskue i Horsens kommer på forskellig vis til at bære præg af, at det er et jubilæumsskue. Der vil være forskellige jubilæumsaktiviteter, både når det gælder dyrskuet, datidens landbrug og livet på landet i gamle dage.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
21-02-2020 11:44
Der satses igen i år på nye og spændende aktiviteter for gæsterne på Dyrskuepladsen i Horsens.

Forberedelserne til Horsens Dyrskue & Madmarked den 13. og 14. juni er godt i gang, og der er nu åbent for tilmelding til standudstillingen, som der sættes ekstra tryk på i forbindelse med, at det er dyrskue nummer 150 i rækken.

Formanden for Foreningen Land & By ØSTjylland, Peter Mortensen, der står bag skuet, forventer en stor og spændende udstilling, som spænder vidt og favner bredt.

- Tilmeldingen til standudstillingen er allerede godt i gang. Vi er utroligt glade for den opbakning vi fik fra gamle såvel som nye udstillere sidste år, og vi glæder os til at byde endnu flere velkommen i år, hvor man bl.a. kan opleve små og store maskiner, inspiration til hus og have samt andre interessante stande henvendt til såvel landmanden som den almindelige husejer. Og naturligvis gentager vi succesen fra sidste år med vores madmarkedsplads, der kommer til at bugne med spændende fødevarer fra gårdbutikker og fødevareproducenter, lyder det.

Standudstillere kan tilmelde sig frem til 1. april og man kan læse mere om, hvordan man tilmelder sig på dyrskuets hjemmeside.

Et aktivt dyrskue

Lige som sidste år bliver der tale om et aktivt og involverende dyrskue, hvor man ikke blot kommer for at se, men hvor man også kan blive aktiveret.

Det lægges der stor vægt på flere steder på pladsen bl.a. i børneområdet, hvor børnene kan prøve en masse spændende ting med udgangspunkt i landbrug og fødevarer – og opleve forbindelsen fra jord til bord.

Dyrskuegæsterne kan i det store gårdbutiktelt få spændende oplevelser med udgangspunkt i fødevarer, og de kan smage produkterne og få en snak med udstillerne, hvoraf mange selv har produceret dét, de kommer med.

Og selvfølgelig vil dyrene fortsat være et stort trækplaster på pladsen, hvor der bliver mulighed for at se på køer, heste, får, geder, høns og kaniner.

Jubilæumsaktiviteter

Årets dyrskue kommer på forskellig vis til at bære præg af, at det er et jubilæumsskue. Der vil være forskellige jubilæumsaktiviteter, både når det gælder dyrskuet, datidens landbrug og livet på landet i gamle dage.

- Det er super flot og fantastisk, at vi har haft dyrskue i Horsens i så mange år, det kan både vi og Horsens by være stolte af. Dyrskuet har ændret sig, ligesom alt muligt andet har, men det har stadig stor værdi, når det gælder samfundskontakt at bygge bro mellem land og by og også som et socialt arrangement.

- For vi landmænd og udstillere er dyrskuet vigtigt, fordi vi kan vise fødevareproduktionen fra jord til bord. Det er noget, vi er stolte af og noget, vi gerne viser frem og fortæller om, siger Peter Mortensen.

Opbakning til ny linje

Foreningen Land & By ØSTjylland har netop holdt generalforsamling, og her var der opbakning til at køre videre med de nye initiativer fra sidste år, nemlig det store madmarked og det populære børneområde med leg og læring.

- Selv om der er mange gode og vigtige traditioner ved et dyrskue, som vi skal værne om, så ved vi alle sammen godt, at dyrskuet også kræver fornyelse, hvis det skal bestå fremover. Den snak havde vi forud for sidste års dyrskue, hvor vi besluttede at få nogle nye elementer ind i vores arrangement, siger Peter Mortensen.

Han blev genvalgt som formand, og Karen Grotkær Katborg blev genvalgt som næstformand. Der var ligeledes genvalg til den øvrige bestyrelse, som består af Morten Mikkelsen, Ole Larsen, Hans Skovgaard, Rikke Rasmussen, Søren Fuglevig Andersen, Jan Bilstrup og Solvej Lemming.

0

Specialist i alle typer hegn

Som en af de største og ældste udbydere af hegn og hegnsløsninger til både landbruget og en lang række andre brancher, er Poda Hegn specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver.

Helt ud til hegnet

PIT Hegn er klar med gode tilbud og forsendelse af varer i den ekstraordinære situation, her hvor dyrene skal på græs.

Slagtesvineproducenter risikerer bøder

Med den rekordhøje svinenotering producerer landets slagtesvineproducenter mange steder grise med en høj afgangsvægt. Men afgangsvægten er et problem og kan munde ud i store bøder, da de mange steder overskrider grænserne i de eksisterende miljøgodkendelser, fortæller tre Velas-rådgivere.

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl
Side 1 af 58 (1152 artikler)Prev1234567565758Next