bannerPos

MidtWest er tilfredse trods regn

Skuets bedste Holstein-besætningsgruppe på MidtWest Farmshow: Bathau Holstein, Tjele.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
19-06-2019 10:08
Regnen satte sine spor på MidtWest Farmshow i Skive og mange blev hjemme. Alligevel er arrangørerne bag tilfredse.

Det var en ærgerlig dyrskueledelse, der kunne se skyerne trække sig sammen over MidtWest Farmshow.

– Det begyndte at regne ved 11-tiden og stoppede først to-halv tre, fortæller Kirsten Weidmann, som er formand for skuet.

Det betød desværre, at mange valgte at blive hjemme, vurderer formanden.

 

Skuets flotteste stand

Knap 2.000 mennesker trodsede regnen på besøgte skuet i Skive, som blandt andet havde den tv-kendte Lene Beier på programmet, til stor tilfredshed for publikum.

Skuets flotteste stand tilfaldt Smollerup Skov og Have og Lindberg Service, som havde lavet en fællesstand.

Smollerup Skov og Have er fra Stoholm ved Viborg og arbejder blandt andet med naturpleje, flishugning, grenknusning, stub- og rodfræsning, træfældning plus anlægs- og entreprenørarbejde.

Lindberg Service er fra Møldrup og tilbyder anlægsarbejde, specialrengøring og meget mere.

 

 

Stor tilfredshed

I år var pladsen ikke helt som tidligere år.

- I år havde vi flyttet lidt rundt på pladsen, hvilket betød at erhvervsudstillerne kom tættere sammen, og det var de glade for, fortæller Kirsten Weidmann.

MidtWest Farmshow er tilfredse med dagen, taget vejret i betragtning.

- Vi har oplevet en stor tilfredshed fra både dyreudstillerne, dommere og erhvervsudstillerne, fortæller Kirsten Weidmann, som spår dobbelt så mange besøgende, hvis vejret havde artet sig.

 

Rekordmange børn

Fredagen inden skuet, havde MidtWest Farmshow traditionen tro inviteret områdets skoler på besøg.

- Der var rekordmange til børnenes dag. Vi vurderer mellem 1.300 til 1.500 børn, hvor vi plejer at have mellem 800 og 1.000 børn.

En ’Ørehænger’ i hegnet

Hvis du har levende hegn med gamle træer og døde stammer, så er det nu du kan være heldig at finde et interessant indspark til aftenens måltid.

Kosttilskud reddede Peter og køerne

- Jeg havde så ondt i mit knæ, at jeg ikke kunne komme ned i hug fortæller 62-årige Peter Aalbæk fra Holmsland v/ Ringkøbing der overvejede at sætte køerne ud i 2015.

Gårdbiogasanlæg bidrager til CO2-neutralt kvægbrug

Det batter tungt i klimaregnskabet for det økologiske kvægbrug, Kroghsminde, at et biogasanlæg laver strøm og afgasset gødning af gyllen fra bedriften selv og fire naboer.

- Udfordringer skal til åben diskussion

Der var vilje til smidigere sagsbehandling og en løsning på kreditudfordringer for LAG-midlerne, da erhvervsminister Simon Kollerup (S) gæstede landsbytopmøde

Nye muligheder med ny Lawsonia-vaccine

MSD Animal Health lancerer nu en intramuskulær Lawsonia-vaccine, der giver mulighed for et fleksibelt og arbejdsbesparende vaccinationsprogram.

Novana-rapport bekymrer miljøminister

Nye tal fra årets NOVANA-rapport viser, at kvælstofudledning er på samme niveau som tidligere. Derudover er der flere fund af sprøjtemidler i drikkevand og grundvand.

Endnu bedre service fra Samson Agrolize

Den danske salgs- og serviceorganisation bag Samson gyllevogne og møgspredere, Samson Agrolize, justerer nu sin serviceorganisation i Danmark og opnår derved en endnu bedre dækning med specialiserede servicemedarbejdere og reservedelsadgang for sine kunder.

Ølgod Maskinforretning overtager importen af Claydon og får ny daglig leder

I 2016 købte Svend Aage Jensen og Kurt Eg fra Brørup Traktor- & Maskincenter ApS deres kollega Ølgod Maskinforretning og har siden drevet den som en selvstændig enhed med lokal ledelse af salg og service. Nu udvider man ejerkredsen med Steen Olesen, der samtidigt er ansat Steen Olesen som sælger og daglig leder af forretningen.

Udfordret med vand på marken?

Konsulent giver bud på de mest almindelige årsager til udfordringer med vand på marken og kommer med forslag til løsningsmuligheder.
Side 1 af 52 (1028 artikler)Prev1234567505152Next