bannerPos

LandboNords generalforsamling blev også digital

- Siden foråret har vi regelmæssigt mødtes online, så ideen om at afholde generalforsamlingen på denne måde, er et godt alternativ når myndighederne sætter restriktioner for, hvor mange vi fysisk må samles, siger formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling, der ses yderst til højre.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
03-07-2020 12:45
Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

Rammerne for årets generalforsamling var noget anderledes, da LandboNord kunne byde velkommen til online generalforsamling. Den oprindeligt planlagte generalforsamling i marts blev udskudt på grund af COVID-19, og det gav anledning til at tænke alternativt, da en ny dato skulle fastsættes.

- Siden foråret har vi regelmæssigt mødtes online, så ideen om at afholde generalforsamlingen på denne måde, er et godt alternativ når myndighederne sætter restriktioner for, hvor mange vi fysisk må samles, siger formand for LandboNord, Niels Vestergaard Salling.

LandboNord er med på mange fronter
På grund af den ufrivillige udsættelse gjorde Niels Vestergaard Salling i sin beretning status på det forgangne knap halvandet år. Her var emnerne blandt andet klima, bæredygtighed og imagepleje.

- På mange fronter går det stærkt i øjeblikket, og der er mange dagsordner, vi skal være med til at sætte. Her i LandboNord fortsætter vi med at finde fælles løsninger med resten af samfundet på vigtige spørgsmål som: miljø, klima og bæredygtighed, men samtidig skal vi ikke finde os i, når lovgivning bliver baseret på fejl og fejlagtige beregninger. Derfor er jeg glad for, at vi i LandboNord bakker op om Landbrug & Fødevarers initiativ om fælles retssag mod krav om efterafgrøder og §3 arealer – temaer som vi har været særdeles aktive på hen over året - på trods af COVID-19 nedlukningen af landet, siger Niels Vestergaard Salling.

Det kunne gæsterne til årets Naturmøde i Hirtshals blandt andet opleve, da mødet blev omdannet til et online møde i stedet. Her havde LandboNord inviteret to folketingspolitikere til debat om §3-arealer ude på næstformand Torben Farums eng i Syvsten uden publikum fysisk til stede. De fulgte i stedet debatten online.

Stærkt overskud i LandboNord

Rådgivningsvirksomheden LandboNords nøgletal blev også gennemgået. Bundlinjen viser et overskud på 7,1 mio. kr før skat mod et overskud på 6,2 mio. kr i 2018. Det betyder, at der igen i år blev udloddet penge, 5,5 millioner kroner, direkte udbetalt til medlemmernes bankkonto, som via medlemskabet af foreningen LandboNord også ejer virksomheden. Over en årrække har LandboNord nu udloddet knap 40 mio. kr direkte til medlemmerne.

- Det bør altid være en fordel at vælge LandboNord. Vi investerer i og udvikler løbende vores full-line serviceprodukter, så de svarer til de krav, som stilles af den moderne virksomhedsleder. Både den faglige detalje i produktionen, den økonomiske indsigt i regnskabet, og når der skal tages strategiske beslutninger for virksomheden, siger adm. direktør i LandboNord, Uffe Bertelsen.

I år valgte bestyrelsen at donere 100.000 kr til Danske Vandløb, som gør en stor fælles indsats mod ødelæggende oversvømmelser af by- og landbrugsområder.

LandboNords initiativpris på kr. 10.000,- gik til Jens Chr. Larsen fra Gærum, som gennem længere tid har arbejdet med Grøn Omsorg, hvor man bruger natur og landbrug aktivt som terapeutisk, pædagogisk og sundhedsforebyggende værktøj.

0

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen

Intelligent bufferzone beskytter vandmiljøet

Ny kortfilm viser, hvordan Go-Gris I/S beskytter vandmiljøet ved Horsens. Det er sket med en såkaldt ”intelligent bufferzone” mellem mark og å.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

Mejetærsker på demo-tur til høsten er i hus

Heden Maskinforretning A/S og Massey Ferguson DK sender IDEAL 7 mejetærsker på demo-tur
Side 1 af 64 (1267 artikler)Prev1234567626364Next