bannerPos

Landbrugets fakta i kamp mod ”fake news”

Der skal bedre styr på fakta og fake news, mener formand i Herning-Ikast Landboforening, Sven Agergaard, der på generalforsamlingen langede ud efter blandt andet politikere og medier.

John Ankersen

Journalist
05-04-2019 06:53
Der skal mere fakta og mindre ”fake news” ind i landbrugsdebatten og landbrugspolitikken, mener formand for Herning-Ikast Landboforening, Sven Agergaard på foreningens generalforsamling i Herning, hvor også finansminister Kristian Jensen (V) deltog som inviteret gæstetaler

-  Vi lever i en verden af fakta og fake news, så ingen efterhånden ved, hvad sandheden er, lød det fra formand i Herning-Ikast Landboforening, Sven Agergaard i forbindelse med foreningens generalforsamling forleden hos Sagro i Herning, hvor omkring 150 deltog.

Sven Agergaard ser en klar tendens både i udlandet og herhjemme, på den svære vej rundt i junglen af sandheder, fakta og fake news – ikke mindst med den amerikanske præsident helt i front.

-  Vi har dog set, at Donald Trump ikke har patent på fake news, konstaterede Sven Agergaard med direkte henvisning til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann Jensen i forbindelse med ministerens reaktion på den omstridte omtale i en landsdækkende avis om, at landbruget ikke har leveret som lovet på kvælstofområdet.

-  Det er trist, at han (Jakob Ellemann-Jensen, red,.) forholdt sig mere til vælgerne og ikke til fakta, sagde Sven Agergaard.

Sven Agergaard kom i sin beretning ind på både udfordringer, men også de mange muligheder, der er for dansk landbrug fremadrettet. Omkring sidstnævnte er det ikke mindst dansk landbrugs klimavenlighed, kvalitet og sporbarhed, som han mener bør bane vejen endnu mere fremover for danske landbrugsvarer, i en verden, med voksende og for en stor dels vedkommende, velhavende befolkning.

 

Ros fra ministeren

Trods skepsis omkring miljø- og fødevareministerens udmeldinger, var politik i den grad på dagsordenen i forbindelse med generalforsamlingen.

Finansminister Kristian Jensen (V), var nemlig indbudt som indlægsholder lige inden selve generalforsamlingen. Og han understregede, hvor vigtig landbruget er for den samlede danske økonomi.

-  Denmarks økonomi er kernesund med overskud over hele linjen. Landbruget, Fødevare- og agroindustrien trækker et stort læs i det regnskab, fastslog Kristian Jensen.

Samtidig understregede han regeringen og dens støttepartier omkring den store interesse og opmærksomhed, man har på landbrugserhvervet. Omsat i reelle tiltag i form af blandt andet landbrugspakken og tørkepakken.

Og i den forbindelse understregede han regeringens store opmærksomhed omkring at kunne rekruttere udenlandsk kvalificeret arbejdskraft, som ikke mindst landbruget gør brug af, og fremadrettet også vil have stort behov for.

 

Bestyrelse og økonomi

Herning-Ikast Landboforening er en af foreningerne bag Sagro. Foreningen tæller 746 aktive medlemmer. Omsætningen i 2018 endte på godt 2,8 millioner kroner med knapt 3,3 millioner kroner året før. Overskuddet blev efter overførsler af andele fra blandt andet Sagro og Svinerådgivningen I/S på godt 771.000 mod godt 2,1 millioner kroner i 2017.

Der var valg til bestyrelsen. Det gav genvalg til formand Sven Agergaard samt genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Jørgen Lund Jensen, Dannie Feldbak og Leif H. Nørgaard. Nyvalgt i bestyrelsen blev Jacob Sig Hansen. To suppleanter blev valgt – det var Peter Madsen og Marco Arensmann.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.

Lisbeth uddanner sig til naturtjekker

Landmænd, der vil skabe mere natur, kan få styr på ejendommens naturværdi og lægge planer for forbedringer.
Side 1 af 44 (879 artikler)Prev1234567424344Next