bannerPos

Landbrugets fakta i kamp mod ”fake news”

Der skal bedre styr på fakta og fake news, mener formand i Herning-Ikast Landboforening, Sven Agergaard, der på generalforsamlingen langede ud efter blandt andet politikere og medier.

John Ankersen

Journalist
05-04-2019 06:53
Der skal mere fakta og mindre ”fake news” ind i landbrugsdebatten og landbrugspolitikken, mener formand for Herning-Ikast Landboforening, Sven Agergaard på foreningens generalforsamling i Herning, hvor også finansminister Kristian Jensen (V) deltog som inviteret gæstetaler

-  Vi lever i en verden af fakta og fake news, så ingen efterhånden ved, hvad sandheden er, lød det fra formand i Herning-Ikast Landboforening, Sven Agergaard i forbindelse med foreningens generalforsamling forleden hos Sagro i Herning, hvor omkring 150 deltog.

Sven Agergaard ser en klar tendens både i udlandet og herhjemme, på den svære vej rundt i junglen af sandheder, fakta og fake news – ikke mindst med den amerikanske præsident helt i front.

-  Vi har dog set, at Donald Trump ikke har patent på fake news, konstaterede Sven Agergaard med direkte henvisning til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann Jensen i forbindelse med ministerens reaktion på den omstridte omtale i en landsdækkende avis om, at landbruget ikke har leveret som lovet på kvælstofområdet.

-  Det er trist, at han (Jakob Ellemann-Jensen, red,.) forholdt sig mere til vælgerne og ikke til fakta, sagde Sven Agergaard.

Sven Agergaard kom i sin beretning ind på både udfordringer, men også de mange muligheder, der er for dansk landbrug fremadrettet. Omkring sidstnævnte er det ikke mindst dansk landbrugs klimavenlighed, kvalitet og sporbarhed, som han mener bør bane vejen endnu mere fremover for danske landbrugsvarer, i en verden, med voksende og for en stor dels vedkommende, velhavende befolkning.

 

Ros fra ministeren

Trods skepsis omkring miljø- og fødevareministerens udmeldinger, var politik i den grad på dagsordenen i forbindelse med generalforsamlingen.

Finansminister Kristian Jensen (V), var nemlig indbudt som indlægsholder lige inden selve generalforsamlingen. Og han understregede, hvor vigtig landbruget er for den samlede danske økonomi.

-  Denmarks økonomi er kernesund med overskud over hele linjen. Landbruget, Fødevare- og agroindustrien trækker et stort læs i det regnskab, fastslog Kristian Jensen.

Samtidig understregede han regeringen og dens støttepartier omkring den store interesse og opmærksomhed, man har på landbrugserhvervet. Omsat i reelle tiltag i form af blandt andet landbrugspakken og tørkepakken.

Og i den forbindelse understregede han regeringens store opmærksomhed omkring at kunne rekruttere udenlandsk kvalificeret arbejdskraft, som ikke mindst landbruget gør brug af, og fremadrettet også vil have stort behov for.

 

Bestyrelse og økonomi

Herning-Ikast Landboforening er en af foreningerne bag Sagro. Foreningen tæller 746 aktive medlemmer. Omsætningen i 2018 endte på godt 2,8 millioner kroner med knapt 3,3 millioner kroner året før. Overskuddet blev efter overførsler af andele fra blandt andet Sagro og Svinerådgivningen I/S på godt 771.000 mod godt 2,1 millioner kroner i 2017.

Der var valg til bestyrelsen. Det gav genvalg til formand Sven Agergaard samt genvalg til bestyrelsesmedlemmerne Jørgen Lund Jensen, Dannie Feldbak og Leif H. Nørgaard. Nyvalgt i bestyrelsen blev Jacob Sig Hansen. To suppleanter blev valgt – det var Peter Madsen og Marco Arensmann.

Antidumping told på gødning forhindrer konkurrence

EU bør se på antidumping tolden på billig østeuropæisk gødning, da toldsatserne ikke bidrager til konkurrence på gødningsmarkedet, mener Søren Laustsen, SLF

Landboformand bremset i at lave minivådområde

Formand for LandboSyd og folketingskandidat for Venstre, Mogens Dall, er stærkt utilfreds med, at han lige nu løber panden mod muren i forsøget på at etablere et næsten to hektar stort minivådområde på en af sine ejendomme i Sønderjylland.

Overlevelsesguide på tørreriet

Efterbehandling af frø, korn og raps er det sidste led i en lang række af arbejdsdage omkring dyrkningen og er for mange en besværlig fase, hvis ikke man har en gylden fremgangsmåde. En forkert behandling kan i værste fald ødelægge avlen, hvilket gør efterbehandlingen til en af de vigtigste faser i processen.

Kollagen fra køer som kosttilskud til landmand

Rigtig mange landmænd, der er slidte og har ømme, stive led spiser bla. produktet aktiv fra Sundhedsshoppen, men hvad de ikke ved er, at de måske selv er leverandør af råmaterialet, idet proteinstoffet kollagen, som er i produktet aktiv, kommer fra tyske og danske køers væv.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Toppolitiker indviede nyt østjysk minivådområde

Partiet SF´s formand Pia Olsen Dyhr svingede spaden, da et nyanlagt minivådområde syd for Vejle forleden officielt blev indviet

Travlhed i nyt jysk skadedyrsfirma

HK Skadedyrsservice er kommet godt fra start. Firmaet beskæftiger sig blandt andet med rottebekæmpelse, der kan være en plage i kornlagre og andre steder, hvor der opbevares foderafgrøder

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.- 6. juli

Mælkeanlæg i farestalden har været en dyr fornøjelse

I anden halvdel af 2018 kostede mælkeanlæg i svinestalden soholderne godt 300 kroner i snit pr. so. Det viser den nyeste opgørelse af DB-tjek.

Dyrskue afprøver teltstald

Arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa vil i år tilbyde dyrene læ og ly på en helt ny måde i form af teltstald
Side 1 af 37 (723 artikler)Prev1234567353637Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer