bannerPos

Høst som i gamle dage

Der bliver både høstet med le, selvbinder og de første mejetærskere på Den Fynske Landsby på lørdag den 8. august. Billedet er fra den populære høstdag for to år siden. Foto: Anders Kurt Simonsen
05-08-2020 08:00

På lørdag afvikles den traditionsrige høstdag i Den Fynske Landsby.

ARRANGEMENT På lørdag den 8. august bliver der i Den Fynske Landsby i Odense lejlighed til at følge, hvordan høstarbejdet foregik i de gode gamle dage. Museets egne frivillige og ansatte vil i klædedragter fra 1880’erne sørge for, at der bliver høstet med le og selvbinder, og kornet køres i lade ved det populære arrangement, som er åbent for publikum fra klokken 10.

Men der bliver også tærsket med tærskeværk og høstet med eksemplarer af de første mejetærskermodeller samt presset halm. Det står medlemmer af Motor og Veterantraktor Klubben Fyn for – iført arbejdstøj fra 1950’erne.

Læs mere om arrangementet på Den Fynske Landsbys hjemmeside.

eh

0

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..

Vi skal dele masser af data

Hos svineproduktionen Håstrupgård i trekantområdet vægter man driftssikkerhed og økonomi, og her har man valgt Jysk IT i Billund til at løse opgaven
Side 1 af 67 (1335 artikler)Prev1234567656667Next