bannerPos

Økologimøde med fokus på gødskning, næringsstoffer og biomasse

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
30-12-2019 07:28
LHN inviterer sammen med Seges til økologimøde onsdag den 8. januar i Tinglev. Blandt emnerne er gødskning, recirkulering af næringsstoffer, biomasse og markedssituationen for økologi.
ARRANGEMENT Onsdag den 8. januar står der økologi på dagsordenen, når LHN sammen med Seges er værter for et økologimøde, der finder sted hos LHN i Tinglev.
Programmet for mødeaftenen byder på en række emner. Blandt andet er der fokus på gødskning og recirkulering af næringsstoffer  og FarmTracking ved konsulent Casper Laursen fra Økologi Innovation i Seges.
Lars Byberg oer projektdirektør hos biogasanlægget og projektet SBS Kliplev (Sustainable Bio Solutions, og vil fortælle om mulighederne for levering af biomasse til og fra det kommende anlæg for økologer.
Aftenen rundes af med debat og diskussion samt med planterådgiver hos LHN, Christian Petersen, der vil give sit bud på forventninger til, hvad markedssituationen nu og fremadrettet vil være omkring økologien.
 
0

Skærpet kontrol af svinetransporter fortsættes

Kontrollen med landets mange svinetransporter blev i 2018 skruet op, og det har været til gavn for dyrevelfærden. Det konkluderer en evaluering fra Fødevarestyrelsen.

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.
Side 1 af 62 (1234 artikler)Prev1234567606162Next