bannerPos

Valgmøde med fup og fakta om klimaindsatsen

Energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt bliver en af deltagerne på valgmødet i Vojens. Arkivfoto: Folketinget

John Ankersen

Journalist
09-05-2019 07:13
Folketingsmedlem Hans Chr. Schmidt og Sønderjysk Landboforening inviterer til valgmøde med fokus på fup og fakta i klimadebatten og klimaindsats i relation til EU-samarbejdet.

SLF holder valgmøde med tre aktuelle politikere og sætter fokus på klimaindsatsen i Danmark og EU.
Man kan høre de tre Venstre-politikere energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, folketingsmedlem Hans Chr. Schmidt, Vojens, og EU-kandidat Asger Christensen fra Kolding. Asger Christensen er EU-kandidat i Syd- og Sønderjylland. 
Mødet finder sted hos SLF i Vojens mandag den 13. maj om aftenen.
- Vi er glade for, at klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil mødes med os og være med til at sætte fokus på, hvordan landbruget bedst kan bidrage til fremtidens klimaløsninger. Vi ser frem til en spændende og debatfyldt aften, siger formand Christian Lund.

Fokus i debatten
Energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og Hans Chr. Schmidt vil tale udfra emnet »Hvad er det reelle fokus i fremtidens klimaindsats for grøn energi?« og herunder landbrugets rolle i forhold til andre klimaindsatser.
Derefter tager gårdejer og EU-kandidat Asger Christensen ordet. Han vil tale om »EU-samarbejdet og den fælles indsats for en klimaneutral fremtid«.
Og så er det tid til debat og afrunding.
Tilmelding af hensyn til forplejning kan ske på slf.dk, eller man kan ringe til receptionen.

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.
Side 1 af 44 (880 artikler)Prev1234567424344Next