bannerPos

Valgmøde med fup og fakta om klimaindsatsen

Energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt bliver en af deltagerne på valgmødet i Vojens. Arkivfoto: Folketinget

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
09-05-2019 07:13
Folketingsmedlem Hans Chr. Schmidt og Sønderjysk Landboforening inviterer til valgmøde med fokus på fup og fakta i klimadebatten og klimaindsats i relation til EU-samarbejdet.

SLF holder valgmøde med tre aktuelle politikere og sætter fokus på klimaindsatsen i Danmark og EU.
Man kan høre de tre Venstre-politikere energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, folketingsmedlem Hans Chr. Schmidt, Vojens, og EU-kandidat Asger Christensen fra Kolding. Asger Christensen er EU-kandidat i Syd- og Sønderjylland. 
Mødet finder sted hos SLF i Vojens mandag den 13. maj om aftenen.
- Vi er glade for, at klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil mødes med os og være med til at sætte fokus på, hvordan landbruget bedst kan bidrage til fremtidens klimaløsninger. Vi ser frem til en spændende og debatfyldt aften, siger formand Christian Lund.

Fokus i debatten
Energi-, forsynings-, og klimaminister Lars Chr. Lilleholt og Hans Chr. Schmidt vil tale udfra emnet »Hvad er det reelle fokus i fremtidens klimaindsats for grøn energi?« og herunder landbrugets rolle i forhold til andre klimaindsatser.
Derefter tager gårdejer og EU-kandidat Asger Christensen ordet. Han vil tale om »EU-samarbejdet og den fælles indsats for en klimaneutral fremtid«.
Og så er det tid til debat og afrunding.
Tilmelding af hensyn til forplejning kan ske på slf.dk, eller man kan ringe til receptionen.

0

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.

Ung iværksætter er ny salgschef hos Semler Agro

Used Equipment Center, der er Semler Agros center for brugte landbrugsmaskiner, fik ved årsskiftet ny salgschef. Valget faldt på den 35-årige Rasmus Thing, der var en del udviklingsteamet bag Used Equipment Center.
Side 1 af 60 (1194 artikler)Prev1234567585960Next