bannerPos

Maskinstation markerer dobbelt jubilæum

I år er det 25 år siden at Hans Tobiasen overtog Jedsted Maskinstation. Efterfølgende flyttede han den til Ribe, hvor den samtidig tog navneskifte til Hans Tobiasen, der i dag både er maskinstation for landbrug, entreprenør plus at Hans Tobiasen er autoriseret kloakmester. Foto: John Ankersen

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
19-02-2019 07:24
Hans Tobiasen A/S ved Ribe er i dag maskinstation, entreprenør og autoriseret kloakmester – den 1. februar kan Hans Tobiasen fejre de første 25 år som selvstændig. Samtidig kan medarbejderen Steen Petersen fejre sit 40 års jubilæum i virksomheden

Egentlig var planen at Hans Tobiasen, Ribe, skulle være landmand, men et generationsskifte i den maskinstation, hvor han dengang arbejdede, ændrede planerne.

Hans Tobiasen arbejdede som ung hos Jedsted Maskinstation hos indehaveren Poul Erik Nielsen, og hvad han ikke vidste på det tidspunkt var, at han snart selv ville stå som nyslået maskinstationsejer, af maskinstationen, som Poul Erik Nielsen havde startet op tilbage i 1965.

-  Jeg havde arbejdet et halvt år for Poul Erik, der så ville stoppe på grund af alder. Jeg var på det tidspunkt i gang med en landbrugsuddannelse på Ladelund Landbrugsskole, husker Hans Tobiasen.

I 1993 tog Hans Tobiasen beslutningen om at springe fra sin landbrugspraktikplads, for at overtage Jedsted Maskinstation året efter, der efterfølgende blev flyttet hjem på gården ved Ribe.

Det var samtidig baggrunden for navneskiftet til slet og ret Hans Tobiasen Maskinstation – og springet fra ansat til selvstændig.
 

40 års jubilæum

Fra ansat til selvstændig – og nu også arbejdsgiver. Med overtagelsen af maskinstationen ”overtog” Hans Tobiasen også seks ansatte.

-  Det var noget andet pludselig at være arbejdsgiver for de ansatte, der var dér i forvejen. Steen var iblandt dem, fortæller Hans Tobiasen.

Steen Petersen er den medarbejder, der har været i virksomheden allerlængst og kan i år fejre sit 40 års jubilæum.

Han blev ansat hos Jedsted Maskinstation af Poul Erik Nielsen i sommeren 1979. Og han kom fra en helt anden branche – som udlært snedker havde han forinden arbejdet hos et typehus-firma i Ribe.

Og det var egentlig som hjælper til den travle sommersæson, at han fik jobbet med at køre skårlægger. Men Steen blev i virksomheden da sæsonen sluttede og fra 1986 blev han fast mand på snitning og hjemkørsel af græs på en selvkørende Champion-snitter.

Græs der blev leveret til tørrestationen Ratør, der senere blev kendt som Dangrønt i Gredstedbro.

Den 1. februar 1994 fulgte Steen så med over, da Hans Tobiasen overtog maskinstationen.
 

Maskinstation i vækst

Hans Tobiasen har oplevet en rivende udvikling og vækst i sin virksomhed, der i dag beskæftiger 20 mand.

Foruden maskinstationsdelen til landbruget, der stadig fylder en stor del af aktiviteterne, er der undervejs blevet suppleret med en entreprenørdel, ligesom Hans Tobiasen i 1998 også blev autoriseret kloakmester.

Og Hans Tobiasen glæder sig over, at der fortsat er nok at lave.

-  Vi har masser af entreprenørarbejde, ligesom vi får stadigt flere pasningsaftaler for landmændene, forklarer Hans Tobiasen, der generelt ser en tendens til flere pasningsaftaler inden for landbruget, hvor han især har mange kvægbedrifter blandt kunderne.

Samtidig kan han glæde sig over mange trofaste landbrugskunder, hvor flere er både 1., 2 og endda 3. generationskunder. Samtidig kommer der løbende nye kunder til både inden for landbrug og entreprenørdelen.

Landbrugskunderne er typisk fra nærområdet i en radius af 10 – 15 kilometer fra Ribe, mens man på entreprenørdelen har opgaver i et geografisk langt større område.

Hans Tobiasen markerer Steen Petersens 40 års jubilæum og Hans Tobiasens 25 års jubilæum ved et åbent hus arrangement på maskinstationen, der finder sted fredag den 22. februar fra kl. 12.00 – 20.00.

 

0

Så er der igen varer på hylderne

Både sælgere og købere valgte at »klappe hesten«, efter statsminister Mette Frederiksen tonede frem på skærmen og lukkede store dele af landet ned

Alle ejendomme er unikke

Skal de gamle bygninger rives ned eller skal de renoveres og have nyt liv i form af anden anvendelse? Skal det aldrende stuehus bevares og gennem en renovering bringes op til nutidens standard i forhold til indretning, energi og komfort? Det er ofte stillede spørgsmål og kræver en grundig vurdering, inden der kan gives et klart svar.

LandboSyd åbner afdeling på Fyn

Der bliver nu hårdere konkurrence om både medarbejdere og rådgivningskunder på Fyn. Sønderjyske LandboSyd går nemlig nu i clinch med Velas og åbner kontor med fokus på økonomirådgivning på Fyn.

Byer og skov vokser, landbrugslandet skrumper

Af Peter Bohsen Jensen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Snitter måler græsudbytte til grovfoderlageret

SLF arbejder sammen med Seges og flere landboforeninger om at højne grovfoderproduktionen fra mark til lager. Landmand Eigil Miang ved Rødding deltager i projektet, og for få uger siden fik han snittet græs, der blev målt til brug for lagerregistrering.

Udstillere glæder sig til Agromek 2021

Blandt udstillere på næste års Agromek 2021 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.
Side 1 af 64 (1273 artikler)Prev1234567626364Next