bannerPos

Landmænd inviterer på safari

Jens Verner Pedersen er en af de syv landmænd, der i år er vært ved bondegårdsferie.
08-07-2020 15:03

En gruppe nordjyske landbrug åbner op for gæster denne sommer til Bondegårdssafari 2020.

Nordjyske landmænd står klar med en sommerferieaktivitet til de danske familier i år. I samarbejde med deres landboforening Agri Nord har de valgt at lukke deres gårde op for besøgende, så feriehungrende danskere kan få nogle gode oplevelser i sommerferien hjemme i Danmark.

- Vi har et af verdens bedste landbrug, hvor vi ligger i toppen, hvad angår klima, sundhed og dyrevelfærd. Det vil vi gerne benytte lejligheden til at vise forbrugeren, siger Carl Christian Pedersen, der er formand for Agri Nord.

For at sikre, at der ikke sker spredning af Corona-virus, er konceptet en safari, hvor familien fra deres biler kan se gården og dyrene.

De steder, hvor man kan være ude i det fri i sikker afstand, er der også mulighed for at gå en tur. Der er også rundvisning et af stederne, hvor alle myndighedernes anbefalinger selvfølgelig overholdes.

Dansk er bedre

Agri Nord har i en længere periode kørt en kampagne under sloganet »Dansk er bedre« for at få forbrugerne til at købe danske fødevarer, når de handler ind.

Det har foreningen slået et slag for blandt andet ved Tall Ships Races i Aalborg sidste år og på dyrskuer. Og nu altså også ved en bondegårdssafari.

- Corona-krisen har været med til at sætte fokus på, at vi skal støtte vores lokale fødevareproducenter, og den trend vil vi selvfølgelig gerne støtte op om til fordel for vores medlemmer, siger Carl Christian Pedersen.

Han håber, at mange forbrugere vil benytte lejligheden til at prøve de danske kvalitetsfødevarer, næste gang de tager indkøbskurven på armen.

Et slag for dyrevelfærden

En af værterne for årets bondegårdssafari er mælkeproducent Jens Verner Pedersen, Hobro. Han er konventionel landmand, og vil gerne vise forbrugeren, at dyrevelfærden også er høj, selvom produktionen ikke er økologisk.

- Jeg vil gerne vise min produktion, så folk kan se, hvad det er et moderne landbrug er, siger mælkeproducenten, der leverer sin mælk under Hjerte-mærket, der er en mærkning for dyrevelfærd.

Det betyder, at der for eksempel er strøelse, ekstra plads og kalvene går længere tid hos koen, inden den vænnes fra.

- Jeg synes, det er vigtigt, at forbrugeren kommer ud og ser vores store, lyse, luftige, moderne stalde, hvor køerne har rigtig gode forhold, siger han.

teba

Her er der Bondegårdssafari

En gruppe landmænd har valgt at invitere ferieramte familier på besøg.

Uge 28

Økologiske Pilegrise, Vokslevej 35, 9240 Nibe. Klokken 10-16

Uge 29

Flyvende græsning og Rebildcentrets Gårdbutik, Røde Møllevej 18a, 9520 Skørping. Klokken 10-14

Uge 30

Jens Verner Pedersen, Høndrupvej 8, 9500 Hobro. Klokken 10-14

Uge 31 (Kun 4. juli)

Rokkedahl, Nymøllevej 126B, 9240 Nibe. Klokken 9-11

Uge 32

Lars Thomsen, Åsted Ådal, Faurholtvej, 9900 Frederikshavn. Vandrerute døgnåbent. Staldbesøg klokken 10-14 på Starbakvej 35

0

LandboSyd åbner afdeling på Fyn

Der bliver nu hårdere konkurrence om både medarbejdere og rådgivningskunder på Fyn. Sønderjyske LandboSyd går nemlig nu i clinch med Velas og åbner kontor med fokus på økonomirådgivning på Fyn.

Byer og skov vokser, landbrugslandet skrumper

Af Peter Bohsen Jensen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Snitter måler græsudbytte til grovfoderlageret

SLF arbejder sammen med Seges og flere landboforeninger om at højne grovfoderproduktionen fra mark til lager. Landmand Eigil Miang ved Rødding deltager i projektet, og for få uger siden fik han snittet græs, der blev målt til brug for lagerregistrering.

Udstillere glæder sig til Agromek 2021

Blandt udstillere på næste års Agromek 2021 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen
Side 1 af 64 (1271 artikler)Prev1234567626364Next