Rekordudbytte til rekordfremmøde

Henning K. Andersen 06-10-2018 07:00:30
Godt og vel 300 mennesker havde taget turen til Videbæk Idræts- og Fritidscenter, hvor Vestjyllands Andels medlemmer var inviteret til generalforsamling. Hér var der foruden selve generalforsamlingen, også underholdning ved DR-journalisten Anders Agger.
Vestjyllands Andel vedtog forleden endeligt at udbetale hele det indenlandske overskud på godt 50 millioner kroner til deres medlemmer. Det skete på VA's generalforsamling i Videbæk mellem Herning og Ringkøbing.
- Er der nogen, der stemmer imod forslaget om at uddele hele overskuddet blandt medlemmerne, spurgte næstformand og ordstyrer Jens Peter Bendtsen de tilstedeværende medlemmer af Vestjyllands Andel under selskabets generalforsamling. Der røg kun en enkelt arm i vejret, og dermed blev forslaget endeligt vedtaget.
Andelsselskabet havde i sidste regnskabsår som helhed et overskud på 94,3 millioner kroner, hvilket var 38,3 millioner mindre end sidste regnskabsår, men omvendt lidt over budgettet. Selskabet har nu en egenkapital på knapt en milliard kroner, og det var en stor del af årsagen til, at man udloddede årets overskud fra indenlandske aktioner på 55 millioner kroner. 
- Allerede sidste år drøftede vi i bestyrelsen, om det var nødvendigt at øge vores soliditet til mere end de 57 procent, som vi nu var kommet på. Det mener vi ikke i øjeblikket, omvendt ønsker vi ikke at falde mærkbart på soliditet. Med dette besluttede vi i år at gøre overskud tjent i VA`s kerneforretning til genstand for udbetaling blandt vore medlemmer. sagde bestyrelsesformand Leif Haubjerg.
 

Sværere næste år

Der var generel tilfredshed med tingenes tilstand blandt de cirka 300 fremmødte, som satte rekord for deltagelse i en generalforsamling hos VA. Men den dårlige høst i 2018 får stor indvirkning på næste regnskabsår, erkendte bestyrelsesformanden.
- Allerede nu kan vi sige, at til det bliver helt anderledes. Det er naturligvis det tørre sommervejr og den mindre høst, som alle grovvareforretninger helt sikkert vil blive ramt af, nøjagtig ligesom os landmænd, lød det fra Leif Haburg, der fortsatte:
- Den manglende kornindgang og de mindre tørreindtægter sammen med et mere anstrengt kornmarked vil sætte økonomiske spor. Det vil blive helt anderledes tal, vi kommer til at se om et år. Men vi er fortrøstningsfulde og har et godt udgangspunkt, som helt sikkert vil komme os til gode.
Hvor næste års regnskab forventeligt må tage et skud for boven på grund af sommerens tørke, er der på længere sigt store forventninger både til forædlingsvirksomheden Danish Seed, der har flere spændende forædlingsprojekter på vej, samt selskabets nye fabrik, Danish Marine Protein udenfor Skive, der skal producere protein til foder fra søstjerner i Limfjorden.
- Der er et stort potentiale, som ligger lige udenfor døren, og der er ingen tabere i den sag, men kun vindere. Muslingefiskerne vinder, havmiljøet vinder, landmændene vinder, så det er jo bare at samle en ressource, som vi ikke tidligere har benyttet os af, også fordi vandmiljøet ikke har været til det, siger selskabets direktør Steen Bitsch.
Vestjyllands Andel, der for første gang nogensinde kunne notere sig en omsætning på over to milliarder kroner, valgte også et nyt repræsentantskab. Kun i Region Midt blev der kampvalg til repræsentantskabet, mens alle, der havde meldt sig på banen fra Nord og Syd, automatisk fik valg til repræsentantskabet.
 

Kosttilskud hjalp en minkavler

17-11-2018 07:00:14

Minkavler med 15.000 minktæver blev ømme knæ, hofter og skulder kvit, da han begyndte at spise kosttilskud.


Ukrainske Alex tager et år mere

16-11-2018 14:00:25

Landmand Finn Læbel ved Gram er så glad for sin ukrainske fodermester Alex, at de netop har forlænget kontrakten. I SLF bekymrer man sig om praktikperioder, og at det er så svært at skaffe udenlandsk arbejdskraft.


Infomøde skal dæmme op for ASF

16-11-2018 10:34:30

Samtlige svineproducenter i Midt- og Østjylland inviteres nu til informationsmøde om afrikansk svinepest.


30.000 racedyr mødtes i Herning

16-11-2018 10:24:15

Masser af flot racefjerkræ, da Europaschau fandt sted i Herning forleden


Styrket blåt-gult samarbejde i det Sønderjyske

15-11-2018 12:13:31

De sønderjyske New Holland forhandlere kommer i fremtiden til at stå stærkere takket være deres udvidede New Holland samarbejde, der træder i kraft 1. december.


Landskabskonsulent stiller skarpt på park, have og skov

15-11-2018 08:00:11

Søren Paludan er selvstændig landskabskonsulent og skovrider, og en spændende hverdag. Lørdag den 24. november kan han opleves i Geografisk Have i Kolding, hvor han giver et spændende indlæg om sit arbejde med både park, have og skov


Tamsvin på tallerkenen og vildsvin til debat

14-11-2018 08:00:58

Compass Congress Center i Rødekro lagde for andet år i træk rammerne til faglighed og flæskesteg for områdets mange svineproducenter.


Styrk dig selv som leder og øg din virksomheds effektivitet

12-11-2018 13:53:12

Med uddannelsen »Ledelse i praksis« udvikler du dig både som leder og menneske til fordel for dig selv, dit team og virksomhedens effektivitet. Nyt hold starter op i januar 2019.


Landbrugspolitisk topmøde i Billund

12-11-2018 08:00:43

Jysk Landbrug får besøg af Socialdemokratiets formand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen, og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Begge toppolitikere er klar til debat om landbruget


Bredal bygger nyt testcenter

12-11-2018 08:00:16

Et nyt testcenter til test af kalk- og gødningsspredere er under opførelse hos Bredal A/S med domicil i Vejle


Politisk gårdbesøg med DF

11-11-2018 08:00:49

Der blev diskuteret politik, rammevilkår og udenlandsk arbejdskraft, da folketingsmedlemmet fra Dansk Folkeparti, Peter Kofod Poulsen sammen med SLF var på gårdbesøg i det sønderjyske


Intens sønderjysk debat om landbrugets troværdighed

10-11-2018 08:00:07

Landbruget skal vinde forbrugernes tillid og være mere troværdig i debatten, men hvordan? Det var spørgsmålet, der var til debat, da LandboSyd forleden havde inviteret til medlems- & kundemøde på Gråsten Landbrugsskole


Gradueret udsædsmængde er vejen til bedre bundlinje

09-11-2018 08:00:43

Sagro udbyder nu kursus i at opnå bedre bundlinje med gradueret udsædsmængde


CN Maskinfabrik er blevet forhandler af Pöttinger

08-11-2018 09:47:17

Østrigske maskiner i fremtiden hos CN Maskinfabrik A/S i Tiset ved Gram. Da samarbejdet med hollandske Lely er ophørt 1. november, bliver østrigske Pöttinger ny leverandør af græs- og jordbehandlingsmaskiner.


Yding Smedie & Maskiner er ny importør af Bergmann vogne

06-11-2018 14:07:00

Tyske kvalitetsvogne fra Bergmann er fra 1. november en del af sortimentet hos Yding Smedie & Maskiner, der er ny dansk importør.


Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

16-05-2018 13:05:57

Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 25 (497 artikler)Prev1234567232425Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer