bannerPos

Nye innovative landbrugsrobotter på vej

Strube har indgået et nyt samarbejde med Naïo Technologies og Fraunhofer Institute om at udvikle nye innovative løsninger inden for landbrugsrobotter.

Tekst og foto: Jørgen P. Jensen

Fagjournalist
23-05-2020 22:28
Strube har indgået samarbejde med Naïo Technologies og Fraunhofer Institute om at udvikle nye innovative løsninger inden for landbrugsrobotter.

TEKNOLOGI Snart kan mekanisk ukrudtsbekæmpelse i de danske roemarker – ikke mindst de økologiske roemarker – få et meget velkomment løft, når firmaet Strube præsenterer en ny type markrobot fra et nystartet samarbejde med den franske robotvirksomhed Naïo Technologies og Fraunhofer Development.

Den tyske forædlingsvirksomhed Strube, den europæiske forskningsvirksomhed Fraunhofer Development og Naïo Technologies, som er førende inden for landbrugsrobotter, har netop indgået et nyt samarbejde, hvis formål er at skabe et mere bæredygtigt landbrug ved hjælp af nye innovative løsninger, oplyses det fra Strube.

Nu venter det næste skridt for Strube, som netop har præsenteret virksomhedens nye strategi.

Her fremgår det, at Strube, som er mangeårig leverandør af frø inden for sukkerroer, nu har besluttet at gå skridtet videre – ikke kun inden for forædling, men også i forhold til helt nye metoder inden for roedyrkning.

Erfaring fra specialafgrøder

- Vi er overbeviste om, at præcisionslandbrug og robotter vil spille en meget vigtig rolle i de udfordringer, der venter os i fremtiden, siger Martin Reisige, CEO i Strube.

Ved at indgå det nye samarbejde med Strube får Naïo Technologies chancen for at dele sin ekspertise inden for landbrugsrobotter til hidtil grøntsager og vin.

- Ved at indgå dette samarbejde med Strube vil vi sammen kunne udvikle en ny mekanisk så- og lugningsrobot til europæiske roer, forklarer Aymeric Barthes, som er direktør for Naïo Technologies.

Også lokalt glæder commerciel director Niels Borre fra Strube Scandinavia sig over det nye forskningssamarbejde.

- Dette samarbejde understreger et fælles ønske om at kunne tilpasse sig de store udfordringer, der vil komme i fremtiden i forhold til ukrudtsbekæmpelse i blandt andet sukkerroer, siger Niels Borre.

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next