bannerPos

Forberedelse på ferien

Det giver ro i maven, hvis man ved, der er godt styr på bedriften derhjemme. Foto: Colourbox
27-06-2020 23:01

Ledelsesrådgiver Jette Sandager påpeger, at en god ferie begynder med en god forberedelse af ferieperioden på bedriften.

PLANLÆGNING Det er ferietid – og uanset, om der kommer en ferieafløser på bedriften eller der dækkes ind for hinanden, så skal man forberede både medarbejdere og virksomhed, inden ferien påbegyndes.

Nogle medarbejdere får måske nye opgaver i ferietiden, fordi de skal afløse hinanden, og det kræver forberedelse. Og det er ejerens ansvar, at opgaverne bliver løst og medarbejderne er trygge, selv om de får nye opgaver.

Det påpeger ledelsesrådgiver Jette Sandager, der har tre gode råd til virksomhedsejere, som vil gå på ferie med ro i maven og glade medarbejdere.

Skab overblik over opgaverne, beskriv opgaverne og påskøn indsatsen. Sådan lyder de tre »enkle« råd fra Jette Sandager.

Prioritering af opgaver

Hun anbefaler, at man skriver alle opgaver ned – for de mere komplicerede opgaver kan det sågar være nødvendigt at beskrive hvordan opgaverne skal løses.

- Først og fremmest handler det om at give alle et overblik over de opgaver, der skal løses i ferieperioden. Og det er både de daglige rutiner og de ekstraordinære opgaver, der skal skrives ned, så alle ved, hvad der skal gøres, og hvornår det skal ske, siger Jette Sandager.

Hun anbefaler også, at man starter med de opgaver, der er vigtigst, og ikke kan vente til der er fuld bemanding på i virksomheden. Det er vigtigt, at alle kender prioriteringen af opgaverne, ellers vil der være ansatte, der fortsætter deres arbejde som sædvanlig – uden at tage højde for ferieændringer.

Kalender eller tavle

En helt almindelig kalender eller en tavle er et rigtig godt redskab, når man skal skabe overblik over de opgaver, medarbejderne skal løse og hvem, der skal løse dem. 

- Med en kalender eller tavle kan alle se, hvad der skal laves og hvem der skal gøre det. På den måde minimerer man risikoen for misforståelser, siger ledelsesrådgiveren og minder om, at der i ferieperioden skal udpeges en, der er ansvarlig for bedriften.

- Det er ikke så vigtigt, hvad man gør, men at man gør noget, så medarbejderne mærker, at man påskønner deres indsats.

Jette Sandager

I perioder, hvor der måske er lidt underbemanding og ekstra travlt, er det vigtigt at påskønne medarbejdernes indsats.

- Det kan være en sodavand i varmen, kage til kaffen om eftermiddagen, eller hvad man nu kan finde på. Det er ikke så vigtigt, hvad man gør, men at man gør noget, så medarbejderne mærker, at man påskønner deres indsats, lyder rådet fra Jette Sandager.

Har man allerede en personalehåndbog, er man godt på vej til en god ferieplanlægning. Personalehåndbogen beskriver nemlig retningslinjer for registrering af overarbejde, pauser og meget andet.

jhal

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next