bannerPos

Massey Ferguson i fokus

De fremmødte hos Karl Mertz Sorø fik blandt andet sidste nyt om Massey Ferguson. Foto: Jørn Jervelund
04-07-2020 11:40

Flere spændende indlæg til Massey Ferguson-dag hos Karl Mertz Sorø.

ARRANGEMENT For nylig holdt Karl Mertz Sorø et arrangement, hvor omkring 40 landmænd var mødt op for at få sidste nyt om Massey Ferguson og deres tilgang til precisionfarming.

Første indlæg gjaldt dog markedet for afgrøder, gødskning og olie, og det var Palle Jacobsen fra Agrocom, der gav sit syn på de forskellige markeder sammen med lidt kommentarer på, hvorfor markedet opfører sig, som det gør.

Efter en sandwich fortalte Bjørn Torsvik fra Spectrofly om det projekt, de har i samarbejde med Partnerskab om præcisionssprøjtning under Miljøstyrelsen, hvor droneoptagelser bliver til tildelingskort til marksprøjten.

Med det rette udstyr, som findes på markedet, kan man så bekæmpe specifikke ukrudtsarter på enkeltdysse niveau – resultatet bliver, at man ikke sprøjter hele marken for at bekæmpe for eksempel tidsler, men kan nøjes med én til to procent.

Efterfølgende fortalte produktspecialister fra MF-importøren om deres traktorer, autostyring og mejetærskere, og afslutningsvis var der mulighed for at afprøve autostyringen på et par traktorer, der kørte rundt på forretningens plads.

jhal

0

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen

Intelligent bufferzone beskytter vandmiljøet

Ny kortfilm viser, hvordan Go-Gris I/S beskytter vandmiljøet ved Horsens. Det er sket med en såkaldt ”intelligent bufferzone” mellem mark og å.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

Mejetærsker på demo-tur til høsten er i hus

Heden Maskinforretning A/S og Massey Ferguson DK sender IDEAL 7 mejetærsker på demo-tur
Side 1 af 64 (1267 artikler)Prev1234567626364Next