bannerPos

LDM retter skarp kritik mod Arla

LDM-formand Kjartan Poulsen kalder det »utilfredsstillende«, at primærproducenterne ikke får udbetalt en højere del af overskuddet.
12-09-2020 07:30

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

REGNSKAB På trods af et godt halvårsregnskab fra Arla er der ikke udsigt til, at overskuddet havner i lommerne hos mælkeproducenterne bag andelsmejeriet. Og det skuffer Kjartan Poulsen, der er bestyrelsesformand for Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter.

- De er simpelthen nødt til at skærpe udbetalingen. Det kan ikke blive ved med at foregå på denne her måde, at de i højere grad tilgodeser organisationen og styrker mejeriet og glemmer producenterne, siger han, hvortil han tilføjer:

- Det er netop i primærproduktionen, hvor pengene skal hen, når nu der er krise. De skal selvfølgelig ud til os – vi er trods alt et andelsselskab.

Ifølge Åse Andersson, der er pressechef i Arla, arbejdes der hårdt på at skabe overskud til andelshaverne.

- Vores vigtigste opgave er at udbetale mest muligt til andelshaverne – det er grundfundamentet for et andelsselskab. Vi er glade for at have kunnet betale en stabil og konkurrencedygtig mælkepris i en global krisetid her i første halvår af 2020, og vi arbejder for forhåbentlig at kunne fortsætte med det resten af året, siger hun.

- Arla har klaret sig godt igennem corona-krisen. Men der er ikke kommet tilsvarende penge ud til os. Kort fortalt er organisationen gået hen og blevet vigtigere end selve produktionen, lyder det fra Kjartan Poulsen.

db

0

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..
Side 1 af 67 (1336 artikler)Prev1234567656667Next