bannerPos

Agrovi har succes med en anden dagsorden

David Hans Dresen, planteavlskonsulent hos Agrovi, gør både sommer og vinter en dyd ud af at udfordre kunderne på deres vaner og traditioner.
17-10-2020 14:04

For tre år siden åbnede Agrovi en afdeling på Falster, og landmændene på Sydhavsøerne er siden blevet udfordret på deres vaner og traditioner af konsulenterne.

PLANTEAVL På generalforsamlingen i Nordsjællands Landboforening for nylig pointerede Niels Peter Ravnsborg, direktør for foreningens rådgivningsselskab Agrovi, at det har været en stor succes at åbne en afdeling i Nørre Alslev på Falster for tre år siden.

Agrovi har således haft en stor kundetilgang på Sydhavsøerne, og det skyldes – ifølge rådgivningsselskabet – blandt andet, at Agrovi »arbejder efter en anden dagsorden end resten af branchen«.

David Hans Dresen, en af planteavlskonsulent i Agrovis afdeling på Falster, gør blandt andet en dyd ud af at udfordre kunderne på deres vaner og traditioner, og han har, siden Agrovi flyttede ind i Nørre Alslev, hjulpet flere af Sydhavsøernes store bedrifter med at tage deres virksomhedsstrategi op til revision.

- De landmænd, vi arbejder sammen med på Lolland-Falster, er ekstremt professionelle og dygtige til at drive deres virksomheder. Det er der slet ingen tvivl om, fortæller David Hans Dresen og tilføjer:

- Men landbruget på Lolland-Falster er også præget af en sund portion konservatisme, hvor man spiller med meget sikre kort i forhold til både valget af afgrøder, maskiner og dyrkningsformer. Og det er ikke noget, man sådan lige får lov til at pille ved.

Omlægning gav pote

Peter Friderichsen, der driver 350 hektar fra Gammelgaard ved Søllested på Lolland, er én af de landmænd, som David Hans Dresen har udfordret på vaner og traditioner.

- Vi har kigget alle elementerne af bedriften igennem for at se, hvordan vi kunne optimere vores planteavl bedst muligt. Vi har testet alt fra dyrkningsformer og maskiner til medarbejdere og strategi, hvilket betød, at vi i 2018 gik fra at være et konventionelt landbrug med roer og frøavl til nu udelukkende at drive bedriften ud fra principperne i Conservation Agriculture, siger Peter Friderichsen.

- Vi skal helt klart vænne os til, at såarbejdet ser anderledes ud, men hos David og Agrovis andre planteavlskonsulenter er der ingen uld i munden. Her får man klare anbefalinger til forbedringer, så jeg hele er tiden tryg ved, at jeg arbejder effektivt og konstruktivt.

- På trods mine egne fodfejl med blandet andet dårlig halmhåndtering, så har samarbejdet med David og Agrovi allerede i år 1 hævet vores bundlinje med cirka 1.500 kroner pr. hektar, meddeler Peter Friderichsen.

Store besparelser

Det, som har været med til at gøre en forskel på Gammelgaard, har altså hovedsageligt været en ændring i dyrkningssystemet.

- Da jeg begyndte at arbejde sammen med Peter, var han, ligesom mange andre, skeptisk over for at kaste sig over Conservation Agriculture. Men da vi gennemgik bedriften og talte om de muligheder, der ligger i at arbejde i det pløjefri system, viste de helt store besparelser sig hurtigt, fortæller David Hans Dresen.

- Peter har i det første år reduceret sin arbejdsstyrke med 50 procent, sine traktortimer med 35 procent og sit brændstofforbrug med 41 procent, oplyser David Hans Dresen og påpeger, at der hertil kommer en slanket maskinsaldo, færre vedligeholdelsesomkostninger og stort set nul køb af sliddele.

- At overgå til Conservation Agriculture kræver solid erfaring og en meget professionel tilgang til sin bedrift, så det er bestemt ikke egnet for alle, understreger Agrovi-konsulenten.

- Men min erfaring med de landmænd, der bor og arbejder på Lolland-Falster er, at der lige præcis her ville være det største potentiale for at skabe endnu flere af de resultater, vi ser på Gammelgaard, fordi vi har at gøre med en skare, der arbejder meget professionelt med tingene, slutter David Hans Dresen.

jhal

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next