bannerPos

Strube forbedrer spirekraften i frøet

- For Strube er det vigtigt, at stamfrøet har absolut topkvalitet, pointerer Niels Borre, der er commercial director i Strube Scandinavia. Foto: Christian Carus
21-11-2020 19:26

Strube investerer et tocifret millionbeløb i bedre håndtering af stamfrøet.

ROEFRØ Strube har igennem mange år været førende inden for frøkvalitet, blandt andet med priming teknologi, og med en ny investering forøger Strube spirekraften i frøet yderligere.

Strube har helt konkret valgt at investere et tocifret millionbeløb i bedre håndtering af stamfrøet. Det oplyser Niels Borre, commercial director i Strube Scandinavia.

- Stamfrøet er det frø, som benyttes i de meget tidlige generationer – og typisk også benyttes til forsøgsfrø i de respektive lande. For Strube er det vigtigt, at stamfrøet har absolut topkvalitet, pointerer Niels Borre.

- Vi så i foråret, at mange marker spirede rigtig dårligt på grund af udtørret såbed. Der kunne være stor forskel på de først såede og de sidst såede frø, oplyser Niels Borre, commercial director i Strube Scandinavia.

Digital kvalitetskontrol

Han fortæller, at Strube nu har investeret i en såkaldt pheno tester – en digital kvalitetskontrol. Det betyder, at man bedre er i stand til at selektere de partier med ekstra høj spirekraft.

- Disse partier bliver oftest udvalgt til de vesteuropæiske markeder, såsom Danmark. Det er med til at øge sikkerheden for danske dyrkere i for eksempel tørre år. Partier med lavere spirekraft sendes typisk uden for Europa eller til Østeuropa, meddeler Niels Borre og tilføjer:

- Nu er det anden gang inden for de seneste tre-fire år, at såbedet er udtørret og deraf dårlig fremspiring. Vi skal nok vænne os til nye tider, hvor »climate change« i højere grad påvirker dyrkerens beslutninger.

Større og større udbytter

Det optimale er selvfølgelig, at roerne kommer homogent op, men med en ekstra spirekraft er den måske med til at sikre, at dyrkeren alligevel opnår høje plantetal.

- Det er i realiteten en forsikring, som dyrkeren tegner, fortsætter Niels Borre og påpeger, at det ikke kun er spirekraften, der bliver bedre.

Strubes digitale kvalitetskontrol er blandt andet også i stand til at spotte partier med abnorme spir og for eksempel rødbede roer, som jo har et meget lavt sukkerindhold.

Det er meget afgørende for roedyrkerne i de kommende år, at de får sorter med større og større udbytter. Kun på den måde kan roer i fremtiden klare sig i konkurrencen med øvrige afgrøder.

jhal

0

EU-politikere så på grisetransport

To EU-politikere på grisetransport til Padborg forleden: Kan dyr transporteres over otte timer? – Det var det spørgsmål de to søgte svaret på forleden, hvor de var med på grisetransport fra Fyn til DTL A/S i Padborg – grise der skulle videre til Tyskland.

Nyt malkeanlæg skulle være arbejdsmiljøvenligt og enkelt

Stor sydvestjysk mælkeproducent gik fra en malkekarrusel til et 2x24 side by side malkeanlæg. Teknikken er monteret i en lun og tør kælder - afskærmet fra malkestaldens fugtige miljø.

Undgå lungebetændelse hos kalvene

Efteråret er over os, og inden længe kommer vinteren. Med den kommer også de kolde træk-vinde i stalden, som kan resultere i forkølelse og lungebetændelse hos kalvene.

Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

Kom og spark (h)jul-dæk hos MI

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) åbner dørene til deres 1200 kvadratmeter store udstilling for landmænd som trænger til at sparke dæk fra nu og frem mod jul – blandt andet på det brede program inden for Kuhn, der som bekendt omfatter fuldfoderblandere til kvæg.

Husdyrauktion – nu med afstand og mundbind

Corona-restriktioner på Husdyrauktionen i Brørup. I lighed med krav om brug af mundbind i butikker og butikscentre, er der indført krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.
Side 1 af 74 (1480 artikler)Prev1234567727374Next