bannerPos

Aarhus får 550 hektar ny skov

Det er blandt andet for at beskytte grundvandet, at skovarealet ved Aarhus skal udvides. Arkivfoto.

Henning K. Andersen

03-12-2018 13:44
Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand indgår et nyt, visionært samarbejde, som med cirka 550 nye hektar ny skov beskytter grundvandet og giver Aarhus det største sammenhængende naturområde i byens historie.

Der skal vokse mere skov i og omkring Aarhus. Det er Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand enige om. Derfor har de indgået en ny og ambitiøs samarbejdsaftale, som skal beskytte vigtige grundvandsressourcer og sikre mere bynær skov til aarhusianerne. 

Konkret sikrer aftalen, at Aarhus får det største sammenhængende naturområde i byens historie fra Geding Skov i nord til Brabrandsøen og Årslev Engsø i syd. Det sker, når Solbjerg, True og Geding Skov kan vokse med cirka 550 hektar tilsammen, svarende til 1.100 fodboldbaner. Aftalen sikrer desuden, at grundvandet i disse områder beskyttes. 

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), rådmand Bünyamin Simsek (V) og direktør for Aarhus Vand, Lars Schrøder, underskrev mandag den nye samarbejdsaftale i Geding Skov. 

- Den nye samarbejdsaftale sender Aarhus direkte ind i den grønne superliga. Vi giver aarhusianerne meget mere natur tættere på deres hjem, hvor de kan løbe, gå, cykle eller bare tage et pusterum fra storbylivet. Det tal kan stige til nye højder, når vi tør være så visionære, som vi er i den aftale, vi underskriver i dag, siger Jakob Ellemann-Jensen. 

Fortsættelsen på årtiers samarbejde
Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand har i knap 30 år samarbejdet om at få mere skov i Aarhus. Skovarealet er siden 1990 vokset fra cirka fem procent til omkring 11 procent. Naturstyrelsen og Aarhus Vand hjælper nu Aarhus Kommune endnu et skridt på vejen mod det endelige mål på 17 pct. i 2030.

Derfor glæder rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune sig over den nye samarbejdsaftale. 

- Vores natur er noget af det, som vi aarhusianerne sætter allermest pris på ved vores by. Vi bruger vores strande og vores skove intenst. Med 5.000 flere borgere hvert år, så skal vi i Aarhus Kommune også skabe meget mere natur, som vi kan nyde, og med dette samarbejde gør vi rigtigt meget godt for både vores drikkevand, for naturen og for aarhusianernes mulighed for at udfolde sig, siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus byråd.

De nye skove er placeret, så de – ud over at give nye naturoplevelser – er med til at beskytte grundvandet og derfor kan sikre rent drikkevand til borgerne i Aarhus i fremtiden.  Direktør i Aarhus Vand, Lars Schrøder, glæder sig over den nye aftale. 

- Grundvandet i Aarhus er under pres på grund af forurening – særligt af sprøjtegifte. Derfor er det en meget vigtig aftale, der nu er indgået. Det er en fremtidssikring af vores drikkevand i et område, hvor vi årligt indvinder 4 mio. kubikmeter grundvand. Dermed er vi et vigtigt skridt nærmere vores mål om at beskytte grundvandsressourcen i hele kommunen. Samtidigt er skovrejsning den grundvandsbeskyttelse, som giver den største samfundsøkonomiske gevinst .

Med udvidelsen af skovene bliver området fra Geding Skov og Kasted Mose i nord til Brabrandsøerne i syd det største sammenhængende naturområde i Aarhus’ historie. 

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next