bannerPos

Erhvervshus Sydjylland skal bo i Vojens

Erhvervshus Sydjylland får domicil i SLF´s rådgivningscenter i Vojens.

John Ankersen

Journalist
02-01-2019 16:00
Erhvervshus Sydjylland får til huse i SLFs hovedsæde på Billundvej 3 i Vojens, hvor erhvervshuset er startet op i helt ny konstruktion pr. 1. januar 2019.

Regeringen og Dansk Folkeparti besluttede tidligere på året at samle en række lokale erhvervshuse i kommunerne for at forenkle erhvervsfremmesystemet, og siden har kommuner og stat været i gang med at finde ud af, hvor de seks erhvervshuse skulle placeres i landet.

 

Kompetencer og specialister samlet et sted

Nu er det endelig afgjort, at erhvervshuset i Sydjylland, Erhvervshus Sydjylland, fremover skal holde til i Vojens på Billundvej 3, hvor SLF – Sønderjysk Landboforening – holder til. SLF har flere kvadratmeter stående til rådighed og har tidligere tilbudt, at erhvervshuset kunne være på Billundvej 3.

- Det er glædeligt, at valget faldt på SLF. På vores adresse bor Vækstfonden til leje, det har de gjort siden 2015. Det giver det nye Erhvervshus og Vækstfonden muligheden for at udnytte synergier. Der er en stor styrke i at samle erhvervskompetencer og specialister et sted. Det har vi også god erfaring med i landbrugscentrene, hvor man typisk kan få svar på alle erhvervsfaglige spørgsmål i samme hus. Vi ser frem til at godt samarbejde på tværs af huset, siger formand for SLF, Christian Lund.

 

Vækstfond og rådgivningsvirksomhed

Erhvervshus Sydjylland skal sikre et forenklet og fremtidssikret erhvervsfremmesystem, og være med til at lette virksomheders og iværksætteres adgang til kompetent og specialiseret erhvervsservice i forbindelse med virksomhedsstart, drift og – udvikling.

Formand for Erhvervshus Sydjylland, borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen ser store muligheder i det nye regionale erhvervshus:
-  Erhvervshus Sydjylland ser frem til et godt arbejdsmiljø i Vojens, hvor vi bliver en del af et stort kollegialt fællesskab med både Vækstfonden og rådgivningsvirksomheden SLF. Vi ser mange fordele. Vi vil kunne understøtte hinanden både fagligt og erhvervsmæssigt, og vi glæder os til at komme i gang med den nye struktur.

-  Det bliver et stort aktiv, og erhvervshuset vil være med til at fremme innovation og erhvervsudvikling i det syd- og sønderjyske område yderligere, tilføjer han.

Målet er at samle indsatserne og gøre det nemmere for virksomhederne at finde vej til den rette hjælp. Desuden skal Erhvervshus Sydjylland skabe endnu større effekt af indsatserne.

 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next