bannerPos

Gamle racer i ringen

Interessen for at se dyrene i ringen var stor, og ikke færre end 3500 gæstede Karensminde.

Leif Christensen

20-09-2018 09:39
Karensminde samlede igen i år 3500 gæster til det historiske dyrskue og veteranstævne
Folk strømmede til, da Museumscenter Karensminde ved Grindsted inviterede til årets højdepunkt – det historiske dyrskue og veteranstævne kombineret med veteranpløjning.
Flere gange i løbet af dagen var der lang kø ved kasserne.
- Vi har igen i år haft 3500 gæster, og det er jo rigtig dejligt, lyder det fra formanden for Karensmindes Venner, Elna Sørensen.
Vejret startede fugtigt, men siden tog solen over, og det trak mange gæster.
- Jeg synes, det gik rigtig godt, siger en tilfreds Elna Sørensen til Landbrug Syd.
 

Biler og traktorer

Et af indslagene ved arrangementet var udstillingen af gamle husdyrracer, der kunne opleves dagen igennem, hvor de af flere omgange blev præsenteret i ringen.
Karensminde var selv på plads med bl.a. køer, men der var også gæster, der sørgede for, at der var dyr at se på og havde meldt dem til. Der var også mange heste, og der var også både kaniner og gamle hunderacer.
Rigtig mange ejere af veteranbiler havde også trodset de våde veje og kørt til udstilling, hvor der også var en række gamle veterantraktorer. Nogen af dem var i aktion med ploven i marken.
I efterårsferien er der igen forskellige aktiviteter på gården – bl.a. brygning af øl.
 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next